Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

MAOTAI viina parantaa sielun ja sairaudet

  • Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gradin istuu parhaalla paikalla Harbin johtajan vieressä
    Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gradin istuu parhaalla paikalla Harbin johtajan vieressä
  • Muusakki istuu sitten taaempana
    Muusakki istuu sitten taaempana
  • Maotai kypsytetään savitynnyreissä vuosia.
    Maotai kypsytetään savitynnyreissä vuosia.

Kiinassa myös ystävyyskuntatapaamiset tapahtuvat maantavan mukaan. Ruokailu on täynnä tiettyjä muotosääntöjä. Isäntien ja vieraiden johtohenkilöt istuvat esiintymislavan edessä suurimmassa pöydässä ja muu juhlaväki pienemmissä pyöreissä pöydissä salin eri suunnissa. Miehille on pakollisena asuna tummapuku ja kravatti. Naisten asua ei ole säädelty ja naisia on koko yleisöstä ehkä 20%:n luokkaa.

Tummat miespuvut luovat salin yleisilmeen.

Pöydissä on pyöritettävä tarjoulupöytä, jonka jokainen voi pysäyttää halumaansa ruokalajin kohdalle. Ruoka on mereneläjistä, lihaan kalaan sekä monipuolisiin salaatteihin. Puikoilla syönti on ensikertalaiselle todella hankalaa ja haarukka sekä veitsi ovat pöydällä varmuuden vuoksi. Ruokajuomana Harbinin oma hyvä olut ja erikoiselle haiseva tulinen Maotai paloviina, joka on tehty laaksossa kasvavasta luonnonkasvista.

Maotai puhdistaa sielun ja parantaa sairaudet.

Paikalla on tietenkin useista TV kanavaista kuvaajia, jotka levittävät tietoa tapahtumasta kymmeniin miljooniin koteihin. Katsojille välittyy kuvien myötä mielikuva hyvin toimivasta systeemistä, jossa ulkomaalaiset ovat osa järjestelmää.

 

"  Maotai tehdään paikallisesta kasvista, jota kutsutaan nimellä luo kaoliang. Yrityksemme kerää kasvit laaksosta, eikä niiden kasvattamisessa käytetä lannoitteita. Juomaa tehdessä käytetään myös hieman vehnää, mutta luo kaoliang on pääaine.

Itse käymisprosessi on sekä pitkä että monimutkainen. Kokonaisuudessaan se kestää noin vuoden. Käymisprosessi tapahtuu sekä säiliöissä että ulkoilmassa. Myös säilytysaika on pitkä, eli noin neljä vuotta. Meillä on enemmän varastorakennuksia kuin tuotantotehtaita, koska maotai vaatii niin pitkän säilytysajan".

Tässä lisää Maotai viinasta:

http://fi.radio86.com/ihmiset-elama/maotai-keisareiden-ja-suurmiesten-legendaarinen-iloliemi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Viina on kova huume, jonka käytön lopettaisin heti, jos se kiellettäisiin lailla.

Brittitutkimus: Viina on vaarallisin päihde

Alkoholi on pahin päihde, ja vieläpä selvästi vaarallisin, arvioi brittitutkimus. Viina on vaarallisempaa kuin heroiini ja poltettava kokaiini crack, jotka ovat tutkimuksen mukaan vasta toiseksi ja kolmanneksi vahingollisimpia.

Lääketieteen aikakausilehdessä Lancetissa julkaistun tutkimuksen takana on itsenäinen tutkijaryhmä (Independent Scientific Committee on Drugs). Tutkimusta on johtanut Britannian hallituksen entinen huumeasioiden asiantuntija David Nutt, jonka työväenpuolueen sisäministeri Alan Johnson erotti tehtävästään tasan vuosi sitten.

Syynä oli Guardianin mukaan se, että Nuttin työryhmä halusi säilyttää kannabiksen virallisen luokituksen suhteellisen vaarattomana päihteenä ja alentaa ekstaasin luokitusta. Nuttin mukaan tieteelliset perustelut hävisivät poliittisille. Huumeiden vastainen taistelu piti pitää hallituksen tiukalla linjalla.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Brittitutkimus...

Viina kieltoon ja Suomi nousuun?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Pekka, olisi ollut parempi, jos olisit vielä seurannut ja raportoinut tuon Lancetin julkaisun jälkeisiä "lettereitä", joiden perusteella voisi vaikka arvoida, ettei tutkimustulos viinasta vrs THC:sta olekaan ihan riidaton.
Niinkuin ei yleensäkään ole riidatonta tulosta, kun kovatasoinen lehti jotain julkaisee:
on tärkeätä, että tulokset voidaan asettaa kyseenalaisiksi ja tärkeä, että tuota keskustelua lisätään käsittelyyn sitä mukaan kun alkuperäisväitettä referoidaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kiinnostavaa, Antti. Mistä voisin löytää näitä lettereitä?

Olen avoin sille mahdollisuudelle, että THC on viinaa vaarallisempi.

Mielestäni kuitenkin viinan kieltäminen lailla on varteenotettava vaihtoehto, koska Suomessa ei edelleenkään ole kunnollista alkoholikulttuuria. 30-luvulla poliisilla oli paljon huonommat resurssit kuin tänä päivänä.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Letterit löytyvät tuota julkaisua seuraavista lehden numeroista.

Mielestäni viinan ja kannabiksen vaarallisuuden vertailun sijasta kannattaisi seurata "tilaa näiden huumeiden välissä".

Eli mitä tapahtuu, kun kaksi nyrkkeilijää ottaa yhteen ei ole päätetävissä seuraten toista tai toista vaan tilaa heidän välillään.

Hemmolle vielä muistutan, että Rautalampi oli entiseen aikaan lähes koko Itä-Suomen kokoinen kunta, joten siellä - entisellä Rautalammella - on ollut pakko lähes jokaisen käydä, jos Lapista on etelässä poikennut.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mikä olisi, Antti, oma kantasi alkoholin kieltämiseen? Voittavatko muka alkoholin hyödyt sen haitat Suomessa?

Kuvittele, jos sen käyttö saataisiin romahtamaan 1/10 tai 1/20 osaan maassamme kieltolailla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Viina liikaa juotuna muuttuu myrkyksi.
Juhlaan osallistujilla ainakin posket alkoi punottamaan ja veret kiertämään.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jos alkoholin käytön osalta "Uudessa uljaassa maailmassa", jossa kaikki muukin olisi isonveljen valvonnassa (riskikäytöksen muodot, geneettisesti jo kohdussa tai ennen hedelmöitystä kartoittaen), ne ihmiset manipuloistaisiin, joille alkoholi aiheuttaa itselle tai ympäristölle kohtuuttomia seuraksia (n 1/10 - 1/3 väestöstä), se olisi siinä.

Mutta se edellyttäisi kovin monen muunkin "hitler"-geenin eradikaatiota tai demppaamista.

Nykytila on aika hyvä kompromissi, johon meillä vielä näyttää olevan varaa, jos kohta joskus käy mielessä, että jotain vois tehdäkin sen eteen, ettei ihan jokainen riski realisoituisi.

Keskeisimmät riskit taitavat olla sen 10%:n osalla, joka ei "noudata" harvardilaisten havaintoa siitä, että 90%:lla "Vuorisaarna" toimii.

Se siis tarkoittaa sitä, että 90% kriisitilanteessa toimii empatialla ("tee toiselle se, minkä toivoisit toisen tekevän sinulle"). Tuo kulkee myös nimellä "Merijalkaväkisotilas-refleksi".

Minä näillä näkymin ja tässä iässä antaisin tämän mennä: "Tämä oli nyt tässä"-mentaliteetilla.

Kaikki ylevät tavoitteet ns sosiaalisen verkon palautteelliseen parantamiseen - mukaanluettuna tupakka-terrori puolin ja toisin, lihavuustaipumus ja monta graavimpaa ongelmaa pedofiliaa myöten - ovat vielä aika kaukana tehoavasta preventiosta.

Elämä on minulle seikkailu eikä sitä toivottavasti tehdä lastenlapsillekaan ennustettavaksi keskikastin vaellukseksi "seuraa Puskaa" tyyliin esim Oksitosiinia - Huxley´n "Soma"-pilleri - ihmisiä tyhmistäen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Nykytila on aika hyvä kompromissi, johon meillä vielä näyttää olevan varaa, jos kohta joskus käy mielessä, että jotain vois tehdäkin sen eteen, ettei ihan jokainen riski realisoituisi."

Onko tämä luulo, vai tieto? Oletko esim. tutustunut muihin päihdepoliittisiin ratkaisuihin ja pohdintoihin? Seurannut esim. keskusteluja ja tutkimuksia jokaisen aineen osalta, että mitä seuraisi, jos se-ja-se huume korvaisi alkoholin paikan laillisena huumeena? Alkoholin asema ainoana laillisena huumeena saattaa aivan hyvin olla "väärä vastaus" tässä ongelmanratkaisussa.

"Minä näillä näkymin ja tässä iässä antaisin tämän mennä: "Tämä oli nyt tässä"-mentaliteetilla."

Mitä tarkoitat? Sitäkö, ettei tulisi tällä hetkellä yrittää parempaa ratkaisua? Minusta tuo kuullostaa tietyllä tavalla pessimismin ja konservatismin yhdistelmältä. Voisiko olla mahdollista, että koska olet ns. vanhanliiton miehiä ja ollut osallistumassa omalta osaltasi nykyisesså päihdepoliittisessa mallissa, olet ikään kuin rakastunut ikäluokkasi rakennelmaan ja näkemykseen, etkä jaksa oikein enää perehtyä nuorempiesi uudenlaisiin ratkaisumalleihin?

"Kaikki ylevät tavoitteet ns sosiaalisen verkon palautteelliseen parantamiseen - mukaanluettuna tupakka-terrori puolin ja toisin, lihavuustaipumus ja monta graavimpaa ongelmaa pedofiliaa myöten - ovat vielä aika kaukana tehoavasta preventiosta."

En oikein ymmärrä tätä virkettäsi. Tarkoitatko tavoitteita vai tekoja? Tarkoitatko, etteivät valtion sosiaaliset interventiot toimi ja parempi olisi antaa sosiaalisten ongelmien ratketa 'laissez faire' -mentaliteetilta?

"Elämä on minulle seikkailu eikä sitä toivottavasti tehdä lastenlapsillekaan ennustettavaksi keskikastin vaellukseksi "seuraa Puskaa" tyyliin esim Oksitosiinia - Huxley´n "Soma"-pilleri - ihmisiä tyhmistäen."

Mitä tarkoitat tällä virkkeellä? Että vähennettäisiin valtion puuttumista sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin esim. verotuksella ja sosiaalisilla ohjelmilla?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Pekka

Olen tavaillut oheisen (kts teksin lopusta) liitteen tekstiä nyt uudelleen ja uudelleen.

Siinä sivussa olen vastaillut erilaisiin fb- ja us- keskusteluihin ja pitänyt omaa blogiani yllä sekä vastannut "yksinhuoltajana" perheen viikonlopusta vaimon ollessa muissa hommissa.

Sikäli joudutte edelleenkin tyytymään siihen, että kerron lopputulemia, mutta en ajatustení kulkua noihin lopputulemiin.

Kysymyksesi ovat sen verran siihen ajatusprosessiini liittyviä, etten niihin vastaamalla kajoa. Ne kuitenkin kertovat ihan asiaankuuluvasta "maallikon murheesta" tosi kinkkisen pulman osalta.

Niin: tuo liite. Sillä pyritään säätämään vuosittain liki 80 miljardin euron käytöstä suomalaisen ihmisen kaikinpuoliseen hyvin- ja pahoinvointiin.

Ja siihen 80 miljardiin "uppoaa" myös tämä päihdekysymys.

Mutta koska tämä on tulevan kansanedustajaehdokkaan blogi, pidän tuon liitteen sisältöä niin tärkeänä, että jään sitä miettimään ja toivon, että myös Hemmo ottaa sen "huolekseen".

Sen suurempaa päätettävää ei suomalaiselle kansanedustajalla varmasti ihan heti- jos koskaan - tule kuin tuon liitteen tarkoittama asia (suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevat perusteet, rakenne, toiminta ja tulevaisuus).

Viinat, muut päihteet ja huolet jätän tällä erää tämän keskustelun osalta tähän, mutta huomisaamuna ne taas ovat edessäni sairaalamme päivystyspoliklinikalla "oikeassa elämässä" ja sen osalta totean synkeän havaintoni:

Syrjäytyminen on rajusti lisääntymässä ja syvenemässä, yhteiskuntamme viimeisessä vaunussa on aina vain enemmän ihmisiä ja he yhä useammin tippuvat siitäkin III lk:n kyydistä radan varteen: voi heitä!

I luokassa on sama köörin kuin ennenkin ja he maksavat yhä vähemmän tuosta 80 miljardista, mutta elävät aina vain leveämmin ja shampanjapitoisemmin: voi heitäkin.

II luokassa on yli 4 miljoonaa suomalaista ja he maksavat sekä I lk:n että III luokan kulut ja stressaantuvat ja juopuvat yhä useammin, mutta eivät ihan aikuisen oikeasti yhtään tiedä, ketä ja miksi he äänestäisivät tästä 80 miljardista päättämään (80 000 000 000 €/vuosi!!!!!). Voi, voi heitä, voi voi!!!! (siis meitä)

Niin, se liite:

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?fold...

EeHoo (nimimerkki)
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hyvältä vaikuttaa Mai Tai.

EeHoo (nimimerkki)

Ja maistuu paremmalta kuin maotait ja Fernet brancat. Perustakaa sinne napapiirille kunnon drinkkibaari:

http://www.tradervics.com/

K Veikko

Maotai ei ole ainoa terveysvaikutteinen nautintoaine Kiinassa.

Olen kuullut, että myös villinä rehottava tupakkamainonta kilpailee siinä, mikä tupakkamerkki tuo parhaan onnen ja terveyden käyttäjälleen.

Pitäisiköhän Suomessakin ottaa oppia?

Henri Lentonen

Tervehdys,

hamppu on lääke moneen vaivaan, käytännössä se on monipuolisin lääkekasvi maan päällä. Se on esimerkiksi ainoa lääke tällä hetkellä Alzheimerin tautiin, koska se lisää aivosolujen uusiutumiskykyä. Hamppu myöskin suojaa aivoja alkoholin tuhoavilta vaikutuksilta, joten se todella on "vihreää kultaa". Kaiken lisäksi sillä on kyky jopa parantaa syöpää ja sitä voidaan käyttää esim. heroiinista tai tupakasta vieroittamiseen.

Itse olen käyttänyt hamppu tehokkaana lääkkeenä masennukseen, synteettiset tutkimuskemikaalit mitä virheellisesti lääkkeiksi kutsutaan (koska tiede ei ymmärrä edes muurahaisen aivoja, niin tämän fatkan takia ne ovat vielä tutkimuskemikaaleja) eivät muuta kuin sumenna tajunnan ja sekoittavat koko kropan. Hamppu sensijaan sai minut ajattelemaan asioita eri tavalla ja käsittelemään vaikeita asioita, ei tukahduttamaan niitä.

Kaikille ei hamppukaan sovi, koska jokaisella ihmisellä on erilaiset aivot ja aineenvaihdunta, aina pitää olla varovainen kun kokeilee uusiä yrttejä!

Tässä pari linkkiä aiheesta:

http://emperor.wikidot.com/luku-7

http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/04/06/tu...

http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/05/05/ka...

http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/09/06/tu...

http://hamppu.net/mspotilas/?tag=laakekannabis

http://www.sky.org/julkaisut/hamppu/hamppu1.95/lk-...

http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis

http://tieku.fi/ihminen/sairaudet-ja-hoitomenetelm...

- Kiltamestari

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ristille vähän opetusta:

n 500 miljoonaa vuotta sitten oli maan päällä palkokasvi, joka siementensä kypsymisvaiheessa eritti runsaasti LHC-ainetta, joka teki kasvin eläimille vastenmieliseksi (jolloin siemenet pääsivät rauhassa kypsymään).

Kun siemenet olivat valmiit, erite muuntui THC:ksi, joka taas houkutti dinot syömään nuo kasvinpalot ja ulosteiden mukana siemeniä levittämään: kasvi menestyi hyvin.

Kasvi joutui lopulta veteen - jnkl vedenpaisumus - ja vähitellen siitä kehittyi meduusa, kala, vesimatelija ja maalle noussut lisko.

Siitä on sitten kehittynyt lopulta ihminen.

Ihmisellä tämä LHC/THC-kuvio on säilynyt siten, että aivoissamme on eniten tiedonkuljetusta dopamiinijärjestelmissämme takaamassa kannabis-reseptoreita.

Jos näiden reseptorien toiminta taataan ulkoa tuodulla kannabiksella, endokannabistuotanto lamaantuu.

Jos tämä tapahtuu aivokuoren dopamiinijärjestelmän arassa kehitysvaiheessa (< 18v), kehitys häiriintyy vakavasti ja aivojen kyky erotella ulkoisia ja sisäisiä ärsykkeitä häiriytyy: 1/3 meistä on altis tässä tilanteessa kehittämään kriisiratkaisuna skitsofrenian.

Jos eksogeenisen kannabiksen saanti estyy, kestää monta kuukautta, jopa vuoden-pari, ennenkuin endokannabistuotanto on täydessä iskussa.

Sinä aikana mikä tahansa päihde kelpaa rebound-oireiston hallintaan:
Tässä on se porttiteoria.

Kun siihen liittää sen tiedon, että alkoholi- ja nikoriinireseptorit (joita on miltei yhtä paljon kuin kannabisreseproreita) liittyvät aika kiinteästi LHC/THC-tarinaan, onkin porttiteoria täydellinen: mallu vaihtuu keppanaan, keppana jointtiin, jointti opioideihin, teknomömmöihin ja piriin.

Ainoa, joka pysyy "iskussa", kun tätä tarinaa eletään läpi, on dopamiinijärjestelmä, joka vastaa havainnoista, luovuudesta, nikkaroinnista, hienomotoriikasta (erityisesti suun seudun lihaksista eli imemisestä), ongelmanratkaisusta jne.

On siinä selviämistä, jointti-köörillä. Vaikka, edelleen saman dopamiinitarinan merkeissä, kannabis on aika hyvä sekä pahoinvoinnin että kivun hallinnassa.

Kannabiskroonikon tunnistaakin siitä, että suu naksuu, huulet massuttavat ja luovuus on käytössä vain jointinnautinta-aikoina.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Erittäin hyvää ja selventävää asiaa Antilta tässä. Opin paljon. Ehdottomasti pitäisi tuoda kannabiksen käyttäjien tietoon tällainen informaatio.

Mielestäni tämä olisi erinomaista valistusmateriaalia nimenomaan nuorisolle: "Älkää polttako kannabista ainakaan nuorina." ja tämänkaltaiset selvennykset perään. Väitän, että tällainen viesti purisi nuoriin, koska nuoret haluavat myös ymmärtää.

Mitä olet, Antti, mieltä aikuisena aloitetun kannabiksen käytön haitallisuudesta?

Ari-Pekka Perkkiö (nimimerkki)

Tuo hamppu mistä puhut on öljyhammpu, se ei sisällä THc:tä mainittavia määriä. Erinomainen ravintokasvi

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen ollut varsin pitkän tovin Kiinassa tutustumassa sen perän medisiinaan. Lähinnä tähtäin oli oppia akupunktiota ja se onnistui paremmin kuin hyvin.

Kaikki se, mikä tuolloin esiteltiin toimivana, parantavana ja länsimaalaisen medisiinan kannalta "aivan erilaisena", on sittemmin jäänyt liki kokonaan pois käytöstä ja maassa on erittäin paljon varsin tasokkaita länsimedisiinaan perustuvia huippusairaaloita ja avohoitoverkostoja.

Tässä nyt Hemmon "mainostamassa" juomassa on sama tarina.

Ihmisten liki taikauskoiseen taipumukseen perustuva markkinointi läpäisee kuin häkä.

"Aika aikaa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin".

Tyynen meren saarilla ja muissa vanhoissa, erityneissä sivistyksissä on vastaavia "hoito"kulttureita, jotka onneksi väistyvät sitä mukaa kun ihmisten tietoisuus ja osaaminen lisääntyvät keski-iän kasvamisen ja sairauksien vähenemisen/lievenemisen myötä.

Jostain syystä kaksi Euroopan maata kuitenkin on erityisen altteita näitä "kuhne"-hoitoja omaksumaan.

Saksa ja Suomi.

Miksiköhän?

Reijo Tossavainen

En ymmärrä lääketieteestä mitään, mutta omien kokemuksieni perusteella akupunktio on oiva asia. Sitä soisi meilläkin enemmän käytettävän.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Seurasin meidän isäntää, joka oli kalpea ja rasittunut varmaan kovasta työtaakasta. Muutaman maotain pikarisen jälkeen miehen naama muuttui punaiseksi ja eloa tuli muutenkin.

Itselläni sattui olemaan penisiliini kuuri joka rajoitti maistamista. Pieni ryyppy kyllä lämmitti kummasti ja veret alkoi kiertämään. Harmi paikka, vaan tuo lääkekuuri joka esti kunnon kokeilun.

Kasvi josta viina tehdään on minulle outo enkä tiedä sen ominaisuuksista mitään, mutta jotain erikoista juomassa on.

M-T Heikka

Täh! Oleksie nyt Kiinassa! Antoisaa reissua! Tosin varmaan on huippuantoisaa ilman toivotuksiakin.

Aika mahevaa, Kiinassa!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Olin viikon ja tulin jo takaisin Lappiin.

J. Gagarin

Ongelmana ainoana vieraana kiinalaisten isäntien pyöreässä pöydässä on kiinalainen tapa juoda ryyppyjä pohjanmaan kautta isoista laseista lausuen "kampei" jokaisen isännän kanssa erikseen. Siinä joutuu sitten bisnesneuvottelujen keskellä tyhjentämään kahdeksan kahden desin 50 volttista riisiviinamukia viidessä minuutissa kun jokainen isännistä juo vain yhden.

Pysy siinä sitten skarppina ...

Jatkoa seuraa karaokebaarissa, mutta siellä paikallinen tapa on juoda vain teetä "karaoke-emäntien" tarjoamana.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Totta. Meillä isäntä kiersi jokaisen viraan luona erikseen ja otti saman tien itse aina paukun. Siis päin vastoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset