Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Niinistö eskaloi: "Tulkaa tänne Lappiin, niin me.."

Suomessa -ainakin täällä Lapissa nousevat pommikoneet ilmaan, kun Ukrainassa tapahtuu jotakin. Näin kävi nytkin, kun Asoranmerellä Ukraina järjesti provokaation ja toi sotalaivat Venäjän aluevesille. 

Pommikoneet jylistävä Simojärven yllä.

Edellinen hävittäjäoperaatio liittyyi NATO suursotaharjoituksiin josta me kansalaiset emme tienneet, minkä maan kansalainen mitäkin pomikonetta Lapin taivaalla ohjaa ja millaisin miettein.

Samoin jäi epäselväksi kenen komennossa pommikoneet ovat?!

Mistä tälläinen operaatio kertoo ja mikä viesti se on Suomelta suurvalta Venäjälle?

No tietenkin se, että tulkaa tänne älkääkä sotiko Ukrainan kanssa. Meistä saatte kunnon vastuksen.

Niinistö eskaloi hävittäjät Lapin taivaalle. Vienankarjallassa on rauhallista.

NATO knnatus on myöskin viimeisen tutkimuksen mukaan romahtanut 27%:sta 22%:iin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

NATO:lla ei ole varsinaisesti käytössä muita pommikoneita kuin ikivanhat B-52:t, joilla on pommitettu aikoinaan jo Vietnamia.

Totta hel***ssä minäkin huolestun, jos sellaisia jyristelee Simojärven yllä ja vielä enemmän, jos siellä lentelee vaikkapa venäläisiä Tupolevin valmistamia TU-22 tai TU-95 pommikoneita.

Sen sijaan Suomen omat Hornetit ovat hävittäjäkoneita samoin kuin NATO:n F-15, F-16, Rafael, tai Eurofighterit tai vaikkapa Ruotsin Gripenit.

Pommikoneet on suunniteltu maksimaalisen räjähdekuorman toimittamiseen mahdollisimman syvälle vihollisen maaperälle ja siellä mahdollisimman suuren infrastruktuurisen tuhon aikaansaamisen. Niillä ei juurikaan ole kykyä ilmataisteluihin saatikka käyttöä oman alueen puolustuksessa.

Pommikoneita ei pidä sotkea terminologisesti ainakaan Suomen ilmavoimien hävittäjäkoneisiin, joiden pääasiallinen tehtävä on oman ilmatilan puolustaminen.

Vaikka nykyaikaisiin hävittäjäkoneisiin voidaankin ripustaa mukaan myös pommeja, ominaisuus ei edelleenkään tee niistä varsinaisia pommikoneita.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juha-Pekka varmaan näin on mutta sana pommikone ilmaisee mistä on kysymys. Ukrainan tapahtumien 2014 jälkeen Lappi on saanut hävittäjät ja melusaasteet osakseen. Vienankarjalassa käydessä on hyvin hiljaista ja rauhallista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Siitä voi Hemmo syyttää Venäjää.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #3

Krimin asukkaat halusivat liittyä kansanäänestykseen perustuen Venäjään. Jori tyytyisit vaan sinäkin tähän niin säästettäisiin varoja kansanterveyteen ja koulutkseen. Nyt ne palaa Lapin taivaalla kerosiinien muodossa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #4

Eivät halunneet. Vain 15 prosenttia heistä.

"”Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunta- ja ihmisoikeusneuvosto” julkaisi äskettäin (21.4.2014) kotisivuillaan viestin, joka poistettiin sieltä pikapikaa.

Neuvoston vilauttaman raportin mukaan maaliskuisen Krimin Venäjäänliittämistä koskeneen kansanäänestyksen osanotto oli maksimissaan 30 %. Ja lisäksi vain puolet äänesti liittämisen puolesta – mikä tarkoittaa, että vain 15 % Krimin asukkaista äänesti liittämisen puolesta.

Näin Krimin kohtalon, raportin mukaan, ratkaisi 15 % krimiläisistä, jotka äänestivät Venäjään liittämisen puolesta (kalashnikovilaisten sotilaiden valvovien silmien alla)."

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16730...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #7

Jori höpö jöpö Krimillä asuu pelkestään venäläisiä suuri enemistö ja hallinto on ajanut jo onnen Maidanin tapahtumia Krimin liittäistä Venäjään.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #9

Minulla on selvä linkki. sinulla vain oma puolueellinen, Venäjää myötäilevä mielipide. Arvaa, uskooko siihen kukaan täysjärkinen?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

Jori ainakin kansan enemmistö joka vastustaa NATO:oon liittymista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #14

Kansanäänestystä ei ole järjestetty, vaan erilaisia gallupeja. Niissä ei voi luotettavasti mitata kansan enemmistön kantaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

47%, joka vastustaa gallup-kyselyssä, on kyllä vähemmistö. Eli < 50%.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Mikä se tätä maata oikein vaivaa. Naton kannatus laskee laskemistaan, mutta vieraiden valtojen sotakoneet pyörivät lisääntyvässä määrin maalla ja ilmassa. Onko meillä vallassa samanlaiset oligarkit kuin Ukrainassakin, jotka viis veisaavat kansan tahdosta, kunhan oma pussi saadaan täytettyä. Ukrainassa he eivät oikein onnistuneet, mutta meillä näyttää käyneen toisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On syytä huomioida, että kyselyn mukaan alle puolet suomalaisista vastustavat liittymistä NATO:n ja uskoisin mikäli Suomen poliittinen johto, pres. Niinistön johdolla suosittelisi liittymistä Natoon, niin kansan enemmistö äänestäisi liittymisen puolesta.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

No miksi poliittinen johto pres. Niinistön johdolla ei suostu suosittelelemaan Natoon liittymistä. Pelkäävätkö äänestäjiä vai venäläisiä.

Kannattajia on yksi kolmasosa ja Naton vastustajia kaksi kolmasosaa kantansa ilmaisseista. Tämä on selvä peli. Turha tätä on miksikään yrittää selitellä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Siksi, koska Suomen kansa ja Niinistö ovat suomettuineita ja elävät valheellisessa "puolueetomuuden" kuplassa. Predidenttiä voisi jopa syyttää maamme turvallisuuden vaarantamisesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Luehan nyt vähän tarkemmin ja laske sitten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Vienankarjallassa on rauhallista."

Muuta ihmeessä sinne kaiken kokemasi kärsimyksen keskeltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Makeasti Koskiniemi
makaa Vienan-Karjalassa;
sinnepä ei Hallin hammas eikä lännenmiehen pommit
ehtineet milloinkaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä Seija!

Täällä Suomessa olematon joukko kansalaisia ihailee Venäjän oloja, mutta sinne eivät varmasti muuttaisi mistään hinnasta!? Toisin teki tuhansittain suomalaisia 20-30-luvuilla. Paettiin tai muutettiin työläisten "paratiisiin". Kuinkas kävi? Paratiisin porttiakaan ei näkynyt. Suurin osa heistä sai pian hautapaikan vieraalta maalta, Siperian hiljaisuudesta, tai lähempää rajaa, esimerkiksi Vienan-Karjalan Sandarmohissa.

Pysyttele Sinäkin Hemmo vaan mieluimmin tänä päivänä täällä hyvinvoivassa Suomessa äläkä haikaile turhia.

Vienan-Karjalassa saattaa olla hyvinkin mukavia ihmisiä ja luonnon rauhaa, mutta varmasti et siellä Rovaniemeä paremmin kauan viihtyisi.

Äläkä ole huolissasi vaikka Rovaniemen taivaalla jylisee, niin kauan kuin siellä ei näy punatähtisiä koneita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vietin elokuussa kaksi viikkoa Pelkosenniemen Pyhätunturissa. Lähes päivittäin Hornetit lensivät yli. Tunsin oloni turvalliseksi ja nautin Lapin luonnosta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Hemmo että raportoit maailmanpolitiikan polttopisteestä!

On hienoa kuulla että siellä Suomen ystävät ja isänmaalliset voimat ovat hereillä kun iso naapuri rymistelee naapureiden tonteilla. Ukrainan jälkeen on seuraavana Suomen kiusata rauhaa rakastavaa Venäjää.

Meillähän on se salainen RP1-sotataisteluyksikkö joka varmaan kohta alkaa provosoimaan miehitetetyllä alueella, Sallahan on siinä lähin vapautettava kohde. Pysyhän hereillä Hemmo meidän kaikkien puolesta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leon ruotuväestä on hyvä huudella ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Leon ruotuväki?

Koska on kutsunnat, vai onko se vapaaehtoisarmeija?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #23

RP1 eli Rollaatoripataljoona 1 on vaapaaehtoisista muodostettu iskujoukko lähinnä miehitetyn alueen palauttamiseksi Suomen yhteyteen, Salla, Petsamo ja Karjala. (Onko Hemmo vihollisen vai meidän puolella voi jokainen itse päätellä)

Konkreettisin valmius on saavutettu eräillä alueilla vihreiden miesten varalta: Monet eläkeukothan menevät aikaisin uimahalliin. Heillä on pyyhkeen sisällä automaattiase. (Olemme saaneet halvalla Stein-konepistooleita) Kun ostarilla näkyy vihreä mies, kykenemme eliminoimaan sen. Siihen räiskeeseen herää muutkin ja varuskunnissa ehditään suorittaa hälytys. Täällä Helsingissähän he asuvat kaupungin asunnoissa ostareiden läheisyydessä.

Heikki Ojala

Taitaa Hemmo pistää pikkusen Lapin-lisää, kun näkee Hornetit pommikoneina! :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset