Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Analyysi kumppaneista SDP, KESK ja KOK

  • EU:n leipäjonot pitenee vuosi vuodelta.
    EU:n leipäjonot pitenee vuosi vuodelta.

Suomen vaalitulos oli protesti EU sitoumuksia vastaan ja Suomen kansallisen edun politiikan puolesta. Kansalaiset kokevat, että heiltä viedään itsemääräämisoikeus ja lopulta kansallisvaltio.

Turhaa ovat sukupolvet taistelleet kansalle itsenäisyyden, kun nykyiset päättäjät myyvät sen EU:n liittovaltiolle ja kansainvälisille markkinavoimille. Vanhat puolueet ovat kansaa tietämättä hivuttaneet ja sitouttaneet Suomen liittovaltiokehitykseen. 

Perussuomalaisilta vaaditaan joustavuutta ja kompromissitahtoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että puolueen pitäisi luopua periaatteistaan ja siitä viestistä, jonka ne ovat kansalta saaneet. Jatkaa vahojen puolueiden linjaa ja maksattaa kansalaisilla muiden maiden velkoja ja sosiaaliturvaa.

Surkein esitys tuli Keskustapuolueelta, joka vaati Perussuomalaisia hallitukseen. Itse samainen puolue on ollut mukana likaisessa pelissä ja harhauttanut kansalaisia uskomaan kaiken hyvän tulevan lainoittamalla muiden maiden velkaantuneita valtioita ja yrityksiä. Keskusta puuttuu perussuomalaisten sisäiseen päätöksentekoon, eikä kunnioita demokratian periaatteita

Sosiaalidemokraattien röyhkeys tulee ilmi siinä, että he vaalien jälkeen kertovat "toteuttavansa muutoksen, jonka kansa vaaleilla ilmaisi". Kuka uskoo siihen, että Sosialidemokraatit luopuisivat tukemasta aateveljiään Kreikassa, Portugalissa, Espanjassa jne. Demareille on tärkeintä aate ja toissijaista kansalliset edut. Demarit kokivat vaalitappion, eikä heillä ole moraalista oikeutta kertoa vaalien jälkeen edustavansa muutosta.

Kokoomus on kaiken huippu ja marssittaisi saman tien NATO joukot Suomen maaperälle ja kytkisi maamme ehdoitta EU:n liittovaltioon. Kokoomus on erittäin vaarallinen puolue, joka kumartaa aina pääomapiireja. Muistakaa Kokoomuksen into myydä kansallisomaisuutta ja luonnonrikkauksia kansainvälisille markkinoille.

Suomen kansa on saanut oman äänensä kuuluviin perussuomalaisten kautta ja sitä kannattaa vaalia. Periaatteet pitää pitää loppuun asti ja Suomen kansalla ei saa maksattaa muiden maiden velkoja.

Suomea ei saa liittää Euroopan vakausmekanismeihin. Tämä on ehdoton hyvä kanta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olisiko väärää ajattelua, että hallitus yleisestikin muodostettaisiin vasta sen jälkeen kun kaikkien kansanedustajien vaalirahailmoitukset ovat julkistettu? Vasta sitten nähdään onko kytköksiä ja millaisia!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Eikä pelkästää valittujen ja varalletulleiden vaan kaikkien ehdokkaiden.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Oikeusministeriön sivuille ei vaalirahoitustaan ilmoittamaan päästetä kuin valitut ja varahenkilöt.
Miksiköhän?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sanos Antti muuta. Kaikkien rahat tulisi olla selostettuna koska niistähän tulos syntyy.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Edelleenkään,Hemmo,Persut ja kansa eivät ole sama asia.

"Suomen vaalitulos oli protesti EU sitoumuksia vastaan",WTF..

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Edelleenkään jotkut eivät ole ymmärtäneet vaalin tulosta ja kansalaisten viestiä.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Käyteään urheilu vertausta: Marattoni menossa lähestytään loppukaarretta juoksijoiden järjestys on seuraava Kokoomus, Keskusta, SDP ja PS. Alkaa kauhea loppukiri Keskusta lopahtaa loppusuoralla ensin ohi kuittaa SDP ja mahtavalla loppukirillä PS vetäisee kolmannelle sijalle.

Kultaa Kokoomus
Hopeaa SDP
Pronssia PS

Tosin PS:n logiikan mukaan kultaa saakin parhaan loppukirin tekijä ei se kuka tuli ekana maaliin.

Toinen vertaus voitaisiin ottaa Tuntemattomasta sotilaasta missä puhuttiin että yksi suomalainen vastaa 10 ryssää niin PS logiikan mukaan 1 Persu vastaa 5 muuta suomalaista.

n 20 % äänestäneistä halusi muutosta vanhoista puolueista loppuja en laskisi PS:n porukoihin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kenen madaatilla Kokoomus pitää vanhasta linjasta kiinni.

On aika tyhmää laskea Kokoomukselle 80%:a. Tälläisessä höyryssä Katainen on muita lähestynyt ja Stubbi marssittaa NATO joukot Suomeen.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Ei tässä Kokoomuksellekkaan 80% lasketa vaan vanhoille puolueille joiden kannatus taisi mennä siihen yhdessä siihen n 80 % meikäläisen lasku kaavan mukaan.

Siellä säätytalollahan nyt haetaan yhteistä linjaa jotta sitä muutosta saadaan jostain keskivaiheilta.

Se ei ole mikään salaisuus että Kokoomuksessa on erittäin vahva Nato kannatus mutta kannattaa Hemmonkin suodattaa vähän noita Laakson puheita. Se mies pelottelee NATOsta unissaankin ja näkee jopa päiväkoti ratkaisuissa NATO yhteensovittamista.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kumman kansan? Senkö joka koostuu 19% joukosta äänestäjiä vaiko sen joka edustaa 81% äänisaalista?

a. rahikainen

Ei kummastakaan Marko K. Siitä kansasta joka antoi 92,7% äänisaaliista.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kannattaa miettiä kenen etua SDP ajaa koska niiltä kärryiltä on pudottu jo aikaa sitten.

Ennen vaaleja: SDP ilmoitti että hallitukseen ei mennä kuin vasta sitten kun on sijoittaja vastuu ajettu sisään.

Vaalien jälkeen saatiin sitten heidän haluamansa sijoittaja vastuu mikä on heidän ilmoituksensa mukaan vaatimukset täyttävä.

Nyt kun hallituksen ovet pääsivät kertaalleen sulkeutumaan niin tuli jo Urpilaiselta ilmoitus etteivät he kannatakkaan sitä.

Näyttää olevan Suomi neito pelkkä pelinappula SDP:n hallitus halujen edessä. Ei paljon kannata loma-Eeron ja "itkijä" Jugnerin enää puhua vastuun kannosta.

Jos passaa veikata niin epäilisin että perjantaina vaihtuu hallitustunnustelija ja Jutta aloittaa palaverit keskustan sekä PS:n kanssa. Mielenkiintoisen tästä paketista tekee se että PS näyttää olevan sopivan kova uho päällä joten SDP tulee saamaan vähemmän vaatimuksiaan läpi kuin olisi saanut Kokoomuksen kera.

Seuraavissa vaaleissa systeemi varmaan tulee muuttumaan siihen suuntaan että puolueet keskustelevat keskenään pidempään ennen tunnustelijan asettamista. Tämä systeemihän on oikeastaan sovittu kolmen suuren varalle. Kun piiriin pomppas PS mukaan ja Keskusta nosti kätensä ylös niin lopahti vanhan systeemin käyttökelpoisuus. Olisiko Jutta onnistunut samassa tilanteessa? Epäilen.

Jos Juttakin epä onnistuu niin kuin veikkaan niin taitaa olla joko uusien vaalien paikka tai mahdollisesti ulkopuolinen hoitamaan homman kasaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tarkoitat varmaan, että EU:n liittovaltio on kehittynyt niin pitkälle, että koko Suomen hallituskokoonpano voitaisiin ulkoistaa :)

SDP:lle kelpaa vain värisuora; presidentti,pääministeri ja ulkoministeri. Se takaa, että Portugalin, Kreikan jne. tovereita ei jätetä, jos ovat maansa asiat saattaneet kurjimukseen.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Ajattelin sillä ulkopuolisella esimerkiksi Sauli Niinistöä tai vastaavaa.Niinistöllä taitaa olla suosiota PS:n puolellakin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Niinistö sanoi, että hän on varatuomari, eikä muuta.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Nooooooh.....veikkaan että ainut Presidentti mikä Niinistöä kiinnostaa on se kahvi laatu. Niinistö kun tykkää käyttää valtaa ja se ei muuta kuin vähene siinä hommassa. Meikäläisen puolesta se titteli voitaisiin lakkauttaa ja kehittää fiksumpi systeemi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Perussuomalaisten ongelma on siinä, että pitäisi päättää kumpi on tärkeämpää, puolueen maine vaiko maan etu. Jos perussuomalaiset aidosti uskovat ohjelmaansa ja tavoittelevat maan etua olisi ainoa oikea vaihtehto osallistua hallitukseen ja tehdä niin paljon mielestään oikeana pitämiään muutoksia kuin rahkeet antavat myöten. Joa puolueen maine on tärkeintä, niin toki suoraselkäisyydestä kannattaa pitää kiinni, mutta samalla voitte unohtaa poliittiset tavoitteenne.

Tällä hetkellä näyttäisi, että puolueen etu on paljon tärkeämpi kuin maan etu. Toki sama ongelma on jossain määrin muillakin puolueilla, myös vihreillä, mutta perussuomalaisilla tämä korostuu juuri tämän jättimäisen vaalivoiton takia.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Keskusta > PS pakko saada hallitukseen
SDP > Portugali paketti venkoilu/kiristys ja Jugnerin masinoima loka linja
Vihreät > Ollako vai eikö olla
PS > Eläkeläisistä viis kunhan Portugalista loppuu meloonit.
........

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Muistko Marko vielä mikä onkaan Vihreiden kannatus ?

Puolue ajaa sitä ääntä jonka se on kuullut vaalikentillä eikä sillä ole mitään ristiriitaan maan etujen kanssa. Muut tässä Suomea ovat myymässä. Katso esimerkkiä Norjasta jos ei kansaasti usko.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Muistan toki. Samalla muistan, että värittömästä pikkupuolueesta voi tulla menestyjä jos onni ja vähän taitokin on myötä. Tai keskisuuri puoluekin voi tipahtaa pikkupuolueeksi jos tarpeeksi huonosti menee.

Kyse onkin siitä, ajatteko aidosti niitä asioita joihin uskotte? Taipumattomuus ja oppositiossapysyttely ei nimittäin ole saamanne luottamuksen käyttämistä. Tosin nämä "hallitusneuvottelut" ovat jo sen verran farssin puolella, etten erityisesti hämmästyisi vaikka asetelmat kääntyisivät vielä useammankin kerran päälaelleen.

Shemu P

Hemmo, miten luulet EU maiden käyvän, jos ne kaikki neuvottelevat yksin talousmahtien kuten Kiinan ja USA:n kanssa? Suomi vs. USA. Hollanti vs. Kiina. Itävalta vs. Kiina.

Eikö olisi järkevää jatkaa EU kehitystä siten, että olisimme todellinen voima globaaleissa talous- ja kauppapoliittisissa neuvotteluissa? Yksin meidät vedetään kölin alta, niin Kiinan, Venäjän kuin USA:n toimesta. Mennen tullen. Yhdessä meillä on mahdollisuus.

Entisenä vasemmistolaisena luulisi sinun ymmärtävän eron neuvotella yksin tai joukolla suurempien kumppaneiden kanssa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Eurooppa on voimakkaimmillaan ja kilpailukykyisin kun se perustuu kansalaisvaltioiden itsemääräämisioikeuteen, eikä sitä tukahduteta EU byrokratialla ja kaiken maailman dirktiiveillä sekä pakkonomaiseen monikulttuuriseen väestömössöön.

Tämä oli aikanaan myös EU:n perustamisen perusta, mutta nyt ei noudateta periaatteita vaan rikotaan Unioinin itsensä määrittelemiä sopimuksia.

Pentti Järvi

Vieläkin kesäaikaan päästetään ainakin muutamia lehmiä luonnonlaitumille, mutta EU:sta on tulossa koko Euroopan kattava direktiivi, joka kieltää kivet, puut yms. haittatekijät laitumilta...

(uutinen SVT1 eilen)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pentti juuri noin. Direktiiveja luodaan miljoonien asukkaiden väestökeskuksiin ja sitten niitä sovelletaan harvaan asuttuihin maihin jossa muutama ihminen asuu siellä täällä harvakseen.

Tuomo Kankkunen

"Suomen vaalitulos oli protesti EU sitoumuksia vastaan..."

Vajaan viidenneksen kannatuksella ei kuitenkaan koko Suomea pystytä määräilemään, koko Euroopasta puhumattakaan.

Mitä tulee keskustan vaatimuksiin Perussuomalaisten hallitukseen menosta, eikö se kuitenkin ole aika kohtuullinen ?

Eikö vastuuta pitäisi kantaa, varsinkin kun vielä on hyvässä muistissa Pietari Jääskeläisen vaali-illan uho: "Nyt kaikki muuttuu!"

Veikko Vennamon näkemykset, niin EU:hun kuin muukalaisepäluuloisuuteen oli
toisenlainen:

http://yle.fi/uutiset/eurovaalit/2009/06/ykkoskysy...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kaikki on tosiaan muuttunut. Jopa vanhat puolueetkaan eivät tiedä miten hallitus saadaan pystyyn. Kohta kaksi kuukautta ovat jakanneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset