Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Ruotsissa sotatilan julistus! autot, tarktorit, kelkat takavarikkoon!

Ruotsin puolustuslaitos on päättnyt lähettä kirjeen tuhansille autojen, tarktoreiden ja moottorikelkkojen omistajille, jossa se ilmoittaa ottavansa heidän ajoneuovot käyttöönsä tilanteen niin vaatiessa.

https://www.expressen.se/motor/bilnyheter/din-bil-kan-beslagtas-av-svenska-forsvaret/?fbclid=IwAR3QS_6qHbY6mUjKej_f7BZshoUllgh1NZ0C65dGvztNJDyENCEBQU4yqJQ

Herääkin kysymys, että onko Ruotsin puolustuslaitos ja armeija tullut siihen tulokseen, että maa on sisällissodassa tai maata uhkaa juuri nyt, joku ulkopuolinen tahoa; Suomi, Norja,Viro, Tanska lähimmät naaprit lueteltuna.

Ruotsissa on ollut pitkää levottomuutta tietyillä aluella ja atuoja on palanut ja ammuskelu laajentunut koko maan alueelle. Esimerkiksi Uumajassa on rekisteröity kesäkuun aikan 8 ampumatapausta ja aseidin käyttöä.

Suomi tuskin uhkaa Ruosia, koska ainakin valtioiden johtehenkilöt ovat rinta rottingilla kertoneet syvenevästä sotilaallisesta yhteistyöstä.

Mielenkiintoista on nähdä miten Ruotsi meinaa selvitä kriisitilanteesta sähköautoilla, kun tarkoitus on hävittää polttomoottoriauto muutaman vuoden kuluttua.

Korvaustakin luvataan jos valtio sosialisoi yksityisten autot, tarkatrit ja moottorikelkat.

Puolustusministeri "Kanki" Kaikkonen antanee myöskin lausunnon Suomen nykyarviosta sotatilan julistukseen ja moottoriajoneuvojen takavarikkoon yksityisiltä kansalaisilta.

Mitä sanoon Volvon ja Saabin tehtaiden uudet omistajat -Kiinalaiset?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kun polttomoottoriautot hävitetään, niin ruotsalainenkin sotilas liikkuu ympäristöystävällisesti polkupyörällä, tai kävellen.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Panssarivaunutkin sähköl huristelee jatkossa .
Ruutia ei myöskään voida eri aseissa käyttää enään . Joku jousi ponkaisee ammukset maaliinsa .

Myös sotatilanteessa ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on tietenkin etusijalla .

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onkos Ruotti hyökänny Tanskaan kun köpiksessä on ollut tulitaistelu ja Malmössä rekattu auto on täynnä luodinreikiä. Ainakin kaksi "hyökkääjää" on saatu myös hengiltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyseessä on vain paluu kylmänsodan rutiineihin. Tuolloinkin tiettyjen ajoneuvojen omistajat saivat ilmoituksen, että kriisin sattuessa heidän ajoneuvonsa takavarikoidaan.

Hemmo voi ottaa rauhallisesti. Ruotsalaiset eivät ole tulossa lähiaikoina Hemmon mökille kylään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet Pertti oikeassa. Ostin vuonna 1988 maasturin. Silloin maastoautojen autoveroa alennettiin sillä perusteella, että kriisin tullen se voitaisiin pakko-ottaa armeijan käyttöön. Nykyisin armeijalla on omat ajoneuvonsa.

Ruotsi on ajanut maavoimansa käytännössä alas ja siksi siellä nyt varmistetaan ajoneuvot armeijalle kriisiolosuhteissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Olet Pertti oikeassa. Ostin vuonna 1988 maasturin. Silloin maastoautojen autoveroa alennettiin sillä perusteella, että kriisin tullen se voitaisiin pakko-ottaa armeijan käyttöön."
Muistaakseni ei riittänyt että on "maastoauto" vaan siinä piti olla myös PTO!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa sotatilassa olisi kyllä aika nopeasti rekat/kuorma-autot esimerkiksi kuljettamassa ruumiita tai täydentämässä kuljetuksia.

Poliisikin osti uusia panssariautoja että eiköhän niihikin tehdä sotatilanteessa aika nopeasti päivitys että on joku KK pultattuna kiinni.

En nyt sitten tiedä prosessista että onko tuossa minkälaista ilmoitusta ja byrokratiaa nykyään.

Ehkä niitä voi miettiä sitten rähinän jälkeen?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyse on ovelasta hämäyksestä. Volvoja on kahdenlaisia; normaaleja, ja vanhoja nuorisovolvoja, joiden maksiminopeutta on rajoitettu.

Sotatilanteessa viholinen tulittaa helpompaa kohdetta, eli nuorisovolvoja, jotka ajavat viittäkymppiä, ja todelliset sotatarvikkeita kuljettavat autot puikkivat pakoon.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Suomessa on ollut vuosikymmeniä vastaavanlainen sotatila. Ainakin neljä vuotta sitten siitä jopa uutisoitiin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/onko-autollasi-...

Olettaisin että lainsäädännössä on edelleen mahdollisuus varattu että puolustusvoimat voivat pakkolunastaa siviiliajoneuvoja palveluskäyttöön vakavan kriisin aikana.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Eivätkös Pilli ja Pulla tee kaikkensa, että polttomoottoriautot
palavat pois rekisteristä ? Vai ilmastomuutosko se autoja polttelee ?

Jone Virtanen

Muistan kyllä ajan (1980-luvulla) jolloin silloisen Jeep Wranglerin autovero oli puolet normiautojen verosta koska se oli neliveto ja siinä oli tuo mystinen "voiman ulosotto" tai miksi ikinä sitä kutsuttiinkaan. Kriisitilanteessa olisin sitten joutunut luopumaan menopelistäni. Hemmolle tämä aika lienee aivan outoa?

Mitä tulee Ruotsiin noin muuten olen ollut pelkästään iloinen, että siellä on vihdoinkin (vuosien jälkeen) alettu suhtauta maan puolustamiseen vakavasti. Puolustusvalmiuskomitean mukaan n armeija on organisoitava uudelleen. Ruotsin sota-ajan puolustusvoimiin kuuluu tällä hetkellä 60000 sotilasta. Vuodesta 2021 eteenpäin sotilaita tulisi olla 90000. Ja se tarkoittaa nykyisen palkka-armeijan ohelle mm. kutsutoja Ja mikä hienointa, Suomikin saa tarvittaessa tukea prikaatin verran (noin 5600 sotilasta. porukka voisi toimia Suomessa sodan uhatessa, sotatilanteessa tai muun tyyppisen kriisin vallitessa. Kohde lienee selvä; Ahvenanmaan suojaaminen.

Mistähän tämä hemmo mahtaa johtua? Olisikohan syynä se, että Iämeren pohjukassa on luotettava, vakaa, vähän korruptoitunut ja kansalaisistaan hyvää huolta pitävä valtio (tai noh huolta ja huolta... Mitä nyt vähän eläkeikää rukataan...Tämä auvoisen maan mmattiliittojen mukaan monet ihmiset eivät tule elämään tarpeeksi pitkään, että kerkiäisivät koskaan eläkkeelle.Se elinikä on 66 vuotta ja naisilla 77 vuotta.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset