Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Vihreitä miehiä Turun saaristossa!?

Turun saaristoon tehty suurpudistusoperaatio ei ole tuonut yhtään vihreää miestä poteroista, joilla olisi ollut aikeena Suomen turvallisuudeen järkyttäminen. 

Löytynyt sen sijaan on 3 miljoonaa euroa ja monisyinen ja säikeinen yritysverkosto, joka toimii kuin sisilisko, jättäen hännän, kun vaara uhkaa.

Mystiseksi käyneet venelaiturit ja helikopterikentät vaikuttavat myöskin kovin heppoisilta, joilla tuskin voidaan aloittaa sotilasoperaatiota vieraan vallan toimesta. Sukellusveneet eivät myöskään ole ilmestyneet "satamiin" eikä helikopterit kentille.

Kommandopipoiset miehet ovat poistuneet alueelta ja koko operaatio vaikuttaa virhearviolta -laajuudessaan.

Voittajia ovat varmaankin saariston asukkaat, jotka voivat jatkaa normaalia elämää ilman suuroperaation tuomasta hälystä.

Ei ihme, että Venäjän päämisteri Medvedev nauroi ja oli ihan hämillään suomalaisten esittämiin kysymyksiin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...koko operaatio vaikuttaa virhearviolta -laajuudessaan."
Hyvää harjoitustahan se on ollut eri turvallisuusviranomaisten yhteistyöstä. Onko siinä nyt mukana Supo, KRP, merivoimat, rannikkovartiosto, veroviranomaiset. Ei tuollaista yhteistyötä saa onnistumaan, jos ei harjoittele.
Laajamittainen tarkastusisku myös eliminoi mahdollisuuden siirtää mitään saaresta toiseen edes sukellusveneellä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En olisi uskonut että Suomen viranomaiset uskaltavat tällä tavalla häiritä nukkuvaa karhua. Se oli upea näytös Suomen leijonat, kiitos!

Vaikka varastoista olisi löydetty tuhat ohjusta, ei viranomaistemme kantti koskaan riitä sellaista tunnustamaan. Riittää että puhutaan vain rahanpesusta. Naureskelkoon Sipilä ja Medvedev.

Vihollinen sai yksikäsitteisesti selkeän viestin - Olemme valmiita puolustamaan isänmaatamme.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo, pelonsekaiset, ylimitoitetut ja tuloksettomat operaatiot, eivät ole merkki kellekkään ulkopuoliselle taisteluvalmiudesta ;)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Risto tottakai harjoitella pitää, mutta jos veroja jahdataan tuollaisella arsenaalilla, niin taitaa kustannukset tulla paljon suuremmaksi, kuin veronkierrosta saatu hyöty. Toivottavasti saamme joskun kuulla mitä operaatio tuli kaikkinensa maksamaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oligarkit ja mafiosot varastavat kotimaastaan sen minkä ehtivät ja valkopesevät likaista rahaa Suomessa ja sitten siirtävät miljoonansa muualle mutta ei kotimaahansa.

Hemmo ja muut putinistit puolustelevat roistoja, ei suomalaiset saisi tutkia venäläisten rikollisia puuhia!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leo Putinisteja siellä putinisteja täällä, vihreitä miehiä saaristossa, vihreitä miehiä satamissa..... paranoidia pelkoa vaan lisää yhteiskuntaan, niin taisteluvalmius kasvaa..

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Jokohan ne vihreät miehet ovat Krimiltä lähteneet vai lomailevatko siellä kuten toiset eläkesoturit Ukrainan laitamailla.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Mitä väliä paljonko maksoi, ensinnäkin venäläisille miljonääreille lähti viesti että täällä asioihin puututaan ja toisakseen tyyli oli sama kuin Venäjällä veroratsioiden yhteydessä, olisi tarvittu sotilaallista voimaa estämäään tutkimuksia.
Mikäli firman kautta pyöritetyt miljoonat ovat hämärärahaa niin tonttien takavarikoiminen ja myöhempi myyminen varmaankin kattaa satsauksen, ei kaupassakaan vartijaa kannata pitää yhden näpistelijän takia vaan uhkana ja muistutuksena.
Venäjä on lähinnä kleptokratia jonka miljardien jatkuva virta pois maasta on suurelta osin hämäräperäistä rahaa kuten sen yhden muusikon Panama papereista paljastuneet miljoonasijoitukset-

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Mitä luulet Hemmo, löytyykö tästä toimittajamurhasta yhteys "maltalaiseen putkialan yrittäjään"? https://yle.fi/uutiset/3-9895751

Ja sitten vihreistä miehistä... Jaksaisito sinä Hemmo venttailla poterossa odottelemassa päiväkäskyä vuositolkulla?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Martti tuskin mutta onhan siellä sosiaalibsygologista syistä kommadopipoisia niin kuin täällä Lapissa marjametsissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuossa iltasiivousta tehtäessä kelasin hieman tätä tarkastusiskua mielessäni. Presidentti Niinistö oli tietoinen tämän iskun suunnittelusta ja varmaan olisi voinut vaikuttaa hieman sen ajoitukseenkin. Se ajoitettiin juuri Medvedevin vierailun alle ja Ylen toimittaja vielä sai tämän hölmöilemään vastaamattomuudellaan.
Suurimittaisuus oli myös viesti, etteivät ne vihreät miehetkään helikoptereineen olisi olleet ylivoimaisena esteenä.

Viestiä saatettiin antaa myös Euroopalle päin, kun presidentti Niinistö sanoi, että Venäjän kanssa on toimittava suoraan ja päättäväisesti. Pohjolan Sparta näytti mallia.

Voinee ennustaa, ettei Putinin jengi tämän jälkeen pese rahapyykkiään näillä rannoilla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Danske Bankin julki tulleessa rahanpesussa kyse oli n. 200 miljardista eurosta (vai dollarista, ei kuitenkaan ruplasta). Tiedätkö Hemmo, että summa vastaa noin neljä kertaa Suomen budjetin loppusummaa. Kun tuon rahamäärän venäläiset raharikkaat oligarkit ovat siirtämässä investointeina ja kiinteistöostoina länsimaihin (vuosittain?), on aivan varmaa, että se vaikuttaa Venäjän kansantalouteen

Medvedeviä ehkä hymyilytti se, että Suomen rahanpesussa on tullut ilmi vain muutama sata miljoonaa. Jos sama peli jatkuu, Venäjän valuuttavaranto supistuu oleellisesti, mutta mitä sillä on väliä, jos kotimaassa voitaisiin tuottaa kaikki mitä lännestä on tuotu.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Matti, 200 miljarista on löytynyt vasta 3 miljoonaa. Olishan se ollut aikamoinen potti Suomen valtion kassaan jos kaikki olisi löytynyt Turun saaristojen kätköistä ja ihan tukkuna seteleitä.

Suomi ei pese mitään rahaa vaan sen tekevät globaalisti toimivat pankit. Pääministeri Sipilän valtiolta aikanaan kuppaamat rahat ovat vakuutuskuren alla ja jos herra päämisteri niin haluaa hän voi ne nostaa vaikka Naurusaarella. HoX ! Ei Turun saaristossa !

Nikolai Holopainen

Vai olisiko kyseessä ollut mielipiteenmuokkauskampanja sopivasti Medvedevin vierailun alla? Kyllä nyt kaikkien pitäisi ymmärtää Venäjän arvaamattomuus ja urkintalain välttämättömyys.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei Danske Bank tuota 200 miljardia Suomessa pese. Et näytä tietävän mistä tässä Danske Bankin asiassa on kysymys. Kyllä koko summa on löytynyt,

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Miljonäärien kiinnostus epätyypilliseen mökkiasumiseen näyttää kyllä lisääntyneen viime vuosina. Ehkä vain ilmoituskynnys on madaltunut. Tuossa eräs mökkipaikka muutaman vuoden takaa Norjasta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015040519471168...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Venäjällä on vaikeuksia ymmärtää lännessä kehittyvän hulluuden määrää ja laatua. Tämä on näkynyt usein Venäjän johdon ja läntisen median dialogissa. Venäjällä vanhan yhteiskuntajärjestyksen romahtaminen 1991 sujui verraten rauhallisesti. Lännen tapahtumassa oleva romahdus vertautuu Venäjän ensimmäiseen kertaan 1917, paitsi että meillä ei ole vanhan korvaavaa ismiä ohjaamassa tapahtumia. Kaikki hulluuden muodot ovat meille mahdollisia.

Julkinen sana, poliittinen päätöksenteko ja "massojen psykologia" noudattavat paineiskun dynamiikkaa. Kun vesihana pannaan täysille ja sitten äkkiä kiinni, virtaavan massan hitaus kajauttaa paineen hetkeksi huippuun.

Todellisuus on muuttunut, mutta todellisuusmalli (jatkuva kasvu ja nousevassa vedessä kelluvien veneiden konsensus) ei sovi yhteen havaittavissa olevan todellisuuden kanssa. Reagointimalleja tähän on kaksi. Konservatiivi, joka on hanan kiinni mennyttä venttiiliä vasten, tuntee paineen kasvun, radikalisoituu ja siirtyy äärioikealle tai -vasemmalle. Konservatiivi, joka arvostaa nykyhetken mukavuutta (jos hänellä se on siellä kauempana putkessa) haluaa mukavuutensa jatkuvan ja vaatii jopa medialta rauhoittavuutta ja kykyä suunnata huolet syntipukkeihin ja illuusioihin. Työttömät syyllistetään, ja kukin huolehtikoon itsestään -libertarismi valtaa alaa.

Ja me kaikki olemme konservatiiveja. Näkeehän sen vasemmmistostakin. He haluavat jatkaa vasemmistolaisena olemista vanhaan tapaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset