Venäjä on osa Eurooppaa -yhteistyöllä kukoistukseen!

Euroopan Unioni on tehnyt parhaansa eristääkseen Venäjän Euroopan kehityksestä. Puhutaan eurooppalaisista arvoista, jotka yhdistää jäsenvaltiota -sanotaan.

EU:n laajentumisen myötä on ryhdytty korostamaan Euroopan erillaisuutta Venäjään. Venäjä halutaan nähdä parpaarisena yhteiskuntana, jolla ei ole sijaa Euroopan tulevaisuudessa.

Todellisuudessa suurin osa Venäjästä on ollut aina osa eurooppalaista elämäntapaa, kulttuuria ja taloutta sekä valtarakenteita. Venäjän taloudelliset suhteet ovat tukemassa molempien alueiden kehitystä.

Ihmetystä herättää Euroopan pyrkimykset omaan asevarusteluun ja pyrkimys sen avulla korostamaa asemaa suurvaltojen joukossa. Suomi on Venäjän naapurusvaltiona, jopa julistaunut tämän kehityksen kärkimaaksi Ranskan rinnalla.

Euroopan pyrkimykset laajentaa reviiriä Ukrainaan sai pahan kolauksen. EU luuli ratkaisevansa Ukrainen ongelmat itse ns. hallinnollisilla muutoksilla,  eikä pyrkinytkään ratkaisemaan asiaa yhdessä Venäjän kanssa.

Nykytilanteesta kärsii Ukrainan kansa.

EU:n pitäisi pikin miten lopettaa leikkiminen suurvaltaa ja ymmärtää se, että Venäjä on osa Eurooppaa ja vain yhteistyössä molemmat menestyvä maailman markkinoilla taloudellisissa, kulttuurisissa, sotilaallisissa yms. suhteissa.

Suomella olisi tässä tuhannen taalan paikka, mutta sen nykyjohto pyrkii eristämään Venäjän muusta Euroopasta.

 

 

hemmokoskiniemi
Sitoutumaton Rovaniemi

Lapin erämaita taapova erakko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu