Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Soini takaisin Perussuomalaisiin?

  • Soinista saattaa tulla suurlähettiläs Mongoliaan. Aasiaan tarvitaan nyt päteviä hevosmiehiä
    Soinista saattaa tulla suurlähettiläs Mongoliaan. Aasiaan tarvitaan nyt päteviä hevosmiehiä

Soinin mahdollisuudet saada uusi ministerinpesti vaalien jälkeen näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Sinisten kannatus laahaa 0 ja 1,6%:n tienoilla. Tilannetta ei ole parantanut sekään, että kaikki nykyiset persulähtöiset ministerit ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä eduskuntavaaliehdokkaiksi Soinia lukuunottamatta.

Soinin pakonomainen tarve päästä keskustavetoiseen hallitukseen oli näin jälkiviisaasti ajateltuna osoitus pelkuruudesta. Mikäli Perussuomalaiset Soinin johdolla olisivat jääneet oppositioon olisi puolue nyt Suomen suurin.  Spilän hallituskaudella maahan marssi yli 34 000 Syyrian, Irakin, Afkanistanin ... sotaa pakeneita sotilaita, joukossa vain muutama nainen lapsineen.

Suurinosa lännen tukemia sodan hävinneitä palkkasotilaita.

Mikä Soini olisi rohkaissut jäseniään Ruotsin rajalle torjumaan salakujettajien toimittamat sotilaat olisi Suomen poliittinen kartta toisen näköinen. Tätä Soini ei tehnyt vaan piiloutui Sipilän ja Kepun seläntaa. Pääministerihän oli luvannut majoittaa kotiinsa 20  pakolaista.

Hallitukseen päästyään Soini torjui myöskin valtionvarainministerin paikan ja halusi ulkomisteriksi. Perussuomalaisten puoluekokouksen valitessa Jussi Halla-ahon puheenjohtajakseen Soini ministeriryhmänsä kanssa irtaantui puolueesta ja perusti uuden "mallikelpoisen" puolueen.

Nöyryyttävää Soinille olisi ollut jos Jussi Halla-ahon puolue olisi valinnut Laura Huhtasaaren ulkoministeriksi.

Ironista kyllä samalla palasi Suomeen "Kekkosen aika" jolloin Kokoomus oli ei toivottu hallituspuole. Nyt sen paikan Kokoomuksen johdolla otti Perussuomalaiset. Vennamo kääntyi haudassa -rauha.

Spekuloidaampa hieman mikä vaihtoehtojen jälkeen Soinista voisi tulla vaalien jälkeen ministeri.

Vaitoehto 1. Soini palaa Perssuomalaisiin ja lupaa Jussi Halla-aholle, että on ehdokkaana, mutta jättää ministerin paikan kesken hallituskauden. Puolue hankkii Soinille hyvän valtionviran.

Vaihtoehto 2. Perussuomalaiset puolueena muutetaan avoimeksi ryhmäpuolueeksi, jossa Siniset ovat oma ryhmäkuntansa ja puolueisiin syntyy myöskin muita yhden asian sisäisiä liikkeeitä. Soinilaiset ovat yksi "ministeri-ryhmä" muiden joukossa.

Vaihtoehto 3. Timo Soini tekee vaaliliiton Keskustan tai kokoomuksen kanssa, jolloin jommasta kummasta tulee Suomen suurin ryhmittymä ja päämisteripuolue. Soini saa jatkaa ulkoministerinä.

Vaihtoehto 4. Timo Soini kutsutaan puolueettomaksi ministeriksi hallitukseen oli se sitten mikä tahansa.

Olisiko teillä mielessä vielä muita vaihtoehtoja, jotta Timo Soini voisi jatkaa ministerinä? Minua ainakin huolettaa Soinin ministeri tulevaisuus ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Soini tietää jotta nyt on niin huono hevonen alla jotta ei pääse eteen eikä taakse . Karsinas laskelmoi&punoo&juonii iskun paikkaa toki mut jos sitä ei tuu , vilpillinen ruuna vedetään lihoiksi . Korkeasaaren leijonilkin maha kurnii jo .

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eiköhän Soinin haaveet uudesta ministerin toimesta ole tosiaan taputeltu. Soinilla ei kuitenkaan ole hädän päivää, jostain löytyy mukava oksa istuskella vähillä töillä ja kovalla liksalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Soinin tulevaisuudesta ei kannata olla huolissaan. Soini tulee saamaan huippuhyvän eläkkeen ja kiitos siitä Suomen oikeudenmukaisen eläkejärjestelmän, jonka suuret vanhat puolueet ovat luoneet.....

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pidät sitä sitä sopeutumiseläkekäytäntöä oikeudenmukaisena josta eläkkeen saa. Se on eri kuin nykyinen.

Ei sitä itse koskaan kyseenalaistanut. Unohdetun kansan asialla on mukavaa olla, kun saa muhkean eläkkeen ja se suojaa työttömyydeltä. Sellaista etua ei ole koskaan kansalla, ollut jossa olisi heti pysyvä eläke tullut tilille, jos olisi jäänyt työttömäksi.

Poliittinen aatteesi taitaa olla eliittiä varten.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo tuo haiskahtaa sille, että olet seuraavissa vaaleissa Suomen keskustan listoilla?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

En ole enkä pyri minkään puolueen listoille ehdokkaaksi.. Nyt 68 vuotiaana eläkeläisenä osaan nauttia vapaudentunteesta minkä karavaanarielämä meille antaa...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #8

Oon miettinyt että veisinkö Soliferin Nallikariin. Kuinkahan paljon siellää on talviskaikaan vaunuja ja onko minkäänlaista elämää ;)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #9

Meillä on vaunu Simojoen rannalla ollut jo 10 vuotta. Paikka sijaitsee 38 km Simosta Ranuan suuntaan. SF-Peräpohjola/Hopeaperä. Kiva ja rauhallinen paikka. Käydään vaunulla läpivuodet melkein joka viikonloppu ja viikollakin. Asuntoautolla sitten reissataan muualla, kun ei huvita vaunulle mennä...Nallikarissa en ole koskaan vaunuillut...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Simojeon paikka on tuttu. Nallikarissa olin kesällä ja jokapuolella Norjalaisia. Hieno paikka ja hyvät rannat sekä kaupungin keskusta lähellä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puotoaisi Perussuomalaisten kannatus.

Petri Lavonen

En liity perussuomalaisiin mitenkään, mutta jos ulkopuolisena saan kommentoida niin Perussuomalaisten ei kannattaisi ottaa Soinia takaisin " abortti irtiottoineen", jota Halla -aho nimittää takapajuiseksi sekä takinkääntöineen jotka tekivät Soinista huonomaineisen ja huonon häviäjän. Soinihan pääsi siis ministeriksi perussuomalaisten äänillä. Perussuomalaiset on juuri nyt se yhtenäinen puolue minkä Soini itse loi rakennuksen perustaksi ja on Ruotsidemokraattien suomalainen vastine.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Mikä Soini olisi rohkaissut jäseniään Ruotsin rajalle torjumaan salakujettajien toimittamat sotilaat olisi Suomen poliittinen kartta toisen näköinen. "

Olisi tosiaan toisen näköinen, jos ministeri yllyttäisi kansalaisia lainvastaiseen puuhaan. Miksi näillä "sotilailla" ei ollut aseita eikä edes asepukuja?

"Nöyryyttävää Soinille olisi ollut jos Jussi Halla-ahon puolue olisi valinnut Laura Huhtasaaren ulkoministeriksi."

Vielä enemmän nöyryytetyksi, suorastaan naurunalaiseksi, olisi joutunut kylläkin Suomi. Rehelliseksi ja taitavaksi tunnettu Suomen kansalainen todellakin kyseessä.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Timo Soinin ainoa mahdollisuus jatkaa ministerinä on se, että hänelle viimeisenä hillotolppana myönnetään ministerin arvonimi.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Ei Soini edes pyri takaisin, kun ei huolita. Soinihan sai tarpeekseen räkätoteemeista, jotka sammakkoina pullistelevat norsun edessä. Hän kun kuvitteli, että kaikki seuraisivat "jeesusta", mutta toisin kävi, ei edes moosesta. Mitä tuohon ulkoministeritehtävään tulee, olisi Jussi nostanut Sampon ulkoministeriksi. Ministerin salkun olisi säilyttänyt vain ja ainoastaan Jussi Niinistö. Lähdöt olisi saanut niin laborantti kuin Muhoksen mimmi.

Soini ei lähde eduskuntavaaliin vaan europarlamenttiin, niin jos edes pääsee. Jos pääsee, näin hänen ei tarvitse kohdata räkätoteemeja eduskunnassa. Siellä viettää vuoden tai pari, jos pääsee ja siirtyy sitten hillotolpalle, jonka sille ojentavat entiset hallituskumppanit. Niin päättyy tämä tarina mahalaskuun, jonka maksumiehinä toimivat kenttäväki, aamen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset