Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suhoi 57 olisi kansallisen edun mukainen hankinta!

Suomen lähihistoria osoittaa, että Venäjältä hankitut hävittäjät ovat edullisia, tehokkaita sotatilanteessa ja Suomen turvallisuuden kannalta paras ratkaisu. On hyvä tuntea niin Idän kuin Lännenkin asejärjestelmät. 

Suhoi 57 hankinta säästäisi Suomen valtion budjettia ja kansalaiset voisivat turvallisesti saadaa niille kuuluvan sosiaaliurvan ja yhteiskunnan palvelut.

Suhoi 57

https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-57

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Vihreät eivät tiedä todellakaan missä maaassa ovat syntyneet

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Et kuitenkaan vastannut kysymykseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #9

Hemmolla menee kaikki pieleen: hän ei tiedä mistä otsikkoasiassa puhuu, ei osaa vastata kysymykseen ja lopuksi heittää väitteen jolla ei käytännössä ole todellisuuspohjaa. Oikeinkirjoituksesta puhumattakaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mihin perustat tämän (tyhmän) väitteesi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun Venäjä päättää kurmuuttaa Suomea tai hyökätä Suomeen, sen ei tarvitse muuta kuin antaa langaton käsky suomalaisille hävittäjille. Sen jälkeen niihin asetetut ohjukset räjähtävät koneessa ennenkuin kohtaavat vihollisen.

Eipä ihme että putinistit suosittelevat venäläisiä koneita.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Trumpistit omaa koenettaan ;) Niinistö jo hyväksyi ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Helle hautoo, mutta Hemmon parta pysyy näköjään jäässä!

"Kuu Gripenistä kesään
Hornetista hetken verran
rahtunen Rafale-koneesta
Suhoista ei sekuntiakaan."

(Värssy tallennettu Ilmavoimien esikunnasta.)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo, no jos haluat Suhoita niin tulet sen saamaan, sittempähän nähdään niiden tuhovoima ;)

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Vielä enemmän kansallisen edun mukaista olisi hankkia tämä hävittäjä kiinalaisena kopiona Kiinasta. Kiinalaiset ostivat muutaman venäläisen häivehävittäjän ja kopioivat sen heti. Venäläiset lopettivat toimitukset, kun havaitsivat kopioinnin. Hankkimalla hävittäjät Kiinasta Suomi saisi samalla parannettua entisestään suhteita suurvaltaan ja niistä hyvistä suhteista voisi olla apua Venäjän suhteen kriisitilanteessa. Kuitenkin Suomella olisi kaikkein tärkeintä hankkia kunnollinen ohjustorjuntajärjestelmä. http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253852...

Ollis Ikonen

Kyse ei ollut häivehävittäjästä, mutta venäläiset saivat maistaa omaa lääkettään(4kpl B29, joista kopioitiin tu-4)

Ollis Ikonen

Aseistusta saisikin hienosti kriisitilanteessa ja huollotkin varaosineen järjestyisi käden käänteessä. Eikä muutenkaan kannata ostaa sotakoneita suurelta maavarkaalta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Suhoit ovat niin hyviä hävittäjiä, että jo pari vuotta sitten ehdotin samaa kuin Hemmo nyt.Sellaisilla pyhhkäisee mamme päästä päähän puolessa tunnissa ja niihin saa hyvän aseistuksen mukaan. Muistaakseni hinta tuolloin oli noin 50 miljoonan kieppeillä per kone.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hemmo. Intialaiset ovat erittäin tyytymättömiä Venäläisiin hävittäjiin.

Intian ilmavoimat ovat olleet erittäin tyytymättömiä Venäläisten tarjoamaan 5-sukupolven hävitttäjään eli Sukhoi T-50/PAK-FA:n. Koneen moottorit eivät tuota tarpeeksi työntövoimaa sekä koneen häiveominaisuudet ovat riittämättömät.

Lähde: http://timesofindia.indiatimes.com/india/after-suk...

Artikkelikuva: By Shot by: g4spEdited by: diego_pmc – http://www.flickr.com/photos/smorchon/1184092697/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67...

Tässä koko juttu Times of India.

Intian ilmavoimat ovat olleet erittäin tyytymättömiä Venäläisten tarjoamaan 5-sukupolven hävitttäjään eli Sukhoi T-50/PAK-FA:n. Koneen moottorit eivät tuota tarpeeksi työntövoimaa sekä koneen häiveominaisuudet ovat riittämättömät.

Lähde: http://timesofindia.indiatimes.com/india/after-suk...

Artikkelikuva: By Shot by: g4spEdited by: diego_pmc – http://www.flickr.com/photos/smorchon/1184092697/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67...

Olet sitä mieltä että Suomen pitäisi ostaa näitä raakeleita?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

He olivat niin tyytymättömiä että lopettivat koko yhteisen kehityshankkeen venäjän kanssa.

"The IAF believes that the Sukhoi Su-57 (T-50 PAK-FA) fighter, which India’s Ministry of Defence (MoD) designated the Perspective Multi-Role Fighter, does not meet its requirements for stealth, combat avionics, radars and sensors. Seven FGFA prototypes are currently undergoing flight-testing in Russia, but for now there is no indication as to when the platform is likely to enter series production."

http://www.janes.com/article/79457/india-withdraws...

Niissä on lähes kaikki rempallaan. Häiveominaisuudet, taisteluavioniikka, tutkat ja sensorit. Sulata partasi niin ajatukset kulkevat liukkaammin etkä ehdota tuollaisia päättömyksiä..

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei taida parran sulattaminen Hemmoa auttaa...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Samanlainen raakile on myös yhdysvaltalaisten tarjoama F-35.

Koneessa on valtavasti erilaisia tyyppivikoja, eikä sitä ole käytetty tositilanteissa kuin ilmeisesti Israelin ilmavoimien toimesta. Siitäkään operaatiosta ei ole kuin pelkkä tiedote. Brittien hankkimat koneet seisovat lähinnä huollossa.

https://breakingdefense.com/2018/01/f-35-problems-...

Suomeen tuotiin F-35 täysikokoiset kuoret, mutta eipä niillä tehty lentoesityksiä, kuten muut HX-toimittajaehdokkaat toimittivat omilla koneillaan.

https://siivet.fi/ajankohtaista/f-35-haivekone-tik...

Ei kovin vakuuttavaa tuokaan.

F-35 on kuin hankkisi auton, joka teoriassa toimii, mutta jolla ei välttämättä pääse kotikatua pidemmälle.

Peukutan Gripeniä, joka olisi kokonaisuutena toimivin, taloudellisin ja pohjoisen olosuhteisiin soveltuvin ja jonka hankinta toisi samalla Suomen teollisuudelle melkoisen piristysruiskeen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Bostonissa aikanaan sikäläinen isäntämme ajeli Toyota Camrylla. Tutut ja ystävät olivat kuulemma kyselleet, miksi hän ei hanki isänmaallisesti kotimaista autoa. "Haluan ajaa autolla, en pitää sitä korjaamolla."

Hänen assistenttinsa auto oli Saab 900. Tosin hän olikin nainen, Paris nimeltään mutta ei Hilton...

Aulis Saarijärvi

Lähtökohtahan oli vuosia sitten, että "joku" teki päätöksen, ettei venäläisiä, kiinalaisia, eikä japanilaisia koneita oteta leikkikilpailuunkaan.

Kukaan ei lehdistölle osaa maan korkeimmasta johdosta sotaministeriön vastuuhenkilöihin kertoa, kuka, tai ketkä tekivät tämän päätöksen. Presidentti Niinistö muikuilee asiasta naamansa. Sipilä ottaa kai sen raamattunsa eteensä. Innokas sotaministeni Niinistö Jussi, lipsautti Amerikan matkan tuliaisina, että "aseostot ja suuret hankinnat etenee päätökseen pian"

Muistammehan Trumpilta lipsahtaneen virkeparin:
"Mutta Suomihan on jo päättänyt ostaa USA:n koneet! Olemme tyytyväisiä, että he päätyivät super-Hornetteihin!"

Meidän paikalla olleet olivat kärsät punaisena ja hämmentyneinä minuuttitolkulla. Trump tosin erehtyi konetyypistä. Päätöshän oli ilmavoimien kenraalin allekirjoituksella jo F35, isäntämaasopimuksen kanssa!

Konetyypistä olisi tietysti kiinalaisten kehittämä parannettu F35 uutuus, josta on poistettu muutama kymmenen USA- alkuvikaa. Heidän omien tietojen mukaan sillä on suurempi siipikantavuus ja nopeampi nousunopeus.

Sitten vielä se, että tutkassa, tai vakoilusatelliitin etsinnässä näkymätöntä lentokonetta ei ole. Vanha radioputkitutka ei ehkä kaikkea enää erota, mutta suurvalloilla on laittaa tutkakoneita katsomaan 400 km horisontin taakse 24 tuntia. Satelliitit lähettää reaalikuvaa jokaisesta metallipimpaleesta taivaalla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä veikkaukseni on että usealla täällä kirjoittavasta, Hemmo erityisesti mukaan lukien, ei ole pienintäkään tietoa siitä, mikä hävittäjä Suomeen pitäisi ostaa ja millä perusteella. Nokian vanha kumisaapas osaa todennäköisesti kertoa hävittäjävalinnalle täsmälleen yhtä hyvät perusteet kuin palstan besserwisserit.

Jätetään koneiden valinta niille, jotka asioista eniten tietävät, ja jotka niitä joutuvat käyttämään. Mielipiteitä on varmasti kiva esitellä mutta Dirty Harry Callahan sanoi niistäkin sen olennaisimman: they are like assholes, everyone has one. Itse enää lisään sen verran että osaa mielipiteistä voi pitää pahalle haisevina aivopieruina. Koneiden ostaminen Suomen ainoalta potentiaaliselta viholliselta on sellainen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jotta nyt jalkasi pysyisi tukevasti maassa,niin millä kompetenssilla esität asiantuntijaa tässä aiheessa?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Käy vähän syömässä välillä. Missä kohtaa esitin olevani asiantuntija?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #24

"Nokian vanha kumisaapas osaa todennäköisesti kertoa hävittäjävalinnalle täsmälleen yhtä hyvät perusteet kuin palstan besserwisserit."

Et kai koittanut erotella itseäsi jotenkin palstan besserwissereistä?

Mikäli koitit niin nostit itsesi kompetenssin omaavaksi asiantuntijaksi ja mikäli sekään ei pidä paikkaansa,niin pitänee varmaan syyttää hevoshormoneita taas.

Kiitos vaan,kyllä,kävin haukkaamassa lohisalaattia ja oli hyvää kuten kala ja salaatti lähes aina on.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luulisin, että tuleva SDP-johtoinen hallitus valitsee JAS Gripen hävittäjän ja hankittavaa konemäärää tulleen rajoitamaan alle viiteenkymmeneen ko. hallituksen toimesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset