Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Suomalais-ugrilainen keskus ja viisumivapaus Krimille!

  • Tänään keskusteluja Krimin valtiollisessa yliopistossa
    Tänään keskusteluja Krimin valtiollisessa yliopistossa

Suomesta on tällä hetkellä valtuuskunta Krimillä, joka tutustuu paikkallisiin olosuhteisiin ja luo kontakteja eri tahoihin. Matkan järjestäjänä toimii Suomessa toimiva RUFI -yhdistys.

Suomalaisten matka on saanut Venäjän medioissa paljon huomiota.

http://crimea.ria.ru/society/20180316/1114032059.html

https://ria.ru/society/20180313/1516275256.html

Yhdistyksen aktiivit kertovat valmistelevansa Suomalais-ugrilaisen keskuksen perustamista Krimille sekä haluavansa edesauttaa Suomesta Krimille suorien lentoyhteyksien luomista.

Mielenkiintoinen esitys on viisumivapauden saaminen Krimille, jonka avulla helpotettaisiin matkailua ja Krimin tunnettavuutta lomahohteena.

Lännessä puhutaan, että Krimillä olisi käynnissä sota, mutta ryhmän havainnot eivät kerro mitään sodankäynnistä, vaan kaikkialla on hyvin rauhallista ja ihmiset elävät normaalia arkea.

Putin kävi myöskin Krimillä:

https://sevastopol.su/news/nebyvaloe-kolichestvo-sevastopolcev-sobral-mi...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuohan on mielenkiintoista. Olisi jännää päästä ilman viisumia Venäjän vapauttamalle Krimille. Mutta voisiko Rufi yrittää samalla saada viisumivapaus myön minun syntymäkotiini Karjalaan? Venäjähän vapautti sen meikäläisistä jo vuonna 1944.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo, Suomestahan se on kiinni ja EU:sta viisumivapaus!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Leo, Suomestahan se on kiinni ja EU:sta viisumivapaus!"

Toistaiseksi Venäjä vielä säätää lait ja määräykset matkustamisesta Venäjälle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mukavaa että Hemmokin on liittynyt länsimaiseen näkemykseen jonka mukaan Krim kuuluu Ukrainaan ja tulee sille palauttaa. Ukrainan kanssahan meillä on jo viisumivapaus joten tuokin asia, monien muiden ohessa, hoitunee samalla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tomi, voi kun nämä asiat olisi Hemmosta kiinni, niin moista vastakkainasetusta ei olisi ollenkaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#3

Juu ei ole Hemmosta kiinni miten pahaan siltaan itänaapuri vääntää itsensä ja rajoittaa kansalaistensa oikeuksia ja mahdollisuuksia ihan Stalinin tyyliin.
Sensijaan näin suomalaisittain pitää ihmetellä niitä jotka tuota tuomiopäivän bakkanaalia puolustavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #5

Mikä saa näennäisesti tolkuissaan olevan suomalaisen, joka uskoi neuvostosysteemin autuuteen ja kaikkivoipaisuuteen, jatkamaan sitä imperialistiseen Venäjään?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Harri, minäkin ihmettelen mikä saa jotakuinkin täyspäisen suomalaisen tukemaan EU:n korruptiohallinnon laajentamispyrkimyksiä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #7

Minä ja Hemmo olemme oikeastaan historian uhreja. Meitä pitää ymmärtää. Me emme enää ole kunnolla tolkuissamme ja dementiakin painaa päälle.

Minussa on parantumaton russofobia ja Hemmossa on jähmäkommunisti-niminen oireyhtymä. Kun ihana neuvostosysteemi romahti, siitä ei jäänyt jäljelle muuta kuin antipatia länttä kohtaan. Hemmolla rakkaus neuvostovaltaan siirtyi rakkaudeksi Putinin hirmuvaltaan.

Minulle taas tuli jo ihan pienenä se russofobia-niminen tauti ja viimeaikoina se vielä on pahentunut keskusteluista putininistien kanssa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Leo on kehittänyt mielenkiintoisen teorian, mutta minä olen aikanaan kuulunut Aleniuksen ja Kivistön ryhmään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #12

Mutta hehän ovat Suomen viisaimpia miehiä!
Ei ole montaakaan vuotta kun luin Aleniuksen tulevaisuuta käsitteleviä kirjoja. Pitääpä kirjastosta etsiä löytyykö uusia lukemattomia kirjoja. Mutta ei hän ainakaan Putinin kapitalistista riistovaltaa puolustnut.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Venäläismiehitys katkaisi Krimiä koskeneen viisumivapauden alkuvuonna 2014. Näkeekö Hemmo MINKÄÄNLAISTA yhteyttä Putinin miehityspolitiikan ja ovien sulkeutumisen välillä?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo Krimiläiset järjesti kansanäänestyksen siitä mihin ne haluavat kuulua. EU ei ole järjestänyt kansanäänestystä Ukrainasta ja silti se pitää sitä omanaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Huomautan parista asiasta venäjäntaitoisena. Artikkelit, joihin tämä blogisti viittaa, ovat pelkkää provoblogiston propagandaa, eivät mitään Venäjän medioita.

Mikään suomalainen taho ei toki voi mennä ulkomaille ilmoitusasiana availemaan minkään sortin keskuksia. Sen saavat tehdä vain ja ainoastaan Krimin asukkaat tai Venäjän kansalaiset.

Kyseessä ei ole mikään valtuuskunta Suomesta, vaan Venäjän tämänhetkisen provokaatiopolitiikkakärjen edustajat Suomesta, kuten asiaan vähänkin perehtyneet hyvin jo tietävät.

Kiitos tästä infosta, liitän tämän sivuhuomautuksena siihen blogiini, joka kohta käsittelee sitä moskaa, mitä samainen propagandaklikki Suomen nimissä levitti Venäjälle Suomen itsenäisyyspäivänä... ... ...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Esa-Jussi asenteestasi päätellen tulossa on sitä samaa "moskaa" jota tulee jokaisesta tuutista avas minäkä median tahansa. Tuskin sinulla on mitään sen kummempaa lisättävää.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ьштгддфюю Anteeksi, minulla on paljon lisättävää, koska asun venäjällä itse. Saatan ryhtyä venäläiseksi ja tulla perustamaan teille sinne Ahvenanmaalle venäläisen kulttuurikeskuksen, jahka olen ensin liittänyt Ahvenanmaan Venäjään ... ... kuten tuo yks Skippari-Kalle tekee.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja sitä paitsi tekstissähän puhutaan suomalaisesta kulttuurikeskuksesta, ei suomalais-ugrilaisesta:
"Скиппари-Смирнов также отметила, что в их планах открыть в Крыму Финский культурный центр."

Kaiken lisäksi blogisti on siis tehnyt raskaita asiavirheitä, jotka hän on nostanut peräti otsikkoon asti.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Esa-Jussi Multia on tietääkseni Suomessa. En ala kilpailemaan Venäjä tietämyksesellä, koska suomalaiset haluaa olla siinä suhteessa aina parempia kuin muut ja vieläpä toisilleen.

Suomalais-Ukgrilainen on kulttuuriulottuvuus, jota termiä käytetään enemmän Venäjällä, kuin Suomessa. Oli kysymys Suomi keskuksesta tai Suomalais-Ugrilaisesta keskuksesta vain Vihreä tietää mikä on oikein ja väärin.

Multialassa on paljon viisaampiakin tuntemiani henkilöitä. Koita nyt vaan keskittyä Venäjän muuttamiseksi joksikin muuksi.

Sinusta saa sellaisen vaikutelman, että olet ominut itsellesi koko suomalais-ugrilaisen käsitteen ja tulkinnan oikeudet. Tämähän on hyvin tyypillistä Vihreille joita edustat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Esa-Jussi tiedoistasi. Olen ollut vuosi sitten parissa Rufin tilaisuudessa. He ovat äärinationalistisiä venäläisiä. Tarkoitus on muuttaa noin vaan meikäläiset russofobit Venäjän ystäviksi He tulevat kostamaan Suomessa kokemansa vaikeudet sitten kun Suomi on Venäjän alusmaa. Tämän lipsautti vuosikokouksen puheenjohtaja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomesta ei koskaan tule Venäjän alusmaata.
Ainoa arvo Suomen vesijättömaalla on sen kansa joka on nyt maksukykyinen energia-asiakas kun taas Suomen valloitus muuttuisi kustannukseksi pullikoivalla kansalla.
Krim venäjänkielisenä ja Venäjää köyhempään Ukrainaan kuuluneena tuntuu onnistuvan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo etkai sinä ihan oikeasti levitä noita keittiöpuheita ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ole huoleti, en levitä äänitteitä. Mutta jos minun henkeä uhataan tai minut nitistetään, niin silloin perikunta saa hoitaa levityksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset