Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Suomen käymä Krimin varjosota -Niinistö!

Ukrainan vallankaappauksen 2014 jälkeen ja siitä seurannut Krimin tapahtumat ovat tuoneet Lapin taivaalle hävittäjät. Eipä taida olla montakaan päivää, etteikö Lapissa hävittäjät olisi ilmassa. Samoin kaupunkisotaa on harjoiteltu ja Yhdysvaltain ja Engalannin sekä tieten NATO:n kanssa tehty salaisia sopimuksia.

Lapin ilmatilassa on koneita, joista kansalaiset eivät tiedä, kenen johdolla ne lentävät ja mikä on jatkuvan vuosikausia kestävän operaation todellinen tarkoitus.

Oli miten oli -kansalaisen näkökulmasta asia näyttä siltä, että Suomi presidentti Niinistön johdolla käy Krimin varjosotaa, joka tarkoittaa sitä, että meillä ollaan Venäjän suhteen valmisutilassa, näyttämään, että täältä pesee. Samalla halutaan kertoa, että emme ole yksin ja Suomesta voimme tehdä taistelutantereen.

Suomen arvio Krimin tapahtumista on perusteellisesti väärin, koska Krimiläiset itse ovat kansanäänestyksellä valinneet Venäjän federaation. Sen sijaan Ukrainassa ei ole järjestetty kansanäänestystä siitä haluaako se kuulua EU:N. Pieni Kiovan elittii sitä toki haluaa, mutta haluaako Ukrainan kansa, sitä ei ole haluttu selvittää.

Suomi on omilla asekalistelutoimilla ilmoittautunut vapaaehtoisesti mukaan konflikteihin, joihin sillä ei ole mitään intressiä ja omaa etua. Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen ja jos joku Kirimin tapahtumien jälkeen niin väittää, elää harhaisessa todellusuudessa.

Suomen tulee pinmiten lopettaa Kirimin varjosota ja ryhtyä taas puolueettomaksi ja sitoutumattomaksi maaksi.

Lopettakaa Lapin hävittäjä melusaasteet ja antakaa hiljaisuus erämaahan.

PS. Asuon kuukauden Bulgariassa Turkin rajan lähellä, enkä nähnyt yhtään hävittäjää ilmassa. Samoin Mustanmeren rannikko näytti hyvin rauhalliselta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Bulgaria on Naton jäsen, joten siellä ei tarvitse hävittäjien lennellä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samoin tietenkin Turkki.
Mikähän se Hemmon (taustajoukkojen) pointti tässä nyt oli?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Taidan mennä nukkumaan, eiköhän Hemmolta tule vastaus huomiseen mennessä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tai pollttoainelasku maksamatta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Muuta Hemmo Venäjälle, heillä ei ole kuulema yhtään hävittäjäkonetta, kas kun ovat sellainen rauhaarakastava valtio :D

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Krimin "kansanäänestys" oli täysin miehittäjä-Venäjän organisoima muka laillinen krimiläisten tahdonilmaisu. Mikään ei voi olla kauempana totuudesta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomen Kuvalehti kirjoitti kun Ukraina aikanaan äänesti itsenäisyydestä niin krimiläiset halusivat oman äänestyksen Moskovaan liittymisestä mutta se on kaukainen asia?
Voisiko olla että Putin luki Suomen Kuvalehdestä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No nytkin oikeasti vain n.15% krimiläisistä halusi liittyä Venäjään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Samalla halutaan kertoa, että emme ole yksin ja Suomesta voimme tehdä taistelutantereen."

Jokin tässä logiikassa mättää. Harjoitteluko Hemmon mielestä tarkoittaa, että tervetuloa tänne sotimaan. Eikö Hemmon mieleen ole tullut, että harjoitellaan sitä, ettei tänne tultaisikaan sotimaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nuoret uskovat aina Venäjän Suomeen tuloon niin minäkin nuorena mutta ei siitä mitään valmista ole tullut.
On Venäjä vaan köyhtynyt sitten suuren Neuvostoliiton.
Muistan kun yleislakon aikana olin ohjeistettuna ammusvaraston vartiossa että oli se tilanne silloinkin melkein yhtä jännittävää kuin tänään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hemmo! Olet ulkosuomalainen. Siis et suomalainen lainkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, ovatko Naton hävittäjäjälennot vaikuttaneet blogistin kalaonneen vai mistä paha mieli ?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Olen kyllä Hemmon kanssa samoilla mielin. Ei kannattaisi Suomen alkaa paukutella henkseleitään. Meillä menee aina paremmin niin taloudellisesti kuin muutenkin mitä paremmat välit meillä Venäjän kanssa on.

Suomea kohtaanhan Venäjä on ainakin aikaisemmin ollut erittäin hyvä naapuri. Ei kannata alkaa heittelemään pikku kiviä naapurin puolelle jonkun ison pojan selän takaa.

Jos isompi konflikti Naton ja Venäjän välillä tulee, ja meidät samaistetaan Natoon, niin olemme keskellä taistelutannerta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Jos isompi konflikti Naton ja Venäjän välillä tulee, ja meidät samaistetaan Natoon, niin olemme keskellä taistelutannerta."

Mitään isompaa konfliktia Naton ja Venäjän välillä ei tule. Putin (tai hänen perikuntansa) ei aloita 3. maailmansotaa tietäen että se johtaa Venäjän ja samalla Euroopan täydelliseen tuhoon.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Edelleenkin kysyn, millä ihmeen tavalla Suomu "paukuttelee" henkseleitään", kun harjoittelee kumppaniensa kanssa oman maansa puolustamista?

Jukka Sarre

Näyttää siltä, ("niin on jos siltä näyttää") että Suomalaisille voidaan syöttää millaista sontaa tahansa mistä asiasta tahansa ja sonta tekee tehtävänsä. Hemmo Koskiniemi kirjoittaa asiasta jonka jokainen lukutaitoinen ja luetun ymmärtämiseen kykenevä Suomalainen luulisi ymmärtävän. Krimiläiset äänestivät liittymisestä Venäjään. Krimiläiset toivat halunsa irtautua Ukrainasta julki ensimmäisen kerran jo vuonna 1992. Jopa YLE on kyennyt uutisoimaan asian, mutta keskiverto tai keskinkertaisille suomalaisille se on vaikea ymmärtää. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sarrelle tietoa siitä, miksi Krimin "kansanäänestys" ja Venäjään liittäminen oli laiton.

"Kirjoittajat toteavat ensinnäkin, että yksi kansainvälisen oikeuden peruspilareita on valtioiden velvollisuus kunnioittaa toistensa alueellista suvereenisuutta ja koskemattomuutta. Valtioiden keskinäiset aluemuutokset voivat tapahtua ainoastaan molempien osapuolien suostumuksella ilman voimankäyttöä tai sillä uhkailua. YK:n olemassaolon aikana sen jäsenvaltioista vain Irak hyökätessään Kuwaitiin on vallannut maa-alueen toiselta ja liittänyt sen omaan alueeseensa. Tämä johti ainutlaatuiseen tilanteeseen, jossa YK:n talouspakotteita seurasi myös voimankäyttövaltuutus. Hannikaisen ja Lundstedtin mukaan myöskään Krimin tapauksessa vetoaminen alueen julistautumiseen itsenäiseksi perustelemalla sitä kansojen itsemääräämisoikeudella ei riitä, sillä siinäkin tapauksessa pääperiaate on, että irtautumiseen ei ole oikeutta ilman kotivaltion suostumusta, ja että itsenäistymisyritys käy selvästi laittomaksi, jos sitä ovat auttaneet vieraan valtion asevoimat kuten Krimin tapauksessa tapahtui."

https://www.rauhanpuolustajat.org/miksi-krimin-mie...

http://web.lib.aalto.fi/fi/oa/db/FINP/?cmd=listget...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jori, ei tosiuskovaisten päätä voi kääntää millään perustelulla. Kansainvälinen laki on väärässä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitos tuosta linkistä YLE:n juttuun. Tällaista "sontaa" YLE syötti:

”Heinäkuussa 1993 Venäjän duuma julisti laivaston ja Sevastopolin kaupungin Venäjän omaisuudeksi. Keväällä ja alkukesästä 1994 laivastokiista oli vähällä johtaa Ukrainan ja Venäjän väliseen aseelliseen konfliktiin."

Julistaminen on näköjään pätevämpi tapa kuin vaalien järjestäminen, jossa sopimattomien ehdokkaiden raivaaminen pois on työlästä.

"Alkuvuodesta 1994 Krimin niemimaan presidentinvaalit saivat aikaan poliittisen kriisin Mustallamerellä. Ennakkosuosikkina vaaleihin lähti venäläismielinen Juri Meškov, jonka tavoitteena oli liittää Krim osaksi Venäjää. Krimin tammikuiset presidentinvaalit olivat vaikeat, sillä kuusi ehdokasta murhattiin ennen kuin kansa pääsi uurnille. Ukraina julisti vaalit laittomiksi. ”

Venäläismielisen Meskovin valittiin presidentiksi kun vastaehdokkaat murhattiin. Ei tarvitse olla älyn jättiläinen ymmärtääkseen mikä taho oli murhien takana, mutta silti "keskiverto tai keskinkertaisille suomalaisille se on vaikea ymmärtää".

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen ja jos joku Kirimin tapahtumien jälkeen niin väittää, elää harhaisessa todellusuudessa."

Joo, eihän silloin YYA-aikakaudella Neuvostoliitonkaan tarvinnut uhata Suomea millään sotilaallisella operaatiolla. Silloin riitti, jos Suomessa ei ymmärretty toimia Krmelin nuottien mukaan, että bilateraalisen kaupan kauppaneuvottelut pysäytettiin siihen paikkaan. Sitten Suomen tasavallan presidentti lähti itänaapuriin "lomamatkalle". Lomamatkallaan presidentti "sattumalta" tapasi Neuvostoliiton johtajia. Mitä niissä tapaamisissa puhuttiin, sitä emme tänä päivänäkään tiedä, koska niistä keskusteluista ei pidetty pöytäkirjaa.

No sitten presidentti tuli "lomamatkaltaan" takaisin Suomeen ja piti isällisen puhuttelun radiossa Suomen kansalle.

Ja katso: Bilateraalisen kaupan kauppaneuvottelut lähtivät taas täysillä käyntiin.

ks. esim. https://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6pakkaset

Ja kyllähän Venäjän nykyinen presidentti neuvonanajineen tietää tämänkin toimintamallin, kun ovat ajamassa Venäjälle takaisin Neuvostoliiton aikaisia etupiirejä Euroopassa.

Meillä Suomessa PS-puolue on osaltaan tietoisesti tai tiedostamattaan tukemassa Venäjän tavoitteita pyrkimällä siihen, että Suomi "ottaisi etäisyyttä EU:hun" = Fixit.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo on tärkeä muistutus taloudellisten painostuskeinojen olemassaolosta. Jo Neuvostoliitto kävi hybridisotaa Suomea vastaan, vaikka keinot silloin eivät olleetkaan digitaalisia.

"Ja kyllähän Venäjän nykyinen presidentti neuvonantajineen tietää tämänkin toimintamallin...", kuten tietää Suomenkin ulkopoliittinen johto. Nato-ratkaisua mietittäessä on tarpeellista muistaa, ettei Venäjän todellakaan tarvitse osoittaa ärtymystään sotilaallisesti, kun se voi tehdä sen kaupallisesti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Yrittäkää nyt kertoa, miksi venäläiset hyökkäävät Suomeen. Eivät he täältä mitään saa muuta kuin hankaluutta. Jos olisi jotain hyödynnnettävää, niin sitten voisi ehkä ajatella.

Tällä natomeiningillä me alistumme ilmaiseksi USAn käskyläiseksi. Hyvä esimerkki on kelvottomat hävittäjät, jotka Niinistö on Trumpin mukaan jo luvannut ostaa. Eikä matelu siihen rajoitu. Lisää alustalaisen palveluksia on jatkossa tulossa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mielestäni kyse ei nyt ole suorasta hyökkäyksestä, vaan siitä, että natotonta ja suomettunutta Suomea voi Venäjä painostaa ja pyöritellä ihan mielensä mukaan haluamaansa suuntaan. Josta ei sitten kaukana ole vaikkapa esim. "yhteisten hyvien suhteiden rauhantukikohdan" perustamisen Ahvenmaalle tai jotain vastaavaa. Vain NATO:n jäsenyys katkaisee lopullisesti tällaisen painostussuhteen Venäjään. Eikö olisi jo korkea aika?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Yrittäkää nyt kertoa, miksi venäläiset hyökkäävät Suomeen."

Oikean vastauksen pystyisivät antamaan Venäjän strategiaa ja sotilasdoktriinia paremmin tuntevat henkilöt. Voisin kuvitella, että Venäjälle olisi eduksi sotilastukikohtien saaminen Suomen etelärannikolta, esim. Hangon - Porkkalan alueelta ja tietenkin Turun saaristosta ja/tai Ahvenanmaalta. Hemmon mainitsema sotatanner, Lappi, voisi hyvinkin sopia Venäjälle "puskurivyöhykkeeksi", turvaamaan Murmanskin aluetta.

Laitinen arvelee: "Tällä natomeiningillä me alistumme ilmaiseksi USAn käskyläiseksi." Tuo on täysin Laitisen harhainen käsitys Natosta. Jokainen asiaa tunteva ymmärtää, ettei USA:lla ole käskyvaltaa nykyisissä Naton jäsenmaissa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kannattaa lukea Putinin puheita viimeisen reilun kymmenen vuoden ajalta ja peilata sitten näitä puheita Venäjän viimeisen kymmenen vuoden aikakaisiin sotilaallisiin operaatioihin.

Oman näkökulmansa Venäjän intresseihin saa myös kertaamalla sen, mitä Venäjän silloinen asevoimien komentaja, kenraali Makarov, esitti Helsingin Yliopiston juhlasalissa 5.6. 2012.

Puhe kokonaisuudessaan kirjoitettuna:
https://yle.fi/uutiset/3-6169951

Makarovin puheensa yhteydessä esittämään paljon kertovaan karttakuvaan, "Venäjän sektorilähestymistapa", voi tutustua googlaamalla : Makarov puhe kuvat.

Kun yllä olevia lähteitä ja niiden antamaa tietoa yhdistelee, niin tavallinen kansalainenkin ymmärtää mitkä ovat Putinin hallinnon strategiset tavoitteet.

Tavanomaistahan Venäjän ja aikoinaan Neuvostoliiton strategiassa on se, että haukataan pala kerrallaan. Tähän mennessa Venäjä on haukannut Georgian, Itä-Ukrainan, Krimin ja Syyrian. Mikä seuraavaksi ? Kaikki nämä operaatiot ovat poikineet raunioitettuja kyliä ja kaupunkeja sekä kymmeniä tuhansia kuolleita sekä haavoittuneita ihmisiä sekä miljoonia pakaolaisia.

Tokihan Venäjän politiikassa on ollut rauhallisempia oman talouden ja kansainvälisen kaupan kehittämiseen keskittyneitä ajanjaksoja. Tällaisia oli mm. Leninin aikana ns. NEP -ajanjakso sekä Jeltsinin presidenttikauden ajanjakso.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Krimi on vain sotahulluile suomalaisille tekosyy varustautua ja natolaistua. Ukraina on järjestäytymätön maa, joka ei pellaa eurooppalaisilla säännöillä, mutta Suomen sotahullut pittää meilä diktaattorin valtaa miten sattuu. Isännöintisopimukasen kans toiminta esimerkiksi.

Mitähän iloa Sauli Niinistölle on flirttailusta Naton kans.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kysyitkö Hemmo bulgarialaisilta miksi he liittyivät Natoon? Oliko heillä hyviä kokemuksia aiemmasta sotilasliittoon kuulumisesta, niin etteivät osaa enää puolueettomana maana elää? Vai olisko joku muu syy?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset