Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

"Haravoidaan ja siistitään metsät" Trumpi

  • "Haravoidaan ja siistitään metsät" Trumpi
  • Trumpi haravoi etualalla Niinistön ohjeiden mukaan
    Trumpi haravoi etualalla Niinistön ohjeiden mukaan

Yhdysvaltain presidentti Trumpi on ottanut vaarin Suomen presidentti Niinistön metsänhoidollisista neuvoista. Trumpi kertoo nimittäin vasta tavanneen Niinistön, joka oli kertonut, että Suomessa ei ole metsäpaloja, koska meillä kerätään roskat ja haravoidaan metsät. 

Trumpi syytökset huonosta metsänhoidosta on siis lähtöisin Suomen presidentti Niinistöltä.

Molemmat herrat ovat melkein oikeassa. Mikäli Niinistö olisi valistanut Trumpia vielä avohakkaamaan metsät ja kyntävän sen päälle kaupunkien ymäristöistä niin oltaisiin aika lähellä suomalaista mallia.

Ilmastomuutokselle avohakkuista on haittaa mutta niin on laajoista metsäpaloistakin.

Kuivuudellakin on varmaan oma merkitys paloihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Puhutun ymmärtäminen näyttää olevan jonkinlainen ongelma Donaldille, kuten muutenkin maailman tosiasioiden tajunta. Viikko sitten Baltian johtajat kävivät valkoisessa talossa, jossa he joutuvat Trumpin syytöksen kohteena siitä, että aloittivat Jugoslavian sodan....:

https://www.newsweek.com/trump-confused-baltics-ba...

Toisaalta, onhan se totta että molemmat seudut alkavat Bal-kirjaimilla: Baltic ja Balkan. Melanie-vaimo on Sloveniasta...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilmari, Metsänhoito ja kasvatus ovat sen verran ammattitaitoa vaativaa hommaa, että ei se aukiaa hetkellisellä tapaamisella muiden kiireiden ja valtionpäämiesten keskellä. Hyvä kuitenkin, että suomalaiset toimiva pesservissereinä Trumpille.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, tämä kuuluu Trumpin hömmpäuutisten sarjaan ja sitä riittää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos joku kertoisi Trumpille että Suomessa pestään sammaleet ja huuhdotaan jäkälät, niin sekin menisi varmaan kritiikittä perille. Paitsi että Trump ehkä kysyisi että mitä se jäkälä on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei hätää, Trumpilla on selkeä suunnitelma.

"I have a strong opinion," Mr Trump told reporters. "I want great climate and we're going to have that and we're going to have forests that are very safe."
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-46248510

Mukava on taas nähdä, että mitä kiertoilmaisuja kotimaiset kannattajat Trumpin käytökselle keksivät. Kulmikas ei taida tälläista kattaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä olen aina tiennyt että se mies on seniili ja paljon muutakin.

Mutta miten on mahdollista että ameriikkalaiset valitsivat juuri tuon seniilin tapauksen presidentiksi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oletko tutustunut koskaan historiaan ja siihen minkälaisia johtajia on ennen valittu :) aivan hirveitä väkivaltaisia hulluja osa ja kieroja paskiaisia tavalla tai toisella vielä paljon suurempi osa.
Trump ei mm. ole aloittanut uusia sotia mistä saa pisteet .. Clinton olisi voinut olla sillä saralla paljon pahempi. Toki varaan oikeuden kritisoida häikäilemättä Trumpia mikäli esim. toisella kaudellaan aloittaa turhia sotia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Toki maailmassa on aina ennenkin ollut hulluja johtajia, sekä itsevaltiaina, että demokraattisesti valittuina.

Ei niitä siltä tarvitsisi olla, eikä ole mikään etu että johtajaksi valitaan joku seniili, höperö, muuten hullu, tai "mulkku".

Kyllä sellaista valintaa pitää aina ihmetellä

Johtajan ei suinkaan tarvitse olla seniili, jota ei aloittaisi uusia sotia.

Seniiliys ei ole mikään tae siitä ettei mies voisi aloittaa sotaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Trumpi kertoo nimittäin vasta tavanneen Niinistön, joka oli kertonut, että Suomessa ei ole metsäpaloja, koska meillä kerätään roskat ja haravoidaan metsät."

Tuohon Niinistö voisi sanoa: Fake news.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Uutinen on lähteensä mukainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaikkien suomalaisten on syytä painua nyt metsiä haravoimaan jotta tasavallan presidentti Sauli Niinistön maine totuuden puhujana ei maailmalla kärsi kolausta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aina kun Trumpin nimi nousee esiin, herää myös into hänen sanomistensa tarkoitushakuisiin päättömiin tulkintoihin. Tällä kertaa tuossa viittauksessa suomalaiseen metsänhoitoon on kuitenkin aivan asiaperusteita.

Viime kesänä, kun Ruotsissa oli suuria metsäpaloja, meillä keskusteltiin metsänhoidon vaikutuksesta metsäpaloihin, koska Suomen metsät ovat säästyneet suurpaloilta varsin hyvin. Metsäpalot ovat täällä tyypillisesti pienempiä, eikä se ole pelkästä onnesta kiinni. Eroja on sekä metsien rakenteessa, että palojentorjunnan järjestelyissä.

Yksi ero on se, että Suomessa on paljon tiheämpi metsäautotieverkosto kuin Ruotsissa. Metsäautoteitä pitkin sammutuskalusto pääsee palopaikalle nopeasti, ja lisäksi tiet rajaavat paloalueita.

Toinen ero on se, että Suomessa metsätilat ovat suhteellisen pieniä ja metsät jakautuvat pienempiin metsäkuvioihin. Eri kuvioilla voi olla vierekkäin korkeita tukkipuita ja taimikkoa. Metsätyypin ja hoitovaiheen vaihtelu voivat hillitä paloriskiä ja vaikuttaa palon leviämiseen.

Myös metsänhoidollisilla toimenpiteillä on vaikutusta. Metsään on jätetyt kaadettujen puiden latvukset ja oksat voivat syttyvät herkästi ja edistävät tehokkaasti palon leviämistä. Suomessa ne yleisesti korjataan pois ja kuskataan lämpölaitoksille poltettavaksi (tämä on sitä toimittajan keksimää ”haravointia”).

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jaakko Aalto

Juuri näin. Meillä hoidettiin päätehakkuun ja harvennushakkuun jälkityö niin, että metsään ei jäänyt juuri risuakaan. Pari vuotta oli jättmäinen risukasa metsän reunassa joka sitten haketettiin paikan päällä suoraan hakeautoihin. Parin viikon kuluttua tuli tilille rahat jotka laitoimme viimeistä centtiä myöten taimikon istutkseen.

Hyvin on ainakin minun metsäni haravoitu ja uudistettu ! Metsäpalon vaara on minimaalinen. Toisaalta nyt puhutaan aivan eri metsätyypistä ja ilmastosta mitä Kaliforniassa on. Valtaosa kasvillisuudesta (metsästä) on kuivaa pusikkoa !

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Jah! Ruotsin erikoisuus on toteutumatta jäänyt isojako. Sen seurauksena metsätontit ovat sellaisia 50 metriä leveitä ja kilometrin mittaisia juustoviipaleita. Siksi (Keski-)Ruotsissa on yli-ikääntyminen ja pystyynkeloutuminen ongelmana. Ja nyttemmin metsäpalot.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Trump on takoittanut, että harvennetaan. Mutta onpahan tuostakin sitten elämöity suomalaiseen tapaan....

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seppo, olisko lähdettä? Linkkiä. Kuka olis kääntänyt väärin?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Harvesting is a general term used to describe the felling of trees and preparing them for transport to the mills. It includes both thinning and clearfelling operations.

-------------------

"Harvesting" on tainnut sekoittua "haravointiin"? - ja tiedä sitten kenen toimesta, tai kuka on kääntänyt/käsittänyt väärin?

Entä miten hyvä kielitaito on Sauli Niinistöllä?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Suomalaiset ovat oikein haravointikansa. Juuri pari päivää sitten näin miehen Tuomarinkylän pellolla miinaharavan kanssa. Jopa etsintäjoukot haravoivat metsiä, kun etsivät kadonneita.

Tokko Niinistö sentään on haravoinnilla tarkoittanut metsäpalojen tähystyslentoja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset