Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Putin ja Trump "sinetöi" Suomen aseman ja Krimin!

Venäjän ja Yhdysvaltain johtajien tapaaminen Helsingissä sinetöi kansainvälisesti Suomen paikan olla puolueeton maa. Putinin ja Trumpin on hyvä astua yhtä aikaa Suomen maaperälle, kun jalkojen alla on maa ja kansa joka on valinnut riippumattomuuden ja puolueettomuuden.

Suomi on jotain oppinut ja kansa vielä enemmän.

Vai onko sittekkään?!

"Suomi kuuluu länteen" hokee presidenttimme.

Suomi ei kuulu sen kummemmin itään kuin länteenkään. Suomi on itää ja länttä, niin kuin kaikki muutkin maat.

Presidentti Niinistö toivottavasti ei töpeksi ja pitää Suomen kansan tahdon esillä, joka on sitoutumattomuus ja puolueettomuus.

Krimin asukkaat ovat kansanäänestyksessä haluneet kuulua Venäjään ja se heille suotakoon.  Katsokaa kartaa niin ymmärrätte mistä on kysymys.

Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtaja maa, mutta ei se siitä suurvaltaa tee. Ei ede Jäämeren maata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Missä niin sanotaan, että sellainen sopimus on tehty tai tehdään? Suomi kuuluu ihan kiistatta länteen; Sillä on isäntämaasopimus NATO:n kanssa, se on EU:n jäsen ja NATO sekä USA harjoittelevat Suomen maaperällä. Onko nämä Koskiniemelle ihan outoja asioita?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomi kuuluu länteen vain puheissa. Kartalla (geopoliittisesti) olemme enemmän idässä kuin moni entinen itäblokin maa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei ole kysymys maantieteellisestä sijainnista. Aivan hyvin sen tiedät.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jori oliko tuo Niinistön vauvauutinen ;)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Helsingin Sanomat ja sen nyt liite tekevät parhaansa vesittääkseen koko huipputapaamisen julkaisemalla massiivisella syötöllä lokaa molempien super/suusvaltojen johtajista.

NYT-liite ja sen punavihertoimittajat ovat kaapineet jo laarin pohjat hehän ovat kuin kaksi marjaa palstallaan.

NYT-liitteen toimittajat vertaavat Putinia Klonkkuun (Taru sormusten herrasta) ja Trumpia sikaan.

Munattomat (kirjaimellisesti) toimittajat eivät kuitenkaan uskalla julkaista esim. Mohammed vs. vuohi kuvaparia.

Ilmeisesti luodin pelko on viisauden alku.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

I Napoleon sanoi aikoinaan Aleksanterille että ota sinä tuo Suomi kuleksimasta.

II Hitler sanoi Stalinille että Suomi kuuluu sinulle.

III Mitä sanoo Trump Putinille?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo, ehkäpä näin "pitäköön Suomi mustan Arktiksen".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

USA ei ole vielä Suomea myynyt niin kuin Saksa ja Ranska ovat tehneet, mutta....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Krimin asukkaat ovat kansanäänestyksessä haluneet kuulua Venäjään ja se heille suotakoon. Katsokaa kartaa niin ymmärrätte mistä on kysymys.”

Tietenkin kansanäänestys oli laiton: se järjestettiin miehitetyllä toisen valtion alueella. Venäjä kaappasi alueen Ukrainalta, asetti nukkehallitsijaksi marginaalisen ääripuolueen johtajan ja järjesti yhtä sun toista muuta mediateatteria (mm. komensi somesoturit sotkemaan ja hämmentämään) oikeuttaakseen törkeästi kansainvälistä oikeutta ja Venäjän itsensä tunnustamaa Ukrainan rajaa koskevaa sopimusta loukkaavia toimiaan.

Siksi EU ja USA asettivat pakotteita ja Venäjä vastapakotteita. Tämä meinaa monilta jo unohtua.
Ei sovi myöskään unohtaa sitä, että Kremlillä on kiristämistä vaille valmis nippuside Trumpin pallien ympärillä: hänen bisneksillään on paljon venäläistä velkaa ja kampanjan aikaisten hämärädiilien esiintulon annostelukin on silovikeille näppärä vaikutuskeino.

Suomeen on tulossa kaksi todella törkeää roistoa.

Ilkka Luoma

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Katsokaa kartaa niin ymmärrätte mistä on kysymys" on muutenkin ohjeena ihan yhtä tyhjän kanssa, aivan kuten kehotus "katso peiliin".

Jos tuonsorttiset neuvot lisäisivät viisautta, olisin esimerkiksi minä jo älymystö-rankingissa varsin korkealla. Sen verran on vessan peiliin tuijoteltu, ja toisaalta karttapalloa pyöritelty!

"Suomeen on tulossa kaksi todella törkeää roistoa."

- Rehellisiä tai ei, mutta kyynisesti on todettava, että jos tapaamista ei järjestettäisi Helsingissä, roist... siis valtionpäämiehet keskustelisivat jossain muualla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hemmo, Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton maa, toistaiseksi, mutta puolueettomia emme ole, olemme osa länsimaista arvomaailmaa, sen sinetöi Suomen liityminen EU:n ja hyvänä esimerkkinä tästä on meidän osallistuminen Venjää kohdistuviin pakotteihin, puolueeton maa ei niihin osallistuisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Molotov-Ribbentrop-sopimuksella jaettiin Eurooppaa Saksan ja Neuvostoliiton etupiireihin loppukesästä 1939 roistoparin Hitler ja Stalin toimeksiantona.

Nyt kannattaa Helsingissä olla tarkkana ja katsoa mihin kohtaan Euroopan karttaa Trump ja Putin viivojaan kynällä vetelevät.

Ehkä Suomelle kaavaillaan jopa lisäalueita Ruotsilta, Norjalta ja Virolta kun seuraava suuri rajojen muuttourakka käynnistyy ?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sama tuli mieleeni: liitetäänkö Suomi USA:n etupiiriin ja Krim Venäjälle takaisin. Siihen Venäjä tuskin suostuu eikä se taida USA:takaan juuri kiinnostaa.

Sekin voisi olla yksi vaihtoehto, että pohjolasta ja Baltiasta tulisi neutraali vyöhyke. Jos siihen lisättäisi vielä rauhoittavia kauppoja Syyriassa, niin sittenhän olisi jo maailma mennyt kummalliseksi. Vastalauseen esittäisi välittömästi USA:n kenraalit ja sotateollisuus. Eikä meilläkään hiljaa oltaisi.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Trump ei pysty tekemään Putinin kanssa Yhdysvaltoja sitovia sopimuksia ellei hän saa niiden taakse kahta kolmasosaa senaattoreista, jolloin Yhdysvaltain perustuslain ns. Treaty Clausen mukaan senaatti ratifioi kyseisen sopimuksen:

"The Treaty Clause is part of Article II, Section 2, Clause 2, of the United States Constitution, that empowers the President of the United States to propose and chiefly negotiate agreements between the United States and other countries, which, upon receiving the advice and consent of a two-thirds supermajority vote of the United States Senate, become treaties under international law."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_Clause

Republikaaneilla yksin ei ole tarpeeksi senaattoreita ajamaan Trumpin hyväksymät sopimukset senaatin läpi. Tämän lisäksi demokraattien ja republikaanien välit USA:ssa ovat niin tulehtuneet, että parhaimmassakin tapauksessa Trumpin sopimien sopimusten ratifiointi tulee olemaan äärimmäisen vaikeata, koska senaatissa on 51 republikaania ja 47 demokraattia, sekä heitä tukemassa kaksi riippumatonta senaattoria. Se, mitä Trump päättää, tulee luultavasti koskemaan vain hänen hallintoaan.

"Krimin asukkaat ovat kansanäänestyksessä haluneet kuulua Venäjään ja se heille suotakoon. Katsokaa kartaa niin ymmärrätte mistä on kysymys."

Eikö tuolla perusteella pitäisi käydä läpi kaikki Venäjän vähemmistökansallisuudet, ja antaa heidän järjestää kansanäänestys itsenäisyydestä. Kuinka monta päivää muuten Krimin "itsenäisyys" kesti?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Yhtenäinen kansa - itsenäisyytemme vankin turva ja tuki"

Kyntäjä 7/1938 (Urho Kekkosen arkistoa 80 vuoden takaa)

Maalaisliiton kunnioitettu johtaja Santeri Alkio kirjoitti jo vuonna 1918 profeetalliset sanat sosialidemokratian kehityksestä: "Nykyaikainen kansainvälinen taistelu pakottaa jokaisen kansakunnan jäsenen olemaan ensin kansalainen, sitten vasta sosialidemokraatti".
http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/11964/T...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämä samainen Santeri Alkio kannatti myös "Euroopan yhdysvaltoja" siis Euroopan maiden liittovaltiota.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

4.6 2018 tuli 76 vuotta täyteen siitä, kun rasistinen valtion päämies viimeksi on vieraillut Suomessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidenttinä Vladimir Putin on jo viidesti vieraillut Suomessa, viimeksi vajaa vuosi sitten heinäkuussa 2017.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hemmon kielessä puolueeton tarkoittaa Venäjän etupiirissä olevaa. Ja Venäjän etupiirissä oleva Suomi on Hemmon märkä päiväuni :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset