Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

YLE:sta media-arkisto -CNN

Suomen YLE on leimaantunut Yhdysvaltain CNN-mediakonsernin yhdeksi osaksi. Päivittäin saamme kuulla melkein sellaisenaa YLE:n kanavilta mitä CNN  suoltaa. 

Onkin aiheellista kysyä mihin kansalaiset YLE:ä tarvitsevat ? Eikö YLE voitaisi lakkauttaa ja antaa CNN; n jakaa uutiset sellaisenaan kansalaisten tietoisuuteen Suomen kielellä.

Lapin radiossakin istuu aamuisin kaksi toimittajaa ja lukevat paikallista Lapin Kansaa. On ikävää, kun ei saa itse aamusin rauhassa lukea maksamaansa lehteä, vaan sitä luetaan verovaroilla kaikkien kuultavaksi radion välityksellä.

YLE:n voitaisiin muuttaa pelkäksi kansalliseksi media-arkistoksi, josta saa vanhoja juttuja kuultavaksi ja katsottavaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Clinton News Network sopii agendaan. Eikä tätä harrasta vain YLE vaan myös Sanoma, Alma ja Bonnier ovat kunnostautuneet CNN sitaateissaan.

Eikä siinä mielestäni mitään väärää ole, mutta vähän toivoisin muitakin näkemyksiä. Nyt tulee kovin yksipuolinen kuva maailmasta jos ei lue ulkomaista mediaa lainkaan.

Kuten esimerkiksi Reuters, NPR tai WSJ vaikka nyt muutamakin. Uutislähteitä on vaikka kuinka paljon, mutta Suomessa vain CNN.

Olisi mielenkiintoista saada tilasto vaikka 2017-2018 top 10 siteeratut lähteet YLE, MTV ja Nelonen, Hesari yms medioissa Suomessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mikko tekisivät edes Euroopan eri maista kunnon dokumentteja tai etsisivät suomalaisia kiinnostavia uutisia. Kysymys on siitä mitä JAKAA .

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Äläs nyt, lainausten ohella YLE suoltaa päivittäin kilometretolkulla ylipitkiä kolumnieja ja kirjoitelmia kovasti kiinnostavista ja tärkeistä aiheista. Uutisiahan ne eivät ole, mutta mitäs siitä. Toimittajilla on kiva päiväduuni ja juttua syntyy.

Pääuutisia, eli maailmalla tapahtuu. Nyt tarkkana.

https://yle.fi/uutiset/3-10506510

https://yle.fi/uutiset/3-10499338

https://yle.fi/uutiset/3-10504018

https://yle.fi/uutiset/3-10505712

Samaan aikaan toisaalla

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/explosion-i...

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/elbolag-anklaga...

Jne..

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jouko kieltämättä olet löytänyt CNN kanavilta poikeavia uutisia. CNN kanavilla nuokin olisivat jääneet poi ;)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kun kärkipoliitikkoja kuuntelee, niin helposti voisi luulla, että Suomesta on kohta tulossa USA:n osavaltio. Tottahan silloin valtiovallan televisio toistaa samoja ajatuksia.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Erkki eikö Suomi ole jos USA:n osavaltio ;)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kiitos Koskiniemi. On hyvä, että Ylen kahden Yhdyvalloista "uutisia" päivittäin maahamme suoltavien toimittajien yksipuoliseen uutistarjontaan on kyllästytty. Kuten Koskiniemi kirjoittaa, Yle voisi uutisoida ilman välikäsiä CNN:n uutiset eikä kahta sen uutisia lainaamaa Ylen toimittajaa USA:ssa tarvittaisi, eikä myöskään lähes päivittäin uutisissa haastateltavien samojen asiantuntijoiden höpinöitä.Toimittajien palkoista ja muista kuluista kertyneet varat Yle voisi käyttää tehokkaammin oman ohjelmatuotantonsa puolueettomuuden parantamiseen.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ylen hallintoneuvoston 21:stä jäsenestä peräti 6 kuuluvat keskustapuolueeseen joka on Arvo Tammelan sydäntä lähellä. He ovat siis epäonnistuneet työssään jos YLE Tammelan mukaan "suoltaa" puolueellisia uutisia. Käänny näiden henkilöiden puoleen: Mikko Alatalo, Sirkka-Liisa Anttila, Hanna Kosonen, Markku Pakkanen, Ari Torniainen, Eerikki Viljanen. Sähköpostit löydät täältä:

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ralf, minä luulen, että hallintoneuvosto on pelkkä kahvikuppikerho -mitä kuuluu - periaatteella.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Karlsson, mikäli keskustalaiset hallintoneuvoston jäsenet erehtyisivät tikullakaan kajoamaan Ylen harjoittamaan puolueelliseen uutisointiin siitähän vasta meteli nousisi. Voi vain kuvitella, miten hirveitä syytöksiä Ralf Karlssonkin kirjoittaisi tänne Puheenvuroon ja muualle. Kyllä siitä Ylekin ottaisi kaiken ilon irti. Onhan siitä näyttöä muutaman vuoden takaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hemmo kirjoittelee lämpimikseen, ja niin tekisin minäkin jos parta olisi noin jäässä.

Nyt näkyy harmittavan, kun ei saa lukea lehteä. Viimeksi sapetti, kun ei päässyt hakemaan samaista aviisia postilaatikosta. Ilmeisesti ministeri Bernerin Audi katosi tällä välin mutkan taakse, kun Koskiniemi on rohjennut käväistä tienvarressa? Ja viime viikollahan kiukutti torjuntahävittäjän lentely saunailtana.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuomo mitä halusit itse asiaan sanoa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sitä, että bloggaaja on menettänyt uskottavuutensa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #9

Päinvastoin, Hemmolta asiablogi, jossa esitetty ilmiö on totta.Siulta se uskottavuus karisi pois.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #9

Tuomon hengentuotteet näyttävät olevan aika vähissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset