Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Abortti ja ministerisalkku!

Hallituspuolueiden kansanedustajat joutuvat Soini-äänestyksen yhteydessä kovan paikan eteen. Vaihtoehtoja on kaksi -äänestääkö omantunnon mukaan vai poliittisen vallan säilyttämiseksi.

Ulkoministeri Timo Soinille aporttin vastustaminen on omantunnon kysymys, mutta miten on muiden laita.

Vallitseeko eduskunnassa omantunnon vapaus ja luokitellaanko abortti sellaiseksi.

Voisi kuvitella, että suuri enemmistö eduskunnassa kannattaa aporttia ja vain pieni vähemmistö haluaisi poistaa aporttioikeuden naisilta.

Sampo Terho ehätti julistaa Soini-luottamusäänestyksen hallituskysymykseksi. Aika yllättävää eikö Terho ole ollut Sinisissä juuri liberaalisuunnan kannattaja ja nyt asettuu tiukan linjan kannattajaksi.

Kaveria ei jätetä varsinkaan, kun äänestäjätkin ovat kadonneet.

Jäljellä on vain ministerin salkku.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"... kansanedustajat joutuvat Soini-äänestyksen yhteydessä kovan paikan eteen"

Käsky on käynyt, että hiljaa rivissä. Ei ole mitään kovaa paikka. Hallitus pitää pysyä pystyssä ja ministerit tuoleillaan. Ei siinä vakaumuksia tai ajatuksia kysytä. Ei ole kysytty ennenkään varsinkaan tämän hallituksen kodalla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Siinä tapauksessa, että käsky on käynyt ja pitää äänestää kuten käsketään, voitanee todeta, että samalla tuli Suomen aborttilinja muuttuneeksi.
Eikös se tarkoita, että jos enemmistö eduskunnasta hyväksyy Soinin puheet ja antavat vapauden puhua vastoin Suomen aborttilinjaa, muuttavat he linjaustaan abortistakin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eipä voine. Ei tuo nyt ihan noin mene. Hallituksen jäseniltä on tullut muutenkin tulkintoja että äänestys tosiasiassa koskee koko hallitusta eikä Soinia - tulkinta se on tuokin, vaikka vähän vääristelevä sekin.

Eikä yksi pöhkö Soini Suomen aborttilinjaa missään tapauksessa muuta - saa sitten vaikka kuinka paljon luottamusääniä. Tiedät sen toki itsekin. Valtaansa ja etujaan hallituksessa nuo eivät vain aio luovuttaa, ja siinä mielessä Soinilla on valttikortti ja sai ilmaista julkisuutta taas. Se että hallitus kaatuisi ei sovi kepulle eikä etenkään sinisille, tuskin kamalasti Kokoomuksellekaan.

*************************
"Eikös se tarkoita, että jos enemmistö eduskunnasta hyväksyy Soinin puheet ja antavat vapauden puhua vastoin Suomen aborttilinjaa"

Soini voi edelleenkin yksityishenkilönä todeta vaikka kuun olevan juustoa. Paljon hölmömpääkin hän on sanonut. Tietenkin hänen luottamuksestaan voidaan äänestää kaikin mokomin.
Ministereillä on ennenkin ollut henkilökohtaisesti eri kantoja kuin mitä hallituksen/Suomen kanta on ollut. Siitä Sipiläkin muistutti ja oli tällä kertaa peräti oikeassa:
https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-timo-...

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) huomautti, että samankaltaisia tilanteita on syntynyt muun muassa Nato-kannan suhteen.

– Hallitusohjelmissa on välillä ollut jopa puolueohjelman vastaisia kantoja. [Viime vaalikaudella] pääministeri lausui, että Nato-jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta. Silloin hallitusohjelmassa oli erikseen linjattu, ettei jäsenyyttä haeta.
"
Harvinaisesti Stubb oli silloin oikeassa noin lausahtaessaan ( IMHO toki ). En tosin ole varma sanoiko pääministerinä noin vai valtiovarainministerinä vai totesi mielipiteensä kumpaisenakin aikana. Ei hän sitä mielipidettään ministerinä ollessaankaan ole sen enempää peitellyt kuin Soini aborttikantojaan, vaikkeivat ne hallituksen linjoja ole olleetkaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Se on juuri näin. Jos esim. perussuomalaiset naiset äänestävät Soinin luottamuksen puolesta, niin en tule äänestämään yhtäkään perussuomalaista naista, joka antaa Soinin jatkaa vouhotustaan.

Jos ei kunnon irtiottoja tule patriarkka Soinista, niin tietenkin nämä ovat silloin Soinin puolella. Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ryhmäkuri käytännössä vallitsee eikä siinä pysyminen ole kovaa. Kovempaa olisi toimia ryhmäkuria vastaan ja vastata seurauksista ( suurella todennäköisyydellä hylkiöksi joutuminen omassa puolueessaan ). Ei taida olla hallituksessa monia kokeilemaan sellaista. Joku voi toki yrittää jäädä ties millä tekosyyllä äänestyksestä pois.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258188-timo-soini...

"Oppositiopuolueet sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp kertoivat aiemmin tässä kuussa esittävänsä ulkoministeri Soinille epäluottamuslausetta ”toistuvasta toiminnasta naisten oikeuksia ja Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan”."
**************************************************

Edelleen katson että tuo on aika keinotekoisesti luotu epäluottamuslause. Soinin toimet ja kannat on tiedetty aiemminkin eikä niillä väliä tähän mennessä ole ollut. Samoin yksityishenkilönä voi ministerikin höpistä kaikenlaista - ovat sitä ennenkin omana kantanaan höpisseet on hallituksen kanta sitten jotain muuta kuin oma kantansa.

Sinällään ei Soinilla pitäisi luottoa olla alun alkajenkaan, mutta tällä avauksella demarit, vasemmisto, vihreät ja rkp kokeilevat keräillä lähinnä irtopisteitä. Voinee toimia tai olla toimimatta. Hallitus näköjään (nokkelasti) on laittanut monen suulla tulkinnan että epäluottamuslause kohdistuu aidosti koko hallitukseen eikä Soiniin - mikä tietenkin tekee entistä helpommaksi hallituksessa äänestää Soinin puolesta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ihmettelen, miksi ulkoministeriksi nimitetyn, aikansa perussuomalaisena hallitustoimensa aloittaneen Timo Soinin tehtävän edellyttämät lait ja säännöt, eivät olisi Soinia kiinnostaneet.

Oikeuskanslerin toteamus, että laitonta ei ole tapahtunut, eikä ole hänen vallassaan todeta oikeudelliuutta, on viesti siitä, että Soini on ollut tietoinen, miten lakia luetaan.

Vaarallisinta on, että ulkoministeri Timo Soini, ei ole tunnistanut tehtävänsä vaativia toimintoja, vaan perustaa uskonnollisen vakaumuksensa sananvapauteen.

Uskonnollisissa 'pakkopaidoissa', kyse ei ole enää sananvapaudesta, vaan uskollisuudesta uskonnon vaateisiin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ei minulla luottoa Soinia kohtaan olekaan. Tuskin nyt kovin monella muullakaan. Hallituksen vain ei anneta kaatua yhden Soinin takia. Vastahan hallituksen sai edes pysymään pystyssä Soiniinkin liittyvällä ilmastointiteippi-patentilla, jota Sinisiksi kutsutaan...... eikä siitä kauaa ole.

Ei tässä mitkään Suomen aborttilinjaukset muutu, ja Soinilla on yksityishenkilönä tosiaan oikeus höpistä, uskonnostaan myös. Ministerilläkin on omat henkilökohtaiset mielipiteensä ja yksityishenkilönä ne voi ilmaista. Kaikki nuo Soinin omasta mielestäni typerät mielipiteet ovat olleet tiedossa. Mikäli nyt sitten jostain syystä vihdoin joku haluaa mittauttaa Soinin luottamusta, niin kaikin mokomin. Poliittista peliähän tuo eniten on monienkin tahojen puolelta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Eihän hallituksen tarvitse hajota jos yksi ministeri saa epäluottamuksen. Ongelma on vaan siinä kuka astuu Sinisistä Soinin saappaisiin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Ministeri Sampo Terho on tehnyt äänestyksestä hallituskysymyksen. Jos Soinin luottamus menee miinuksen puolelle, myös hallitus hajoaa.

Tuskin hallituksen annetaan kaatua.

Äänestäjiä Soinin puolesta lienee jo lobattu riittävästi. Perussuomalaiset ja Kristilliset ovat tyypillisesti abrottia vastustavia puolueita.

Tukijoita riittää.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Halloituspuolueet ovat varmistaneet ryhmiltään kannatuksen, joten Terho teki vain teatraalisen uholiikkeen. Sillä sai kivasti otsikoita ja huomiota aikaiseksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei muuta kuin Soini vaihtopenkille. Kun aikoinaan hallitukseen alkoi, niin hänelle olisi kuulunut tärkeä valtiovarainministerin salkku, mutta se ei kelvannut, kun olisi taloudesta pitänyt ottaa vastuuta, niin sysäsi sen Stubbille. Soini itse halusi leuhottaa ympäri maailmaa, vaikka Stubb olisi habitukseltaan ja muutenkin ollut monin verroin parempi ulkoministerin tehtävään kuin Soini.

Pois pois vaan koko takinkääntäjä ja kuka sen sanoo, että ulkoministerin pitää olla sininen?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Ulkoministeri Timo Soinille aporttin vastustaminen on omantunnon kysymys..."

Vastustaminen, vaiko itse abortti? :-D Aborttia kannattaa, kun istuu hallituksessa.

Ministerin pelleily omantunnon kysymyksellä hallituksessa ja yksityishenkilönä on tässä tapauksessa naurettavaa touhua.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Soini halusi nostaa provon ihan tietoisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset