Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Mihin tarvitaan keskiluokkaa ? Pieni palkka ja täystyöllisyys !

Kiinassa yli 80%:a palkansaajista saa  100-200 euroa kuukaudessa palkkaa.  Toinen tulonsaajaryhmä on huippu tuloiset 30 000 - 40 000 euroa kuukaudessa ansaitsevat yritysjohtajat ja tietenkin kommunistisen puolueen eliitti.

Keskiluokka on ilmeisesti kokonaan pyyhkäisty taloudellisessa mielessä pois. Tai sitten sitä ei ole koskaan länsimaisessa mielessä ollutkaan. On vain rutiköyhät työtä talkoilla yötäpäivää tekevät kansalaiset ja taivaallisilla tuloilla elävät ökyrikkaat.

Toki keskiluokkakin on olemassa, mutta hyvin moraalisesti halveksittavassa asemassa, koska se hankkii lisätulonsa laittomin - korruption keinoin. He ovat yleensä valtion ja kaupunkien virkamiehiä ja naisia, jotka voivat järjestää asemansa perusteella kansalaisille etuisuuksia pieniä lisämaksuja vastaan.

Koulutuksen perusteella ei ole Kiinassa päästetty syntymään tuloperusteista keskiluokkaa, vaan korkeankin koulutuksen saaneet elävät pienellä -kansalaispalkalla.

Perustuuko Kiinan väestölaskenta tulo, asunto ja omaisuuskysymyksineen orastavan keskiluokan tuhoamiseen ?

Herääkin kysymys, että tarvitaanko keskiluokkaa ollenkaan ?

Saavutetaanko täystyöllisyys poistamalla keskiluokka ja korruptio ?!

 

***********************************

Joku voi väittää että tietoni ovat väärät. Mutta kuka luottaa Kiinan tilastoihin ?

 

www.hemmo.koskiniemi.ehdolla.fi

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Keskikertaista ja ylipainoista keskiluokkaa ei tarvita. Kaikki töihin!

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Suomen reilusta viidestä miljoonasta ihmisestä liki neljä miljoonaa kuuluu keskiluokkaan.
Kiinan 1400 000 000 ihmisestä keskiluokkaan kuuluu varmaankin muutama sata miljoonaa: heidät löytää nykyisin suurkaupungeista (joita on sataluokassa) sekä autojensa ratista että vaikkapa merkkiliikkeistä ostoksilta.
Kiinan talouden sisäinen dynamiikka perustuu keskiluokan kulutuskysyntään, joka ei ole vähäinen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kiinan yhteiskuntarakenne ja filosofia on eri kuin Euroopan. Jos Antti tiedät, että asia on niin kuin väität pistäppä faktaa pöytään.

Taivaalisen rikas luokka se on joka kuluttaa, eikä mikään keskiluokka. Näin väittää kiinassa asuva tuttavani.

Visitor (nimimerkki)

Johan tuo on selitetty jo vuosia sitten...ei mihinkään tulevaisuudessa.

"He haaveilevat rikkaista maista vailla mainittavaa keskiluokkaa. Heidän tarjottelemassaan kehitysmaamallissa ihmiset saisivat elämäänsä sisältöä esim. naapuriavun, urheilujärjestöjen ja erilaisten yhdistysten kautta. Rikkaat linnoittautuvat omiin aidattuihin kaupunginosiinsa mellakkapoliisien ja yksityisten turvapalvelujen suojiin, asioivat omilla klubeillaan, yksityisissä ostoskeskuksissa. Heitä eivät köyhät, pakolaiset eivätkä siis myöskään rasismi vaivaa. He voivat rauhassa puoltaa niitä vaikka millä mitalla koska niistä on heille hyötyä: he voivat mielin määrin käyttää hyväkseen tätä työttömien vara-armeijaa."

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tämä on varmaankin lähempänä totuutta.

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

>Mihin tarvitaan keskiluokkaa ? Pieni palkka ja täystyöllisyys !

Jos olet tätä mieltä, voinet lahjoittaa osan omasta palkastasi ja palkata tällä työttömän. Vai haluatko pitää itse omat rahasi ja pakottaa vain meidät muut osallistumaan tähän täystyöllisyyden maksamiseen?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Näin juuri toiminkin.

Mitkä ovat Sinun tekosti Jouni ?

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

Siis sinä lahjoitat osan tuloistasi jollekin työttömälle? Kenelle ja kuinka paljon lahjoitat?

VeePee (nimimerkki)

No tämähän tässä posketonta onkin. Voisin maksaakin lisää veroja, jos nillä todellakin palkattaisiin se työtön - mutta kun ne rahat lipsahtavat rikkaiden veronalennuksiin.

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

Meillä on kaksi vaihtoehtoa:

1. Poliittinen byrokraatti valitsee työttömän ja keksii hänelle mielestään parhaan työn, ottaa sinun verorahojasi, laittaa osan omaan taskuunsa ja antaa loput työttömälle työllistääkseen hänet vaikkapa pesemään eduskuntataloa hammasharjalla.

2. Verojasi lasketaan ja sinä saat itse päättää mitä yrityksiä tuet niiden tuotteita ostamalla. Nämä yritykset voivat sitten palkata lisää työntekijöitä, mikä parantaa myös sinun näistä yrityksistä saamaasi palvelua.

Kumpi kuullostaa sinusta järkevämmältä ja tehokkaammalta tavalta poistaa työttömyyttä? Hemmo, mitä mieltä sinä muuten olet?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Martti Luther uskalsi sentään avata suunsa.

Lapatossu (nimimerkki)

Keskiluokkaa ei tosiaan tarvita mihinkään.
Rahaylimystö asuu veneissään tai veroparatiisisaarilla.
Kommunistieliitti söi itse itsensä.
Ainoa tutkainta vastaan rimpuileva keskiluokka on kunnallisjohdossa.
Sitten kun kunnat on lakkautettu, sekin on syöty pois. Siksi se rimpuilee vastaaan ja kikkailee irtisanomissuojallaan, joka ei ole todellinen henkivakuutus. Kun rahat ovat loppu, niin ne ovat loppu. Talkootyötä on tarjolla mittaamaton määrä. Paniikissa olevia kunnallismiehiä on pyrkimässä eduskuntaan pilvin pimein.

Kunnallisjohto laiminlyö ikääntyvien ja sairaiden hoitotarpeet ja keskittyy yhä kaikenlaisiin urheilu- ja matkailuinvestointeihin.
Siksi kunnat on lakkautettava, jotta päästään eroon näistäkin kuormastasyöjistä, kun alemmilla luokilla ei ole veronmaksukykyä, eikä kohta työhaluakaan.

Torronsuon populaarimusikantti pohtii vielä näitä elämän suuria kysymyksiä facebookinsa suojissa. Luulee voivansa pistää päänsä pensaaseen sinne. ;=D

http://ejv54.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57647-miten-...

Siirrymme aivan pian luokattomaan yhteiskuntaan, mutta ilman kommunismia. Ajattelepa miten hieno asia. Nyt pitää jo tilastonikkarienkin yrittää jakaa köyhiä useampaan luokkaan, jotta saisivat jotain luokkarakennetta näkyviin.
On keksitty uudelleen termi KURJALISTO. Kassi-Almojen lisäksi siihen kuuluu paljon erilaista väkeä, opiskelijoista pummeihin.
Ulkomainen kurjalisto palautetaan hienosti Finnairilla kotimaihinsa, kotimainen poltetaan pikkuhiljaa autiotaloihin.

Ketkä ovat tulevaisuuden perussuomalaisia? Missä he nukkuvat? Nurmen alla vai autiotaloissa? Tuskin kurjalisto vaivautuu äänestyskoppiin.
Se on oppinut, että mikään ei muutu paremmaksi. Öljyn tuotantomäärien laskun myötä laskee myös elintaso aina vain, koska kvartaalitalouden Roopeankat vaativat yhä kovempaa tuottoa rahoilleen. Kovin pitkään eivät julkisen talouden johtajat myöskään pysty rahastamaan taskuunsa ulkoistamalla kiinteistöjä hallintayhtiöihin korkeiden vuokrien perimiseksi verovaroin jo ammoin maksetuista kiinteistöistä. Vippaskonsteilla vaan ajetaan yhteiskunta alas.

Ingengör (nimimerkki)

http://www.oecd.org/dataoecd/12/52/44457738.pdf
http://opinion.globaltimes.cn/chinese-press/2010-0...

Kiinan keskiluokka oli viime vuonna pikkasen alle 200 miljoonaa ihmistä ja on maailman toiseksi suurin keskiluokka USA:n jälkeen. Tämä on suoraan edellisen nokkamiehen aikaansaannosta joka halus muuttaa maaseudun väestön kaupunkeihin ja on siinä myös helevetin hyvin onnistunu. Keskiluokala on kaupungeissa suhteellisen hyvät tulot hintatasoon nähen ja kuluttavat (= ovat oppinee kuluttamaan) aika länsimaisesti. Raha ratkaisee. Tavarat ratkaisee. Ihan perus kapitalistista juttua. Tosin ovat kyllä hyvin isänmaallisia.

Ying/Yang höpötys ei toimi enää vaikka sitä edelleenkin mainostavat. Toki perhe on Kiinassa tärkeämpää kuin esim. Suomessa mutta käytännössä ovat tosi kiinnostuneita rahasta ja sitten taas rahasta. Löyhät liittoumat ratkaisee. Vähän verrattavissa vapaamuurareihin, mafiaan jne.

Korruptio on iso ongelma. Muodostaa jotain neljänneksen koko talouden liikevaihdosta.

Sellanen mielenkiintonen nyanssi jotta uusi 5-vuotissuunnitelma on lähdössä liikkeelle ja siinä pääpointti on länsimaisen "insinööri"taidon siirtäminen Kiinaan sen sijaan olisivat vain tehdasmaa.

Kiina tulee ja lujaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hitaiden yhteyksien vuoksi en pääse katsomaan noita likkejästi. Epäilen kuitenkin, että kysymyksessa 200 miljoonaa on yläluokka. Siis huipputuloiset.

EeHoo (nimimerkki)

Epäillä sopii, mutta HS:n vuoden takainen artikkeli tukee tietoa Kiinan keskiluokan koosta, ainakin länsimaisella mittapuulla:

Kiinalaisista työikäisistä jo lähes 180 miljoonaa kuuluu keskiluokkaan, kertoo kiinalaisen Yhteiskuntatieteiden akatemian tuore tutkimus.

http://m.hs.fi/inf/infomo?site=hstxt&view=news_ulk...

Toki Kiinassa on kotimainen kulutuskysyntä olennainen talouden kasvun osa, ja sitä tuetaan.

http://www.bof.fi/NR/rdonlyres/7894BD92-52C4-483B-...

Visitor (nimimerkki)

USA:n keskiluokka jo alamaissa, hitaasti mutta varmasti edeten kohti pohjia.

"On the Way Down
The Erosion of America's Middle Class"

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,7...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

USA:n keskiluokka on jakaantumaassa kahtia. Suurin joukko köyhtyy.

Vieras (nimimerkki)

Alla hieman "kökkö" konekäännös alla olevalta sivulta. Tiedot ovat vuosituhannen alusta ja siis hieman vanhat.

Tämän mukaan keskiluokaa ei vielä muutama vuosikymmen sitten ollut olemassakaan, mutta nyt se joukko kasvaa melkoista vauhtia.

Veronmaksajina hallitukset, kuten Suomessakin tarvitsevat keskiluokkaa.

http://factsanddetails.com/china.php?itemid=156&ca...

Keskiluokka Kiinassa

On välillä 100 miljoonaa ja 150 miljoonaa ihmistä keskiluokkaan. Kiinan keskiluokka on kasvanut ilmiömäistä vauhtia lopusta alkaen Maon aikakauden. Ryhmä ei edes ollut olemassa 1970-luvulla ja nyt se muodostuu 64 miljoonaa ihmistä, mukaan MasterCard kyselytutkimuksella vuonna 2002. Tutkimuksessa keskiluokka määritellään kotitalouden ansaitsee yli 5,000 dollaria vuodessa, taso pidetään riittävän korkealla ostaa auton tai ajatella ostaa asunto Kiinassa. Numero keskiluokka odotetaan kasvavan 200 miljoonaan vuonna 2015.

Määritelmät keskiluokan vaihtelevat. Yksi merkki on tulosta yli 10.000 dollaria. Toiset sanovat, että on koti, joka omistaa asunnon ja auton, on tarpeeksi rahaa syö pois ja ottaa lomat ja tuntee ulkomaisia merkkejä ja ideoita.

Jotkut määrittelevät keskiluokka Kiinassa ihmiset ansaitsevat enemmän kuin 3000 dollaria vuodessa. Vuodesta 2002 oli noin 100 miljoonaa kiinalaista, jotka sopivat tähän kuvaukseen ja heidän määränsä kasvaa nopeudella noin 20 prosenttia vuodessa. Tulot hän top 10 prosenttia kaupunkien asukkailla nousi noin 1200 dollaria vuoden 1995 4.600 dollaria vuonna 2005.

Alle 5 prosenttia väestöstä tienaa niin paljon. Vain 15 miljoonaa enemmän kuin 32000 dollaria vuodessa. Noin 500000 Kiina ansaita 64.000 dollaria vuodessa tai enemmän, mutta on vaikea sanoa varmasti, koska kova lukuja on vaikea saada. Joukossa, jotka kuuluvat tähän ryhmään kuuluvat top byrokraatteja, tehdas johtajat ja maa kehittäjille.

Kommunistinen puolue on antanut hiljaisen hyväksyntänsä uusien keskiluokan niin myönteistä nykyaikaistamiseen. Jotkut ulkopuoliset nähdä luomista keskiluokka on keskeinen askel kohti demokratiaa. Katso Demokratia

Kiinan keskiluokka ehkä on suurin hyötyjä Kiinan nousukausi. Francis Fukuyama, professori kansainvälisten tutkimusten Johns Hopkins, kirjoitti japanilainen sanomalehti Daily Yomiuri-jälkeisinä vuosina Taivaallisen rauhan aukion "kiinalainen keskiluokka on pääosin coopted järjestelmällä, jonka ansiosta se laajentaa ja rikastua poikkeuksellisten nopeus. "

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tarkoitit varmaan, että keskiluokan synnyn myötä seuraa sosiaalidemokratia mutta ei demokratia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keskiluokka on kommunistien vaarallisin vihollinen.

ulkokiinalainen (nimimerkki)

Sen kyllä kommunistin eliitit tietäävät! On ajan kysymys milloin he (eliitit) luopuuvat vallasta (ilman väkivaltaa).

VeePee (nimimerkki)

11.1.2011 09:56 Jouni Flemming

Meillä on kaksi vaihtoehtoa:

1. Poliittinen byrokraatti valitsee työttömän ja keksii hänelle mielestään parhaan työn, ottaa sinun verorahojasi, laittaa osan omaan taskuunsa ja antaa loput työttömälle työllistääkseen hänet vaikkapa pesemään eduskuntataloa hammasharjalla.

2. Verojasi lasketaan ja sinä saat itse päättää mitä yrityksiä tuet niiden tuotteita ostamalla. Nämä yritykset voivat sitten palkata lisää työntekijöitä, mikä parantaa myös sinun näistä yrityksistä saamaasi palvelua.

Kumpi kuullostaa sinusta järkevämmältä ja tehokkaammalta tavalta poistaa työttömyyttä? Hemmo, mitä mieltä sinä muuten olet?

No vähissä on vaihtoehdot, mutta lähdetäänpä liikkeelle tuosta hypoteesista 2.:

Verojen laskulla tarkoittanet tuloverojen laskua - eli käteen jää enemmän rahaa verojen maksun jälkeen.
Samaan aikaa kuitenkin alv. on nousussa, energiaverotus nousee ja mm. kiinteistöverotusta ehdotetaan nostettavaksi. Näin ollen pakollisten asumiskulujen osuus tulee nousemaan. Ts. pakollisten menojen jälkeen keskiluokkaisella tulee jäämään vähemmän rahaa käteen kuin ennen.
Näillä rahoilla sitten voimme todellisuudessa valita, mitä yrityksiä tuemme jne.

Yhtälösi siis ei ole relevantti. Jos vapaata rahaa on vähemmän käytettävissä, kysyntä pienenee ja näin ollen sillä on päinvastoin työllisyyttä heikentävä vaikutus.

Mitä tulee tapaukseen 1.:

Tällä hetkellähän se byrokraatti valitsee työttömälle työpaikan ja sijoittaa hänet harjoittelijaksi 8 €: n päiväpalkalla. Samalla hän luo markkinahäiriön sekä työmarkkinoille että yritysten väliseen kilpailuun.

Mitä tulee tuohon kommentiin keskiluokasta ja kommunismista - näinhän se on, mutta tällä verotuskannan muutokselle keskiluokka tulee pienenemään.

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

>Verojen laskulla tarkoittanet tuloverojen laskua - eli käteen jää enemmän rahaa verojen maksun jälkeen. Samaan aikaa kuitenkin alv. on nousussa, energiaverotus nousee ja mm. kiinteistöverotusta ehdotetaan nostettavaksi.

Vastustan kaikkia verojen korotuksia. Ehdotukseni verojen laskusta pitää tietenkin sisällään sen, että veroja lasketaan. Emme tietenkään voi vähentää työttömyyttä siten, että laskemme tuloveroja ja nostamme muita veroja.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Noinkin voi tietekin ajatella. Kumpi parempi. En osaa sanoa. Pohjoismainen malli on maailmalla tunnustettu mutta nyt jo rapautumassa 2. tietyin seurauksin.

J. Gagarin

Juuri keskiluokka on Kiinassa kasvanut nopeimmin viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Ei pitäisi Hemmo mennä kirjoitteleman "faktaa" yhden delegaatiovierailun jälkeen. Olen asunut maassa noin kymmenen vuotta.

Keskiluokkaiset ovat hyvin koulutettuja ja kielitaitoisia, usein ulkomaisissa yrityksissa päällikkö- ja johtotasolla toimivia henkilöitä, jotka ansaitsevaat tyypillisesti 3000 - 7000 euroa kuukaudessa. Asuvat omistusasunnoissa ja ajavat omalla uudella länsimaisella autolla.

Shanghain Starbucks Coffee kahvilat, Carrefour tavaratalot, IKEA:n myymälät, yökerhot ja tuhannet länsimaiset ravintolat täyttyvät päivä toisensa jälkeen keskiluokkaisista asiakkaista. Ja keskiluokka on voimakkaassa kasvussa. Heitä lienee muutama sata miljoonaa koko Kiinassa.

Tietysti joku 200 euroa ansaitseva tuttavasi voi puhua "rikkaista", joita hänen mielestään ovat ne 3000 - 7000 euroa kuussa tienaavat.
Muuten, kommunistisen puolueen korkean tason virkamiehet eivät periaatteessa kuulu keskiluokkaan, koska heidän virallinen palkkansa on useinkin muutamia satoja euroja kuussa. He elävätkin itse korruptiolla ja muilla sivuansioilla.

Kuten aiemmassanikin kommentissa toisen blogisi yteydessä korostin, Kiina näyttäytyy kyllä Harbinin ja Pekingin korkeudelta toisenlaisena kuin vauraassa Shanghaissa tai Guangdongissa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kirjoitin enemmän kysellen kuin minään faktana. Onko keskiluokkaa se, että omistaa asunnon ja majoittaa petipaikat kerrossänkyineen kolmiossa vaikkapa 4-5 muulle asukkaalle.

J. Gagarin

En tiedä puhutko jostain tietystä esimerkistä. Kiinassa on todellakin tapana, että jommankumman isovanhemmmat useinkin kuuluvat perheeseen ja asuvat yhdessä lastensa ja lastenlastensa kanssa. Suurissa kaupungeissa ei kuitenkaan tämä ole mikään välttämättömyys, semminkin kun Kiinassakin on suurissa kaupungeissa monia nuoria ammattilaisia (=juppeja), jotka ovat sinne muualta muuttaneet.

Tyypillisen kiinalaisen keskiluokkaisen kaupunkilaisen asunto on vähintään yhtä tilava kuin keskimäärin Suomessa - ellei tilavampikin. Kiinassa on keskiluokkaistn asuntojen pinta-alat paljon hulppeammat kuin vaikkapa Japanissa. Varustelutaso jaa materiaalit vaihtelevat paljon, koska asunnot ostetaan viimeistelemättöminä, siis betonilattialla ilman keittiö tai kylpyhuonevarusteluja. Jokainen "dekoreeraa" asuntonsa sitten itse.

Minulla on laaja kokemus kiinalaisen keskiluokan elämästä, olen palkannut lukuisia myyntimiehiä, talouspäälliköitä, HR-päälliöitä, sihteereitä, y.m., joten tiedän kyllä mistä puhun. Monien kohdalla olen myös läheltä seurannut heidän elämänsä kehittymistä. Ilman keskiluokkaa eivät kiinalaiset suurkaupungit pullistelisi mahtavia tavaratalo- ja shopping mall kompleksijaan laajoine pysäköintialueineen ja satoine ravintoloineen. Nimenomaan ne ovat keskiluokkaiset ihmiset, jotka niitä hyödyntävät.

ulkokiinalainen (nimimerkki)

"Kiinassa yli 80%:a palkansaajista saa 100-200 euroa kuukaudessa palkkaa."

Minun isoisäni, joka eli Maon aikana ei edes tienaa noin paljon. Työtä hän teki ilmaiseksi valtiolla. Jos hän saisi noin paljon, hän olisi tullut hulluksi.

"Toinen tulonsaajaryhmä on huippu tuloiset 30 000 - 40 000 euroa kuukaudessa ansaitsevat yritysjohtajat ja tietenkin kommunistisen puolueen eliitti."

Sitähän kaikki kiinalaiset yrittävät siihen luokkakupiin.

"Keskiluokka on ilmeisesti kokonaan pyyhkäisty taloudellisessa mielessä pois. Tai sitten sitä ei ole koskaan länsimaisessa mielessä ollutkaan. "

Kuten itsekin kirjoitit, se on vain Lännen mielessä (siis sinun mielestäsi), ei kiinalaisten.

"Toki keskiluokkakin on olemassa, mutta hyvin moraalisesti halveksittavassa asemassa, koska se hankkii lisätulonsa laittomin - korruption keinoin. He ovat yleensä valtion ja kaupunkien virkamiehiä ja naisia, jotka voivat järjestää asemansa perusteella kansalaisille etuisuuksia pieniä lisämaksuja vastaan."

Osittain oikein ja osittain hevonpaskaa...! :D

"Koulutuksen perusteella ei ole Kiinassa päästetty syntymään tuloperusteista keskiluokkaa, vaan korkeankin koulutuksen saaneet elävät pienellä -kansalaispalkalla."

Tietääkseni moni Kiinassa olevat miljardöörit ovat ensi ns. työluokkalaiset. kuten Zhang Yin (paperin kierrätys kuningatar) kiinan rikkaimpiin naisiin kuuluva. Monet biljonäärien elämä alkoin vaatimattomasta elämästä. Jopa sinua paljon köyhempinä aloitanut työnsä.

"Herääkin kysymys, että tarvitaanko keskiluokkaa ollenkaan ?" Mitä sä itse luulet?

" Mutta kuka luottaa Kiinan tilastoihin ?"
Ei KUKAAN! Ei edes silloin 20 vuotta sitten, kun kiina ilmoitti talouskasvunsa n. 5-7% luokkaa. Kukaan ei uskonnut! Ei edes Matti Vanhasta uskonnut vielä vuonna 2005 Kiinan vaikutusvallasta maailmalla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Voisitko kirjoittaa oman näkemyksesi kiinalaisista yhteiskuntaluokista ja niiden tulotasosta.

ulkokiinalainen (nimimerkki)

1. Keisari (valta=Isän hahmossa)
2. Kuluttaja-luokka (tulot? vaihtelee alueittain/työn/koulutus mukaan)
3. Työläiset (orjasta - > Kuluttajaluokaan)

Lyhyeesti menee näin, mutta jos todella halutaan kirjoittaa kiinasta,.. en usko kukaan maanpäällä ymmärtää kaikkea mitä Kiinassa tapahtuu. Ei edes mannerkiinalaisetkaan, puhumatta ulkopuolinen (toki sun kirjoituksessa on jotain pointtiakin). Saatika kirjoitta ko. Kiinasta täydessä ymmärryksessa.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Hemmo tekee näköjään U-käännöksen ja palaa takaisin SKDL-aikaansa.

Näihän se on, että reaalisosialismissa, mihin SKDL tahtoi Suomen siirtyvän ei ole keskiluokkaa, vaan ns. tasaista kurjuutta, jota kommarit Suomessakin vileä 25 vuotta sitten ihannoivat.

Kyllä se Hemmonkin kohdalta on niin, että sen minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Kuka kehtaa vielä väittää persuja äärioikeistolaisikisi?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sakke vetelee nyt kokoomuksen turbolla mutkat suoriksi. Jos kirjoitat Kiinasta niin ei kai se ole paluuta mihinkään varsinkin kun SKDL:ssa ei ollut maolaisia.

Vieras (nimimerkki)

Lapin kaivostoiminta voitaisiin myydä kiinalaisille sijoittajille ja Lappiin voitaisiin ottaa vaikkapa satatuhatta kiinalaista kivimiestä tekemään käsipelillä kaivostöitä. Näin Suomi saisi työvoimaa ja hyödynnettyä malmivaroja sekä kiinalaiset paremmin palkattua työtä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Nyt tuli raju heitto. Kuinhan monta konetta 100 000 kiinalaista korvaisi kaivoksella.

Vieras (nimimerkki)

Suomikin kohta verottaa oman keskiluokkansa hengiltä. Perussuomalaiset, valitettavasti, näyttävät kuuluvan tähän samaan sakkiin.

Kalevi Kantele (nimimerkki)

Professori Paul Lillrank kirjoitti noin kymmenen vuotta sitten Kanava -lehteen artikkelin Neuvostoliiton kaatumisen syistä. Hänen mielestään yksi tärkeimmistä kaatumiseen vaikuttaneista syistä oli keskiluokan puuttuminen. Uskon häntä.

Kalevi Kantele (nimimerkki)

Professori Paul Lillrank kirjoitti noin kymmenen vuotta sitten Kanava -lehteen artikkelin Neuvostoliiton kaatumisen syistä. Hänen mielestään yksi tärkeimmistä kaatumiseen vaikuttaneista syistä oli keskiluokan puuttuminen. Uskon häntä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kiinan yhteiskuntaluokkien arviointi on erittäin vaikeaa, koska mitään kattavia tilastoja ei ole olemassa. Keskiluokkaisuus käsitteenä voidaan ymmärtää myös monella tavalla mm. yhteiskunnallisina arvoina, tulotasona, kulttuurina jne.

Koko yhteiskunnan läpimenevää selkeää keskiluokkaa tuskin on olemassa. Minusta 3000 - 4000 dollarin vuositulot eivät ihmistä keskiluokkaiseksi tee, jos kansan 90% tulot ovat 2500 dollaria vuodessa.

Paul Lillrank on varmaan Neuvostoliiton suhteen hyvin lähellä totuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset