Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Maanomistuksen rajoitus Venäjällä ei kohdistunut karjalaisiin !

Venäjän presidentin määräyskirje, jolla kielletään ulkomaalaisten maaomistus turvallisuuperustein ei tullut minään yllätyksenä. Medvedev vihjasi jo aijemmin Suomen vierailullaan, että vuokrata voitte, mutta maanomistusta ei varmaankaan anneta.

Karjala-aktiivit väittävät, että päätös kohdistyi nimen omaan karjalasiin ja menetettyihin alueisiin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan päätös koskee 38 eri aluetta ympäri Venäjän mm. koko Kuolan niemimaata.

Suomella on kaikki perusteet myös rajoittaa venäläisten maa- ja kiinteistöoikeuksia Suomessa. Venäläiset nimittäin omistaa jo paljon maata ja kiinteistöjä Suomessa mm. tunturi keskuksissa ja lisää kauppoja on tulossa, jos ei mihinkään ryhdytä. Eri asia on tietenkin niiden kansalaisten, jotka muuttavat Suomeen asumaan ja hankkivat kodin sekä työn.

Muistettakoon, että ameriikoissa suomalaiset saivat omistusoikeuden vasta 1960-luvulla asuttuaan sitä ennen maassa kymmeniä vuosia.

Rahantakia ei kannata kaikkia myydä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Anita Koivu (nimimerkki)

Missä viipyy presidentti Halosen määräyskirje?

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV (nimimerkki)

HS:n mukaan Karjalan kannaksesta vain Käkisalmen piiri on suomalaisille sallittua aluetta - miksi? Siksikö, että ulkoministeri Alexander Stubbin juuret ovat siellä? Muiden muassa presidentti Ahtisaaren kotikaupunki Viipuri sitä vastoin jää edelleen vain venäläisten uusasukkaidensa haltuun.

Tuollainen diskriminointi on suomalaisten ihmisoikeuksia loukkaavaa räikeää rasismia ja fasisminluonteista oikeudettomuutta. Neuvostoliiton kansainvälisoikeudellinen jatkaja Venäjän federaatio ei salli Viipurin läänin, Petsamon ja Salla-Kuusamon itäosien ym. 1939 - 1940 ja 1944 pakolaisuuteen ajetun alkuperäisväestön (suomalaiset, karjalaiset, kolttasaamelaiset ym.) palata täysin oikeuksin ikiaikaiselle kotiseudulleen tai edes ostaa takaisin heiltä takavarikoituja kotitaloja ja sukutilojaan (presidentti Medvedev suullisesti Porvoossa 21.4.2009 ja päätös 9.01.2011). Nykyhallinto pyrkii takaamaan kutakuinkin täydet ihmisoikeudet ja kunnioittavan kohtelun ainoastaan noille sodan avulla miehitetyille alueille vuosina 1940 - 1941 ja 1944 alkaen asutetulle (mikä on kv. oikeuden vastaista) idästä tuodulle väestölle. Edes presidentti Ahtisaaren kotitaloon Viipurissa ei olla sallittu kiinnittää kylttiä kertomaan rauhanmiehemme asuneen synnyinkodissaan.

YK:n hyväksymien ns. Pinheiron periaatteiden mukaan pakolaisilla perillisineen on oikeus omaisuuteensa ja vuokraoikeuksiinsa kotiseudullaan valtioiden rajan siirtymisestä huolimatta. Lisäksi Pariisin rauhansopimuksen 27 artikla sanoo: ”Suomen hallituksen ja Suomen kansalaisten oikeudet, kuin myös suomalaisten juridisten henkilöiden oikeudet, jotka koskevat suomalaista omaisuutta tai muita suomalaisia varoja Liittoutuneiden ja Liittyneiden Valtojen alueella, on saatettava entiselleen tämän sopimuksen tultua voimaan…”

Itänaapurissamme Suomen alueiden ja Baltian maiden miehityksiä 1940-41 ja 1944 eteenpäin kutsutaan yhä ”vapauttamiseksi” ja maan imperialistinen rikoshistoria on muutenkin tabu. Totuus ahdistaa valheessaeläjiä, mutta voi myös parantaa harhaanjohdettuja jakomielisestä maailmankuvasta. Edellä sanotun ja muun tietämämme nojalla totean, että Venäjä on mielestäni yhä yksi maailman rasistisimpia maita useita etnisiä, kulttuurisia ja muita kansanryhmiä kohtaan sekä fasistisimpia maita omaa kansaansa ja naapurimaitaan kohtaan. Tämä toteamus ei ole rasistinen tai fasistinen kannanotto eikä edes mediakritiikkiä.

Edes ostamalla eivät voi etnisin ja poliittisin perustein määritellyt kansanryhmät saada omaa omaisuuttaan lailliseen omistukseensa! Mietis vähän. Suomalaisille kotiseutumatkaajille tuli takavuosina tutuksi ilmiö, että heiltä ryöstettyä omaisuutta tarjottiin takaisinostettavaksi olosuhteisiin nähden hyväksyttävään torihintaan. Moni osti, vaikka se onkin oikeasti väärin eikä varastettuun tavaraan saisi ryhtyä periaatteessa. Johtopäätös: Viipurin törkeimmätkin rikollispiirit ovat kunniallisempia ja parempia ihmisiä kuin Venäjän ns. presidentti. Hän kyllä kuppaa meiltä suomalaisilta miljoonatolkulla erilaisia suojelurahoja ja lähialuelunnaita, muttei palauta tuumaakaan ryöstetystä omaisuudestamme.

Karjalan palautus on mitä suurimmassa määrin paitsi ympäristökysymys, myös ihmisoikeusasia ja taistelua rasismia vastaan.

Mika Eiramaa, tutkija
KNFIJV Kansalaiset neuvostofasistisen imperialismin jäänteitä vastaan
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html
mitäs me sanottiin - oltiin oikeassa alusta alkaen!

Hartikainen (nimimerkki)

Mikähän siinä on, että tiukimmin venäläisten oikeutta maan ostoon haluaa rajoitta ne, joilla ei ole mitään myytävää. Mitähän jos kuitenkin jätetään myyntipäätökset maan omistajille. Kyllä he parhaiten tietää kenelle ja etenkin millä hinnalla haluavat tonttinsa kaupata. Jos venäläinen lyö kolminkertaisen summan pöytään kuin suomi- poika niin päätös on helppo. Itä- ja keski-suomessa moni rakennusfirma pääsi taantuman yli venäläisille vapaa-ajan asuntoja rakentaen. Eivät muuten ole mitään "mummonmökkejä". EU:n piti tuoda suomeen saksalaiset rannanostajat. Eipä ole niksmanneja näkynyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset