Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Heinäluoma lomalle ja perussuomalaiset hallitukseen ?!

Perussuomalaisten tärkein pohdinnan kysymys on;

Oppositiostako vaiko hallituksesta voi parhaiten vaikuttaa siihen, että Suomen EU politiikka muuttuu ja pysyvistä rahoitusmekanismeista luovutaan ?

Hallitusneuvottelujen yhteydessä yksi virstan pylväs on se;

saako perussuomalaisten neuvottelijat kaadettua Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien EU paketin, jossa demarit sitoutuivat Kokoomuksen linjoille.

Mikäli sopimus ei kaadu on perussuomalaisilla edessä opposition ovi. Tämä ei ole mikään huonovaihtoehto, koska se tietää takuu varmasti kannatuksen lisääntymisen ja kepun sekä demaraiden surkastumisen vihreiden ja vasureiden sarjaan..

Kannatuksen lisääntyminen lisää mahdollisuuksia muuttaa Suomen EU-politiikkaa oppositiosta käsin.

Perussuomalaiset eivät ole voimattomia oppositissa.

Heinäluoma ymmärsi, että tuli tehtyä moka. Lähti lomalle Koratiaan ja pani Jutan kertomaa, että Kokoomuksen kanssa tehdystä sopimuksesta luovutaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

J. Gagarin

"Mikäli sopimus ei kaadu on perussuomalaisilla edessä opposition ovi. Tämä ei ole mikään huonovaihtoehto, koska se tietää takuu varmasti kannatuksen lisääntymisen"

Eikö politiikkanne tavoittena olekaan saada ajetuksi tärkeinä pitämiänne asioita hallituksesta käsin, vaan ainoastaan komeat kannatusluvut? Jos seuraavissa vaaleissa saatte vielä suuremman kannatuksen, niin edelleen pelatessanne itsenne oppositioon räksyttämään voitte sitä seuraavissa vaaleissa edelleen kohottaa kannatustanne, j.n.e.

Suoranaista jytkyä jytkyn perään. Mutta eikö missään vaiheessa tule aika jollain tavoin hyödyntää sitä jytkyä muuhunkin kuin kannatuksen kasvattamiseen? Vai kenties olettekin vain puoluetukien maksimoimisen perään?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kokoomuksen uskollinen soturi J.Gagarin kannatuksen lisääntyminen tietää sitä, että paine EU politikkaan muuttamiseksi kasvaa ja vaikuttaminen lisääntyy samalla ei tarvitse ottaa muiden katasrofilinjasta vastuuta. Vastatkoon ne jotka ovat aiheuttaneetkin.

J. Gagarin

Jonkun mielestä tuo saattaisi tarkoittaa selkouutisissa sitä, että mieluummin räksytetään oppositiossa täydellä palkalla ja kasvavan puoluetuen turvin kuin otetaan asioista vastuuta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Se on tietenkin Sinun tulkinta. Kysymys on millä keinoin muutetaan Suomen linjaa?
Oppositio on hyvä vaihtoehto ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuka pani Jutan kertomaan että kyseessä olikin väärinkäsitys? SDP:n kenttäväki? Soini eilen A-Studiossa?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112929-hs-jutta-ur...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Heinäluoma Hirtti demarit Kokoomukseen.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kun Heinäluoma tulee kotiin niin eiköhän hän ekana ripitä Juttaa: "Menit sitten avaamaan suusi ilman meikäläisen lupaa. Minähän sanoin ettet mene edes vessaan ilman lupaa."

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskustalla on suuri hätä saada Perussuomalaiset hallitukseen. Syykin on selvä. Jos se onnistuu siinä niin kohta alkaa kentällä kuiskuttelu, että olisihan me tehty vaikka mitä hyvää, mutta kun ne Persut vastustivat. Sillä tavalla niitä kepusta paenneita sieluja kalasteltaisiin takaisin.

Tällainen politiikanteko on Keskustalla ollut tapana aina niin kauan kuin muistan kun puolue on ollut hallituksessa. Hallituskumppaneita syödään kentällä ja hallituksessa tehdään sitten yhteistyötä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juuri näin se menee. Tupailloissa ollaan oppositiossa ja helsingissä hallituksessa.

a. rahikainen

Hemmo hei, niin paljon kuin persuja komppaankin, tässä kohtaa kompaan kyllä enemmän J.Gagarin mielipiteitä.

Ei voi olla niin että PS jättää muut itselleen tärkeät asiat hoitamatta yhden kysymyksen takia, ei varsinkaan jos toinen osapuoli tulee vastaan EU kysymyksen ratkaisemisessa. Nyt on otettava kaikki keinot käyttöön, tarvittaessa vaikka Perussuomalaisille erivapaus EU asioista äänestettäessä. Voi nimittäin olla ettei erivapautta edes tarvita; koko EU tuuli voi kääntyä meistä riippumattomista syistä Saksan johdolla.

En pahemmin pidä kepusta, mutta nyt näyttää siltä että linjalla KOK-PS-KESK olisi sittenkin mahdollista luoda toimivampi kokonaisratkaisu koko maata ajatellen, kuin muilla vaihtoehdoilla. Mun mielestä.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Homman kysymys on se kuinka monta askelta Kokoomuksen ja PS:n pitää tulla toisiaan vastaan jotta se kultainen keskitie löytyy.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Voidaan tehdä kompromissi samalla tapaa kuin Kokoomus halusi ALV-asiassa tehdä SDP:n kanssa: Kokoomushan esitti ohjelmassaan ALV:n korottamista 25 %:iin ja sitten edellytti demareilta "kompromissina" 24 %:iin korottamista...

PS voisi siis antaa ohjelmastaan periksi sen verran ettei vaadi paluuta markkaan (vaaliohjelman kohta 7.9) ja Kokoomus vastaavasti ei sitten vaadi EMU:n laajentamista (EVM:n perustaminen). Ei siis tukia tai vakausmekanismeja, vaan jatketaan nykylinjalla. Soinille käy, mutta käykö Kataiselle?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Perussuomalaiset ei anna EU politiikassa periksi muiden on annettava, koska kysymys on iso ja periaatteellinen. Kokoomuskaan ei ole antanut periksi tässä asiassa tuumaakaan, miksu persujen pitäisi.

Shemu P

Voin auttaa Hemmoa ratkaisemaan persujen vaikean kysymyksen.

Hemmo: "Perussuomalaisten tärkein pohdinnan kysymys on;

Oppositiostako vaiko hallituksesta voi parhaiten vaikuttaa siihen, että Suomen EU politiikka muuttuu ja pysyvistä rahoitusmekanismeista luovutaan ?"

Hemmo, kummalla paikalla voit vaikuttaa autolla ajoon enemmän, kuskin pukilla vai takapenkillä? Kumpi vaikuttaa enemmän jääkiekko-ottelun tulokseen, ykkösketjun peli vai vilttiketju? Kummalla on suurempi merkitys taistelun tulokseen: eturintaman miehellä vai käpykaartilaisella?

Pohdi tarkkaan. Luulen, että löydät oikean vastauksen kysymykseesi.

Ilkka Järvelä

Asia ei ole noin. Kerrataanpas vähän perustietoja. Hallituspuolueet muodostavat yhdessä hallitusohjelman jonka toteutumisen puolesta kukin hallituspuolue lupaa tehdä töitä.

Nyt on käymässä niin että Kataisen muodostaman hallituksen (jos sellainen tulee) hallitusohjelman EU-apupakettikohta on ristiriidassa Persujen tavoitteiden kanssa eli Persut eivät suostu kannattamaan sitä mitä Katainen haluaa.

Periaatteessa on pari mahdollisuutta. Persut suostuvat kannattamaan EU-tukipaketteja jossakin muodossa jos saavat korvaukseksi jotakin muuta. Tämä ei ole kovin todennäköistä.

Toinen mahdollisuus on antaa Persuille lupa toimia tässä kohdassa toisin kuin hallitus mutta asian heikkoutena on se, että kyseinen lupa rampauttaa hallituksen toimintaa niin että se ei ehkä pysty tekemään haluamaansa politiikkaa siitäkään huolimatta että sen puolueilla on kansanedustajista enemmistö. Voi olla että Kataisen on kuitenkin pakko suostua tähän koska ehkä hällä ei ole parempiakaan vaihtoehtoja. Edelleen tilanteeseen vaikuttaa myös se että Kokoomuksen sisältä on kuulunut ääniä jotka ovat ainakin jossakin määrin Persujen linjoilla tässä asiassa (Ville Itälä, ER Korhola). Persut puolestaan on pysyneet asiassa varsin yhtenäisenä, puolueen sisältä ei ole kuulunut soraääniä.

Edelleen ihmettelen sitä että miksi Katainen ei ota sitä mitä demareilta saisi sillä enempää ei ole luvassa. Hallituksen muodostaminen ilman Persuja tai demareita olisi äärimmäisen typerää. No se ei edes onnistu, kiitos Vihreiden.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ilkka juuri noin. Perussuomalaiset äänestää eduskunnassa EU pakettia vastaan oli hallituksessa tai ei. Muut saa ratkaista kuulummeko hallitukseen vai oppositioon.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne voisiko tässä käydä niin, että Suomen hallitus tyrkyttää rahaa vaikka siitä keinosta ovat kaikki muut kaikonneet.

Olli Rehn ?! Kepu

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Shemu, Miksi kirjoitat nimimerkillä ?
Mielipiteillästi ei ole juurikaan arvoa vastasin tähän mitä vaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Janne tosiaan. Sori, taisin ymmärtää asian väärin :)

Ilkka Järvelä

Kataisen happi käy vähiin. Vaalien jälkeen Soinin linjaus on saanut koko ajan lisää kannatusta ei-perussuomalaisten politiikkojen taholta:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/06...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Muutos laajenee kaiken aikaa.

Leena Rose

Ensinnäkin sain tiedon Jungerin kautta, että Heinäluoma on 30-vuotishääpäivämatkalla.

Toiseksi luulen, että PS ei ole lähdössä hallitukseen, vaikka itse Jutta seireeni laulaisi Soinin korvaan.:)

Kolmanneksi Väyrynen on ihan ulalla. Sehän onkin odotettavaa, että PS tukee häntä presidentiksi.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Leena kansakunnan etu menee edelle ja noin pitkään naimisissa olleille ei ole muutamasta päivästä kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset