Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Suomelta vastavuoroisuutta Krimin matkailuun !

Venäjältä Suomeen turismi on taasen elpymään päin. Parhaana aikana Venäjältä tuli miljoonia turisteja vuosittain ja rahaakin 3miljarin arvosta/ vuosi.

Ukrainan vallankaappauksen jälkeen Krimillä suoritettiin kansanäänestys kulumisesta Venäjään. Ylivoimainen enemmistö krimiläisistä kannatti Krimin tasavaltaa osana Venäjän liittovaltiota.

Mikään yllätys tämä ei ollut, koska Janukovithsia oli presidentin vaaleissa Kirimillä kannattanut lähes 90%:a. 

EU:n kielsi matkojen ja liiketoiminnan harjoittamisen Krimille. Suomi uskollisena EU:n liittovaltion kannattajana noudattaa kieltoa ja vaikeuttaa matkailuyritysten vapaata kilpailua.

Venäjä toimisi viisaasti jos se vaatisi vastavuoroisuutta Suomelta  ja rajoitteiden purkua Krimin matkailulta. Suomen taloudellinen etu olisi tuke Krimin matkailua. 

Krimillä on korkeatasoinen turismin-infra ja kehittyneet palvelut. Krimin santoriot korkeatasoisine terveyspalveluineen on kaikkien tiedossa.

Myöskin hintataso on erittäin edullinen ja asuntojakin voi ostaa edullisin hinnoin:

https://reklama-crimea.com/advt_categories/153?page=2

Omatoimimatkailu Krimille on sallittua ja Helsingistä pääsee junalla Pietariin ja sieltä edelleen lentokoneella Krimille. Matkat edestakaisin n. 180 euroa ja hotellihoneen saa n. 15-25 eurolla  aterioineen/ päivä.

Omatoimimatkailu ja matkustaminen Krimille Suomesta on elpymässä.

RUFI- yhdistyksessä on tietoa Krimiin matkustamisesta.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hyi olkoon, mikä hourekirjoitus. Pienen Suomen turvallisuusetu on pysyä EUn linjalla ja jämptisti pakotteiden takana. Suomessa ei ole kansassa eikä päättäjien parissa poliittista kannatusta sille, että hypättäisiin idän kelkkaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Esa Krimi on todella hieno matkailukohde johon aikanaa suomalaiset matkusti, jokaista peräkylää myöten. Krimi on ja haluaa pysyä Venäjän federaatiossa. Ukrainan kuulumisesta EU:iin ei ole kansalaisilta koskaan kysytty.

Pekka Iiskonmaki

#2
Ei ole hinnat kilpailukykyisiä. Kaada Hemmo vaan itsellesi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Epäilemättä, mutta matkailu nyt vaan on pikkupiiperrystä kansainvälisen oikeuden periaatteisiin verrattuna. Niihin kuuluu mm. se, että toista valtiota ei saa miehittää eikä alueita napata omakseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #4

Esa Heh "Euroopan moraalin" juuret perustuu siirtomaariistoon ja kansojen orjuuttamiseen. Tämä tiedetään ympäri maapallon ja varsinkin entisten siiromaiden kansojen keskuudessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suuri ja mahtava Neovotsol., eiku Venäjä ja isä aurinkoinen, eikun Putin.

Sama kaiku on askelten.

Ihmettelen vaan, että vieläkin Suomesta löytyy näitä Putinin takapuolennuolijoita.

Minä en kehtaisi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Venäjältä Suomeen turismi on taasen elpymään päin. Parhaana aikana Venäjältä tuli miljoonia turisteja vuosittain ja rahaakin 3miljarin arvosta/ vuosi."

Laitapas Hemmo linkki tutkimukseen missä on tuo 3 miljardia. Ja vuodet. Vai tarkoititko markkoja???

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hemmolla on aivan omat lukunsa. Näin jo vuosia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, mitkä ovat sinun luvut Venäjän matkailija määristä 2012, 2013 ja 2014 vai omaa tietämättömyyttäkö kyselet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä helvetin merkitystä on millään matkailuluvuilla, jos maa on diktatuuri ja hyökkää Euroopassa toisten maiden kimppuun.

Kansanäänestys Krimillä on yhtä pätevä kuin Pohjois-korean vaalit.

Miten voi ihminen olla noin sokea.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #12

Petteri taidat itse olla hölmö lännen-puuha-petteri

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hemmo, minä en kysele tietämättömyyttäni. En vain tykkää valehtelusta näinkin keskeisessä vientiasiassa. Joten eikun linkkiä pöytään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #16

Vuonna 2012 kävi 3,5 miljoonaa ja 2014 3,8 miljoonaa turistia Venäjältä Suomessa. Ota selvää niin ei tarvitse levittää asenteita ja johdattaa mielipiteitä harhaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #20

"Parhaana aikana Venäjältä tuli miljoonia turisteja vuosittain ja rahaakin 3miljarin arvosta/ vuosi."

Hemmo - kirjoitat 3 miljardin arvosta/ vuosi. Siihen minä puutuin. Siis..valehteletko tuon 3 miljardia (jos se on euroja) vai elätkö markka-ajassa. Yritähän ryhdistäytyä. Puolustaisit Lappia ja Lapin tulevaisuutta mieluummin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Totuus on se, että matkailun huippuvuonna 2013 venäläiset kuluttivat Suomessa ostoksiin ja palveluihin noin 1,2 miljardia euroa. Vertailun vuoksi pieni Suomen kansa käytti matkailuun samana vuonna yli 13 miljardia euroa.

Venäläiset hakevat Suomesta ruokaa. Valtaosa eli 75 prosenttia venäläismatkailijoista tulee Suomeen Pietarista ja sen ympäristöstä. Moskovassa asuvien osuus matkailijavirrasta on vain neljä prosenttia.

Viimeisen vuoden aikana venäläiset kuluttivat yhteensä n.500 miljoonaa euroa. Pääasiassa ruokaan. Suomesta Pietariin ostettu ruoka ei kerkiä pahasti pilaantua lyhyen matkan takia !

Suomalaisten matkustus Venäjälle on sitävastoin vähentynyt huomattavasti. Eikä sieltä ainakaan kukaan ruokaa tuo! Suurin vaara Venäjän matkailussa ovat heikot palvelut, rikollisuus, huono hygienia ja hiv tartuntavaara. Venäjällä on todennäköisesti käynnissä vertaansa vailla oleva hiv-epidemia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oletko Hemmo käynyt näissä "Krimin korkeatasoisissa santorioissa" Krimin valtauksen jälkeen, vai mistä tiesit niitä kehua?

Tiedoksesi taustajoukoille, suomeksi termi on "parantola".

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne tarkoitus on käydä. Saksalaiset ja Virolaiset ovat hoitaneet terveyttään Krimillä ja pitävät palveluista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tarkoittanet että hoitivat, ennen kuin Venäjä liitti alueen itseensä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Janne Salonen

Eivät edes venäläiset matkusta Krimille. Krimin rannat ammottavat tyhjyyttään. Krimiltä on kadonnut 6 miljoonaa turistia !

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kampanjoinut houkutellakseen venäläisiä turisteja Krimille.

Putin vaati viime vuonna, että Venäjältä Krimiin suuntaavien lentojen hintaa alennetaan. Lisäksi valtiolliset energiayhtiöt, kuten Gazprom, ovat tarjonneet työntekijöilleen ilmaisia lomia Krimillä.

Eli pakottamalla työntekijöitään matkustamaan Krimille on jotakin liikettä saatu aikaan. No vaihtoehdot ovat tietysti huonot. Ei venäläisillä ole varaa matkustaa länsimaihin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka mistä sinulla on tuollainen tieto. Varmaankin EU:n luotettavista läheistä ;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hemmo, eikös lähtökohta pitäisi olla että mekin täältä Joensuun laitamilta suunnataan Lappiin?? Kuten vuosi sittenkin tuli tehtyä. Nyt on viikon päästä lähdössä nuorempi osa jälkikasvua. Otetaan Hemmo ulkomaan turistelta rahat ja kulutetaan ne ihan omassa kotimaassa. Tällaista yrittäjän pohdiskelua....

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo Lapissa on turisteja ihan haitalle asti. Suuria kiinalaisia ryhmiä jopa vierastetaan. Rahat valuvat kansainvälisille yrityksille ja palkkaverot muualle.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Jaa...enpä ole huomannut. Sattuu olemaan sielläkin päin aika paljon yrittäjätuttuja. Turistit ovat olleet jo kauan Lapin kultaa ja itsenäisyyttä, jota janoaa lapinÄssä.

Lapin Liiton sivuilta:

"Matkailu on Lapin tärkeimpiä toimialoja. Matkailun vuosittain tuottama tulovaikutus on noin miljardi euroa ja työllistävä vaikutus n. 5000 htv. Lisäksi matkailu työllistää suuren määrän sesonkityövoimaa."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Krimin vaaleissahan oli vaalitarkkailijana desantti Bäckman.

Aiheetta enempään.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728868.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset