Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Muhammad Merican -kirje Malesiasta

Sain Malesiasta Muhammad Mericanilta tälläisen sähköpostin:

" Haloo, Etsin joku joka asuu Suomessa kanssa kansainvälisiin pankkitilille. Olen kotoisin Malesiasta ja haluan siirtyä Suomessa, Minun täytyy siirtää rahaa tililleni Malesiassa, olevalle tilille Suomessa, jotta voin käyttää rahaa, kun saan Suomessa. Ole hyvä, jos olet kansainvälisiin pankkitilille tai avata kansainvälisen pankkitilille Suomessa, Haluaisin siirtää rahaa tilillesi ennen kuin lähden Malesia. Haluan siirtää paljon rahaa ja voin käyttää sinua auttaa, Minä annan teille 20% (kaksikymmentä prosenttia) mitään voin siirtää tilillesi. Ole hyvä vastaus, jos voit auttaa, kiitos

Vilpittömästi
Muhammad Merican"

Köyhalle perussuomalaiselle olisi varmaankin hyvä tilaisuus rikastua.

Miten tämä esim. pokkeaa Wincapita lupauksista tai Kreikkalainasta.

Olisiko Uuden Suomen lukijoilla ideaa, mikä neuvoksi ?!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Anna Halonen

Hei Hemmo

Olen ihan piruuttani kerännyt emailboxeihini (yli 100) noita tulleita ns. nigerialais-kirjeitä ja on pakko sanoa, se joka noihin menee, ei ole kyllä ihan terve TAI on aivan alkutekijöissään netin käytössä.

Viimeisimmät noista ovat todella suuren luokan huijauksia ja niitä ovat mm. +lue: 'virallisia' viestejä DHL-kuriiripalvelulta, jonka olen todennut toimittavan maasta seraavaan, siis naappurimaahan alle 120 tunnussa. Enpä taida suositella kanellekään.

Seppo Hildén

Ei tuomita heti, ehkä nuo Malesiakirjeet on parempia sijoituskohteita kun Kreikkalainat.

Katainen voisi innostua vaikka.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Jep! Kyllä noita on tullut mullekin, joku väitti olevansa jopa sukua...!? Ei muuta ku roskikseen paitsi postin lähettämää ulosottolappua "ählämille" joka tuli vahingossa mulle en hävittänyt ajattelin josko siitä olis hyötyä, tosin tyyppi ei asu enää kyseisessä osoitteessa. Muistaakseni summa oli jotain 400 euroo mikä sen olis pitänyt maksaa

Harri Rautiainen
Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Hemmo, pari yritystä vastaukseksi

1) niitä kirjeitä ei kannate sähköpostissa avata, koska siinä saattaa kadota paljon muutakin kuin käsitys Kreikasta (oman koneesi sisältöä)

2) entisaikaan tuollaisia kirjeitä tuli postitse ja muistelen erään ministeri Mattilan menettäneen silläkin tavoin itsekunnioituksensa

3) ei ole kummoinen kunnia valikoitua vastaanottamaan tuollaisia kirjeitä, mutta uskon, että myös PS:n jäsenkirjeissä kohtsiltään todetaan, ettei tuollaisia kirjeitä pidä avata vaan ne on tuhottava

4) kirjeiden sisällön vertaaminen mihin tahansa oikeassa elämässä on luonnollista ja suotavaa, koska niin monet sadat tuhannet suomalaiset, myös PS:ia äänestävät, käyvät jo nykyisin katsomassa niitä kulttuureita, joissa tuollaisia kirjeitä laaditaan
("Ei voi tapahtua meillä!", he huudahtavat)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Älä viitsi, Hemmo. Väitätkö vakavalla naamalla, että et tiedä, mitä noille pitää tehdä? (Ja mitä ei pidä tehdä.)

Olkoon, en viitsi sanoa enempää vaikka aioin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Aattelin, että tässäpä maahanmuttaja, joka ei tulisi sosiaaliturvaa kuluttamaan.

Aku Ankka

Jos aikaa riittää, peliin voi tietysti mennä mukaan. Voi kiusata pahantekijää lupaamalla auttaa, mutta pyytää häneltä jotain melko vaikeaa tai mahdotonta jne.

Tai sitten voi ihan oikeasti tutustua pahantekijään.

Erään ystäväni sähköpostitili "hakkeroitiin", ja hänen nimissän lähetettiin omituinen pyyntö saada rahaa yms., koska hänen lompakkonsa ja tietokoneensa oli varastettu vieraassa maassa. Uskoin tietysti heti, ihan hitusen vain epäilytti, että tämä rikas liikemies pyysi apua juuri minulta.

Vaan Luojan kiitos, minulla ei ollut pyydettyä summaa, jonka pahoitellen tälle ystäväkseni luulemalleni taholle ilmoitin, ja sitten rosvo, joka käytti hänen sähköpostitiliään, vastasikin minulle itse, ja meistä tuli tuttavat!

Hän kertoi, että on oikeasti työtön Lontoossa asuva afrikkalainen, joka osaa tietokonehommat mutta ei saa töitä, ja siksi elättää itsensä tällaisilla huijauksilla.

Siinä menee iso osaaminen ihan hukkaan. :( Vaan tiedänpä itse, kenen puoleen jatkossa kääntyä, jos joku uhkaa minun tietoturvaani, tai jos haluan lavastaa itseni vaikkapa Jyrki Kataiseksi... ;) Laitankin ihan ensiksi Kreikkaan viestin, että sorry nyt vaan, mutta me haluamme takauksemme ja rahamme heti takaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset