Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Köyhyys ei häviä ja tuloerot kasvaa

  • Rovaniemelläkin leipäjonot pitenee. Missä on historiallinen käänne ?!
    Rovaniemelläkin leipäjonot pitenee. Missä on historiallinen käänne ?!

 

 

Hallitus lupaa peruspäivärahaan 100 euron korotuksen 1.1.2012 lähtien sekä tarkistaa toimentulotuen perusosaa asumistuessa vastaavalla summalla ja tarkistaa omavastuuta -8% ja nostaa toimeentulotuen tasoa +6%:lla.

Hallituksesta käsin päätöstä on markkinoitu köyhyyden poistamisena, jota se ei missään tapauksessa ole. Ennemminkin kysymys on inflaatiotarkistuksesta, joka korotuksen jälkeenkin jää alle 1990-luvun realitason.

Köyhyys ei Suomesta millään muotoa poistu ja vaikeaselkoinen järjestelmä elää Kataisenkin hallituksen ajan omaa monimutkaista ja ihmistä nöyryyttävää eloaan.

Tässäpä sanatarkasti hallituksen ohjelmasta toimeentuloturvaa koskeva kohta:

 

" Kattava ja kannustava toimeentuloturva

 

Työllisyyden parantaminen ja työllisyysasteen nostaminen ovat tärkeitä köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen torjumiseksi. Ne ovat välttämätöntä myös sosiaaliturvan rahoituksen turvaamiseksi.

Työ on parasta sosiaaliturvaa. Oma ja perheen toimeentulo hankitaan ensisijaisesti tekemällä työtä.

Kaikki eivät kuitenkaan voi tehdä työtä korkean iän, sairauden, työttömyyden, vamman, opiskelun, kuntoutuksen, lapsen hoidon tai muun inhimillisen syyn takia. Siksi tarvitaan kunnollinen toimeentulo-turva.

Perusturvan tulee mahdollistaa riittävä toimeentulo ja elintaso kaikille. Ansioturvalla säilytetään koh-tuulliset kulutusmahdollisuudet. Perusturvan ja ansioturvan tulee kannustaa oman elämäntilanteen parantamiseen.

Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien taloudellista toimeentuloa parannetaan. Perus- ja ansiotur-van kytkös työttömyysturvassa säilytetään.

Työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki korotetaan 100 eurolla kuukaudessa 1.1.2012 alkaen.

Toimeentulotuen perusosaa korotetaan 6 prosentilla 1.1.2012 alkaen. Lisäksi yksinhuoltajien toimeen-tulotuen korottamiseen kohdennetaan 5 milj. euroa.

Yleistä asumistukea parannetaan. Siinä siirrytään lineaariseen tulosovitukseen ja kokonaisvuokramal-liin. Perusomavastuu tarkistetaan alkamaan korotetun työmarkkinatuen määrästä. Omavastuita alen-netaan 8 prosenttia ja hyväksyttyjä enimmäisasumismenoja korotetaan 50 eurolla kuukaudessa.

Työn vastaanottamisen kannusteiden parantamiseksi etsitään keinoja parantaa työtulojen ja sosiaali-turvan yhteensovitusta päämääränä työllisyysasteen nosto. Vähennetään edelleen toimeentuloturva-etuuksien hakemiseen ja maksatukseen liittyvää byrokratiaa. Varmistetaan työttömyysturvan ja toi-meentulotuen käsittelytakuun toimivuus. Selvitetään mahdollisuudet luopua puolison tulojen tarvehar-kinnasta työmarkkinatuessa.

Harkinnanvaraista toimeentulotukea kehitetään ennaltaehkäisevän sosiaalityön välineenä. Toimeentu-lotukiohjeita tarkennetaan ottaen huomioon erityisesti ylisukupolvisen köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy. Asianmukaisen tuen ja avun saamisen varmistamiseksi toimeentulotuen hakijan tulee saada sosiaalityön ammattihenkilön apua. Perhesosiaalityötä lisätään. "

56

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

tapio oksanen

Kyllähän persuille hallituksen ovea näyteiin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

EU ovea tosiaan näytettiin.

Tuomo Kankkunen

Eikö nyt kuitenkin katsota vähän ensin - hutkitaan sitten.

Vaali-iltana 17.4, Pietari Jääskeläinen uhosi televisiossa kahden miljoonan suomalaisen katsellessa: "Nyt kaikki muuttuu..."

Kuitenkin kävi niin, että Soini porukoineen, ei lähtenytkään kantamaan vastuuta noista asioista, joista Koskiniemikin kirjoittaa.

Sen vuoksi ei ole reilua lähteä antamaan jyrkkiä tuomioita etukäteen.

Maassa on oltava hallitus.

Jonkunhan on vastuuta kannettava.

Soini huusi puoluekokouksessa nyrkki pystyssä - mahan täydeltä: "Täällä ei ole EU-lippua, EIKÄ TULE !"

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Et arvioinut sitä, poistuuko ko. keinon köyhyys vaan syytit perussuomalaisia asiasta. Aika erikoinen lähestymistapa.

Tuomo Kankkunen

Esitätte Koskiniemi täällä hyvin jyrkkiä näkemyksiä kaikista muista.

Miksi olette itse niin vietävän herkkähipiäinen.

En todellakaan "syyttänyt perussuomalaisia"

Kerroin vain, etteivät perussuomalaiset halunneet kantaa vastuuta
huolehtimistanne asioista.

Mikä siinä on erikoista ?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hyvä Tuomo

Voisitko selventää: Väität, että Persut eivät suostuneet kantamaan vastuuta asioista, joita he vastustavat. Mikä siinä on outoa? Eikö ole oudompaa, että Vasurit menevät hallitukseen "kantamaan vastuuta" teoista, joita he nimen omaan vastustavat?

Esimerkiksi Virheiden ajama 100 simpukan "parannus" perusturvaan on arvoltaan tasan nolla, sillä se johtaa toimeentulotuen leikkaamiseen tasan samalla summalla.

Toimeentulotuen "kasvattaminen" taas tarkoittaa 25 euroa kuussa lisää, jolla saa korin keppanaa. Mitä, jos yrittäisi ihan tosissasi kokeeksi elää 400 eurolla yhden kuukauden (sisältää siis KAIKKI menot, mm. vaatteet).

M-T Heikka

Meänkielessä on sellainenkin eläväinen ilmaisu kuin "HERROJEN PERSESUTI".

M-T Heikka

Hienot sanamuodot eivät takaa byrokratialandiassa mitään, varsinaisen lopputuloksen kannalta.

6 prosenttia perusosaan on se varsinainen korotus perusturvaan, eli se 25 euroa, mikä on tullut ilmi. MUTTA jos kerran verotettava tulo kasvaa 100 eurolla, eikö se nosta myös veroprosenttia?

Mikä siis on lopullinen totuus. Sitä ei tiedä edes se kuuluisa hullu-Erkkikään. Meneekö miinuksen puolelle jo kättelyvaiheessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Totta. Helpompaa olisi ollut vähentää sosiaalietuisuuksien verotusta.

Sen verran hallitusta voi kehaista, että se on ymmärtänyt eri järjestelmien perusturva, työmarkkinatuki, toimeentulotuki ja asumistuki olevat yhteydessä keskenään. Tätä ymmärrystä ei hallituksilla ole ennen ollut.

M-T Heikka

Jovain. Vaan voihan se niinkin olla, että siellä on joku tukiviidakon asiantuntija ollut takapiruna, ja saanut aikaiseksi lopputuleman, mikä on itseasiassa plusmiinusnolla entiseen nähden.

Työttömyyskorvauksesta peritään 20% ennakkoveroa kaikilta,eli satanen, mistä sitten ilman mitään lisävähennyksiä saadaan n. 50% prosenttia takaisin veronpalautuksena, eli n. 600e. Mikäli lopullinen veroprosentti nousee, voi olla että veronpalautusta ei saada. Kun pelataan satasen erotuksella, voi olla että tosiasiassa käteenjäävä nousu onkin 50 euroa, heillä jotka eivät ole toimeentulotukeen oikeutettuja. Toimeentulotukeen oikeutetuille tulos voi mennä miinuksen puolelle, tai olla fiftififti.

Tarkistin. 510 euron verotuloista/kk on lopullinen veroprosentti 14, 610 eurosta se on 18. Käteviä nuo verolaskurit. Jokatapauksessa tiukentunut verotus vähentää sitä satasen pottia jo sinällään.

Jos 610 eurosta otetaan 20% ennakkoveroa, on se 122 euroa. Siitä 2 pros palautus 14 euroa/kk. 610-122=488, siihen 14, on 502e.

Nykyisestä 510 eurosta 20% on noin 100, eli 410 käteen. Palautus on 6%, eli 60 euroa/kk. 410+60=470euroa.

Tämän laskuitoimituksen mukaan sellainen ihminen, joka ei ole tt-tukeen oikeuettu saa vuoden lopussa käteen 502-470, eli 32 euroa enemmän kuin mitä hän nyt saa.

100 euron lisä muuntuu näin 30 lisäksi. Aika vekkulia.

En ole varma laskinko oikein, mutta yritys hyvä kymppi.

M-T Heikka

Jäin hunteeraamaan noita prosenttilaskun mutkia, että laskinko oikeista summista nuo prosentit. En ole varma, menee aivot solmuun. Vaikea uskoa, että totuus olisi vain nettoverotuksessa vain se 30, satasen bruttoveron erotuksessa.

Vaan saatte pähkäillä ite.

Pakettiin vaikuttaa vielä perusvähennyksen noston vaikutus, sen suuruus. Ja asumistukikuviot.

Mutta ei se kokonaisuus varmaan kumminkaan ole 50 suurempi...siis nousu nykyiseen perusturvaan, se voi olla 0:kin.

Ihme hehkutusta. Onko Vasurit tyhmiä vai kieroja? Eikö Arhinmäki sanonut, että peusturvan vuoksi menivät hallitukseen, joka kuppaa rahat suurpankeille.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mielenkiintoinen laskutoimitus Merjalla. Verot tekee tepposen koko uudistuksessa. Näin yleensä käy pienissä tuloissa.

Rahaliikenne muuttuu valtio-kunnat välillä ja etuisuuden loppupää eli kansalainen saa vähiten käteen.

jarno pelkonen

Niin onko tuosta 100 euron korotuksesta mitään hyötyä kaikille, jos se vähennetään taas asumistuesta.

Ari Laine

Hyödyttömät haudataan, elleivät itse tajua kuolla! Maahamme luotu köyhällistö näyttää miten elinikäennuste saadaan alenemaan 20 vuotta hyväosaisiin nähden, se on meinaan tosi hyvin tehty virkamiehiltä, ministereiden panssariautot tosissaan tarpeeseen ostettiin, heidänkin elinikäennuste muuten saattaisi laskea... Halonen kiitteli protestin esiintymistä äänestämällä, mutta kun äänestämisellä ei mitään hyötyä ollut, sopivasti mellakkapoliisi on koulutettu! Kun kansa vielä kuulee kolmen suuren yksityistävän pohjavedet, aidatut asuinalueet alkavat nousemaan, ei meinaan eliitti pitkään voi kansan kanssa samoissa tiloissa olla, kun maton alta tupruaa sinne piiloteltuja sikamaisuuksia! Kansallisomaisuus on ryöstetty, eläkerahat hukattu, velkaa otettu leipäjonojen pidetessä silmänkantamattomiin, uskooko vielä joku yhteiskuntarauhan kestävän tätä kesääkään?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pohjavedetkin ovat tosiaan menossa kansainvälisille pörssiyhtiöille, ellei toiset pörssiyhtiöt sotke niitä uraanilla.

Henry Bjorklid

Köyhyyttä on eriasteista ja sitä voidaan toki muuttaa (jonkun toisen hallituksen, ei tämän, toimesta).

Mutta jos ja kun itsenäisyys menetetään, sitä ei saada takaisin. Tämä hallitus myy itsenäisyyden ennen 30.6., jolloin Euroopan VakausMekanismi (EVM) täytyy hyväksyä.
Lue täältä mitä se pitää sisällään:

http://anttironkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/752...

Henry

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ronkaisen kirjoituksen olen jo aijemmin tallentanut :)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Aiheesta poiketen, Hemmo.
Olitko Tampereella?
Jos, niin kerro vähän tunnelmista.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Rakennushommat meneillään. Olisi ollut mukava käydä aistimassa tunnelmaa.

M-T Heikka

Alkaako olla kohta pytinki vesikatossa... :)

Miekhään en joutanu, ko on juhannussiivot tässä menheilhään. Tosi en ole jäsen edes...vielä. Kuttuja kumminki tuli mullekki. Son soma homma, että kuttuthaan, vaikka ei kuuluis ees joukhoon varsihnaisesti. Semmosista mie tykkään.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kaksivuotta sitten olin Seinäjoella. Tunnelma oli uutuudeen jännittävä varmaan kaikille.

Reijo Tossavainen

Hammolle, Antille ja kaikille muillekin tiedoksi, että puoluekokouksen tunnelma oli erittäin hyvä.

Jos perussuomalaisia vertaan muihin puolueisiin, nin voin todeta, että se on muita yhtenäisempi. Tahtotila on hyvä...

Timo Jäntti

Minulle jäi epäselväksi mikä tuossa hallituksen tekstissä nyt on niin pielessä ? Eikös se ole hyvä, että perusturvaa korotetaan satasella kuussa ? Tottakai enemmänkin varmaan voisi lisätä, mutta hyvä alku tuokin.

Henry Bjorklid

Ongelma on tämä kaikkein köyhempien kohdalla:
- Vähävarainen saa työttömyyskorvausta vaikkapa 450 € kuussa.
- Vähävarainen saa vuokratukea 50 e/kk (KELAlta)
- Sossusta 100 € (koska lasketaan, ettei vähätuloinen pysy hengissä alle minimin)
yhteensä 600 €

Tulevaisuudessa:
- Työttömyyskorvaus 550 €
- Vuokratukea 50 €
- Mutta ei enää sitä 100 € sossusta, koska hänellä on jo kasassa tarvittava normienmukainen 600 €.

Mutta, samalla hallituksen päätöksellä nostetaan normia 25:llä €:lla, joten uusi normi on 625 € tämän esimerkkihemnkilön kohdalla.
Eli hän sai todellisuudessa 25 € lisäyksen sossusta.

Vai saiko edes tätä 25 €?
Samalla hallitus vähentää kunnilta 300 miljoonaa € eli se karsitaan kunnan palveluista - tai nostetaan kuntaveroa (tasaveroa). Todennäköisesti karsitaan palvelua, mutta jos kuntaveroa nostetaan, niin se vaikuttaa käytännössä vain töissä olevia, eli kaikkein köyhimmät, kuten esim. minä, ei maksa kunnallisveroa.

Kokoomus hyväksyy minkä vain mallin kunhan se täyttää kaksi ehtoa:
- Kyseessä on tasavero tai -maksu.
- Keskiluokka maksaa valtaosan tästä.
Ja keskiluokka on se mitä tässä kusetetaan ja köyhällistö kärsii. Sitten Kokkareet panevat nämä kaksi tappelemaan keskenään ja nauravat päälle.

Toivottavasti tämä hihasta vedetty esimerkki selvensi.
Omalla kohdalla näin jo vuosia sitten, etten juuri ennen eläkeikää saa työtä, eikä eläkekään pelasta, joten muutin paikkakunnan halvimpaan kämppään.
Ennustan, että kun €uro kaatuu, tulee rahayksiköksi "Iso kappa". ;=)
Palaan aiheeseen.

Henry

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

On kaksi tasaveroa.

Kokoomus = arvonlisävero
SDP = kunnallisvero

Koska arvonlisäveroa ei nostettu otettiin käyttöön demareiden kunnallisvero lisäämällä paineita sen korottamiseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Netto +30 euroa/kk. Valtio vaan siirtää köyhien kautta rahaa omaan pussiin.

M-T Heikka

Minusta tuntuu, että tuo hehkutus perusturvan nostosta on kohdistettu suomalaisiin veronmaksajiin. Varsinkin Arhinmäki tietää, että hänen keskiluokkaiset äänestäjänsä ovat sen verran "aatteellisia", että sanan KÖYHÄ kuullessaan he nöyrtyvät vilkuttamaan viimeisille euroilleen.

Vaan kun nyt on tämä netti, niin eivät Arhinmäetkään pysty valehtelemaan...tai ainakin valheella on lyhkäset jäljet kuten sanotaan.

Suomalaisille köyhille ehkä moni maksaisi, vaan ei niinkään eurooppalaisille kroisoksille.

Siksi tämä hehkutus ja valehtelu perusturvan korotuksesta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sanos Merja muuta. Jos köyhiin olisi käytetty Kreikan rahat 1,4 miljardia vaikka velkaa ottamalla olisi ne tuleet veroina valtion kassaan takaisin 70%. Nyt maksetaan koko summa jos ja kun Kreikka kaatuu.

Eiköhän kohta sensuuri iske ja netti suljetaan.

M-T Heikka

RKP-läinen oikeusministeri ei kyllä tiedä hyvää sananvapaudelle!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Voisitko perustella väitteesi?

Odottelen mielenkiinnolla.

M-T Heikka

RKP:n käsitys sananvapaudesta lienee samankaltainen Heinon kannattamien Vihreiden kanssa. Hehän ovat muutenkin kuin paita ja perse, ajatuksineen ja filosofioineen. Senhän jo Thorskin osoitti politiikallaan.

Tuomo Kankkunen

Kas Hemmo, kun Kreikkaan ei ole käytetty "1,4 miljardia"

Maailmassa on niin paljon muutakin höpinaa, että älä pelkää "netin sulkemista"

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"RKP:n käsitys sananvapaudesta lienee..."

Tuossako "perustelusi"?

M-T Heikka

Meillä on Heinoseni kyky käyttää normaalia päättelykykyä. Tästä ei nyt tarvitse gradua vääntää perusteluineen.

Tänä RKP:n täti tulee jatkamaan Braxin linjalla sananvapauden nujertamiseksi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Saimme siis kaikki jälleen kerran lukea tyypillisen pakkoruotsihuutajan tyypillisen "perustelun" kannalleen: ei perusteluja.

M-T Heikka

Mistä tuollainen viha, Heino.

En ole mikään pakkoruotsihuutaja. Oikeastaan pidän ruotsista. Osaan sitä paremmin kuin englantia.

Ei minulla ole kovin jyrkkää kantaa asiaan. Tosin en kannata pakkoa. Ruotsinkielelle sopisi samanlainen asema kuin muillekin vähemistökielille. Ei mitään etuoikeuksia ainakaan yliopistoihin, eikä erillisiä yliopistoja. Nehän kouluttavat vain väkeä Ruotsiin.

Varmaan Ruotsin kuninkaan vävypoikakin olisi päässyt vähän heikoimmillakin papereilla Suomen ruotsinkielisiin yliopistoihin. Nyt joutui kuningashuone delegoimaan asian veronmaksajien maksettvaksi, jotta pääsi rahalla yliopistoon. Miksiköhän ei hoksannut, että Suomeen pääsee ilmaiseksi, kunhan osaa ruotsia. Ei muita pääsyvaatimuksia.

Ruotsinkieliset papat tahtovat, että suomalaiset kustantavat heidän pikku-kultapuppeleilleen erikoisoikeudet. Jospa ovat sitten kehnompaa ainesta. Sitä se pieni populaatio teettää. Eivätkö he ole kaikki toistensa näköisiäkin, ainakin ruotsinsuomalaiset poliitikot.

Henry Bjorklid

Vassarit tuhosivat itse itsensä äänin 40 - 23, 3 tyhjää.
Mahtaa shamppanja virrata monessa puolueessa tänä iltana.

Henry

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

VAS on ollut demareiden apupuolue jo 15 vuotta ja jäljet sen mukaisia.

Demareiden kolmikanta söi taistelevan ja itsenäisen ay-liikkeen.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

YLE 19.6.

(lainaus alkaa...)

Yksineläjän nykyiseen 420 euron toimeentulotukeen Kataisen paperi lupaa 25 euron korotuksen kuukaudessa. Se tekee 80 senttiä päivää kohti.

- Onhan se toki enemmän kuin aikaisemmat korotukset ovat olleet, mutta siihen jälkeen jääneeseen tasoon nähden, se ole kummoinen, Palviainen toteaa.

Korotukset kuluvat valmisteveroihin?

Peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen hallituspaperi lupaa sadan euron lisäyksen. Myös verotus kevenee noin kympin kuukaudessa.

Ongelma on siinä, että huomattava osa perusturvalla elävistä joutuu nostamaan myös toimeentulotukea ja kun muut tuet nousevat, toimeentulotuki laskee.

- Vaikutukset köyhyyteen ja pienituloisuuteen ovat hyvin vähäisiä, Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Susan Kuivalainen arvelee.

(lainaus päättyy)

Koko juttu:

http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/06/k...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Köyhyyden ongelmaa ei hallitus pysty nujertamaan. Päin vastoin, jos EU:n kriisi syvenee ongelmat syvenee.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Asianmukaisen tuen ja avun saamisen varmistamiseksi toimeentulotuen hakijan tulee saada sosiaalityön ammattihenkilön apua. Perhesosiaalityötä lisätään. "

Joopa joo

http://www.piraattipuolue.fi/keskustelupalsta/552-...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Asiantuntijat eivät tee muuta kuin lievittävät ja sopeuttavat ihmiset kurjimukseen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pannaas tämä tekemäni (lyhennetty) käännös tännekin näkösälle:

Euroopan uusi hallinto vaatii: -Vähemmän hyvinvointia!

Euobserver kävi läpi EU:n jäsenmaille annetut uudet suositukset. Luvassa lisää leikkauksia, talouskuria ja yksityistämisiä.

Ruoskaa heiluttavan Euroopan komission mukaan enemmänkään talouskuria ei ole tarpeeksi.

Portugalin ja Kreikan tukipakettien nimen alla kulkevia pankkitukia Saksan ja Ranskan pankeille sekä liittovaltiomuotoista Euroopan Unionia, jossa on Neuvostoliiton kaltainen suunnitelmatalous ajetaan nyt väkisin läpi talouskriisin varjolla.

Mediapimento EU:n liittovaltiokehityksestä talouslehtiä lukuunottamatta on ollut lähes täydellinen.

Euroopan komissio ajaa keskitettyä taloushallintoa, joka jättää hyvin vähän liikkumavaraa jäsenmaille itselleen ja parlamenteille vain kumileimasimen roolin.

Komission johtaja Jose Manuel Barroso kertoi europarlamentille: - Implementoimme nyt uuden Euroopan hallinnon.

"Uusi Euroopan hallinto" pitää sisällään lisää leikkauksia julkisiin menoihin, palkkojen jäädyttämistä, irtisanomisten helpottamista sekä suuntaamista pois verotuksen progressiosta. Kaikki 27 jäsenmaata joutuvat alistamaan budjettinsa ja taloussuunnitelmansa komissiolle. Komission annettua hyväksyntänsä, paperit palaavat jäsenmaiden parlamenteille hyväksyttäväksi.

Tämän jälkeen jäsenmaiden hallituksilla on 12-18 kk aikaa tehdä komission ja Euroopan neuvoston määräämät muutokset.

Niskoittelevia maita rangaistaan sakolla, jonka suuruus voi olla jopa 0.5 prosenttia bkt:sta.

- Ei ole vaihtoehtoa! sanotaan EU:n julkaisemassa dokumentissa

http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/recommendations...

Kaupan päälle euroalueen jäsenvaltioissa tulee voimaan yleinen ja yhteinen eläköitymisikä, palkkatasot pyritään pitämään alhaisina kilpailukyvyn nimissä. Eläikä tullaan myös kytkemään elinajan odotteeseen. Varhaiseläkkeet lakkautetaan.

Potkujen antaminen helpottuu; potkujen antamista kutsutaan dokumentissa työvoiman suojelun uudelleentasapainottamiseksi ( "rebalance employment protection." )

Bryssel haluaa siirtää verotuksen painopistettä pois työn verotuksesta enemmän ansaitseviin ja kulutukseen.

Euobserverin mukaan Brysseli jäsenmaille tekemien "suositusten" johtoteema on "Masokismin on jatkuttava, hintaan mihin hyvänsä".

Suomen osalta EU:lta saadut erityissuositukset ovat:

- eläkeikä kytketään elinajan odotteeseen

- palvelusektori yksityistettävä

- kaikki hallituksen saamat windfall-tulot (windfall revenue) on käytettävä alijäämän pienentämiseen

- lisätoimia julkisella sektorilla säästöjen saamiseksi (=irtisanomisia)

- rakennemuutoksia, jotta voitaisiin vastata väestön ikääntymisen tuomiin haasteisiin

http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/recommendations...
http://euobserver.com/9/32462

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kymmenen vuoden kuluttua pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta on jäljellä muisto vain. Lipposen hallituksesta lähtien asiaa on valmisteltu päämääränä EU ydin= liittovaltio.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Politiikka on menettänyt uskottavuutensa huolehtia työllisyydestä ja hyvinvoinnista, eli 20-vuotta jatkunut yhteiskunnan alasajo jatkuu edelleen.

Harri Lahtinen

Fakta,jos kaikki maailman rahat jaettaisiin aamulla tasan kaikille ihmisille niin illalla olisi jo köyhiä ja rikkaita.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Ei Hemmo tuosta satasesta tai 6%:sta jää mitään köyhälle käteen.
Jo tämänvuoden inflaatio on 3,5%
ja kun ensivuonna polttoaineiden hinnat nousee kovasti se aiheuttaa sen, että tuo polttoaineiden korotus laitetaan hintoihin koska kuljetukset ja hyödykkeiden tuottaminen tarvitsevat energiaa. Myös kaikki bussi-juna ym. lippujen hinnat kohoavat merkittävästi. Samoin kaikki ruoka, joissa esim. sokeria käytetään, ja niitä on paljon, tulevat kallistumaan entistäkin enemmän. Viinan- ja tupakan hintojen korotus kerätään myös kuluttajalta.
Lisäksi kunnilta poisotetut valtionosuudet tulevat nostamaan tasaverona kerättävää kuntaveroa, jota köyhätkin kykynsä mukaan maksavat. Pienituloisethan on vapautettu pääsääntöisesti vain valtionverotuksesta. Lisäksi kunnat joutuvat korottamaan kaikkia maksujaan ja tariffejaan maksimiin.
Köyhien ja pienituloisten saama 100€ tai 6% tulevat todellisuudessa ensivuonna kääntymään miinusmerkkisiksi tähän vuoteen verrattuna koska he joutuvat kuluttamaan kaiken pelkästään perustoimeentuloon.

Siksi en voikaan enää toimia Vasemmistoliiton valtuutettuna tai lautakuntien jäsenenä Länsi-Turunmaalla koska olin minä mitä hyvänsä, on rehellisyys ja lupausten pitäminen minulle ollut aina tärkeätä.
Ihmettelen, ettei Vas.liitto Suvi-Annen ajoista kerrassaan mitään oppinut.

En tiedä perustanko valtuustoon oman ryhmän tai liitynkö johonkin toiseen ryhmään.
Tarjolla ei juuri muita ole kuin Persut tai Kepu ja porvaria minusta ei millään saa.
Anna kokeneen kunnallispoliitikon kokemuksella neuvoja minulle ja jos sinulla on Persujen Vars.Suomen tai tämän alueen piirijärjestönne ym. organisaationne ihmisten nimiä ja puh. numeroita niin laita tulemaan minulle, olen aivan tosissani ja olen päätökseni jo tehnyt.

tapani.niemi@mebb.net

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On kysyttävä Tapani Niemeltä ja Hemmo Koskiniemeltä, että kuinka paljon köyhien asema parani persuistien puoluekokouksen jälkeen?

M-T Heikka

Voimia vaan Tapani Niemelle.

En ihmettele kyllä yhtään. Merkillistä oli Arhinmäen hehkutus. Olen pitänyt Arhinmäkeä aika älykkäänä heppuna, mutta ...ehkä hän on mennyt sekaisin. Se tv-esiintyminen ällistytti, missä hän kertoi, ettei hänen elinaikanaan...

Ei 25 eurolla tai tuolla 30:llä, minkä laskin toimeentulotukea saamattomien hyödyksi kannattaisi hehkutella, varsinkin kun se menee kiristyväään verotukseen, eikä riitäkkään.

Tosiasia on, että verojen kiristykset menevät EU:n molokin kitaan.

Tämä hallitus on muutenkin rakennettu suurelle valheelle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tapani munalla ei tule yhtään tuttua persua siltäpäin mieleen mutta yritän selvittää ja laita sähköpostiisti viestiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Köyhien ja pienituloisten saama 100€ tai 6% tulevat todellisuudessa ensivuonna kääntymään miinusmerkkisiksi tähän vuoteen verrattuna koska he joutuvat kuluttamaan kaiken pelkästään perustoimeentuloon."

Onko ymmärrettävä niin, että nuo sata euroa tai kuusi prosenttia ovatkin köyhille vahingoksi? Aika erikoista päättelyä Niemeltä.

Mitä tulee tähän toimeentulotukeen niin on sanottava, ettei sen tarkoitus ole olla eläkkeen kaltainen. Se on tarkoitettu vain hetkelliseen auttamiseen. Tavoitteena pitää olla ihmisen työllistäminen sellaisella palkalla, että sillä tulee kohtuullisesti toimeen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Toimeentulotuen tarkoitus on juuri tuo minkä totesit. Ongelma on siinä, että peruspäivärahan ja työmarkkinatuen realiarvo on laskenut 17%:a ja toimeentulotuen laksennallisia menoja ei ole tarkistettu.

Keijo Rautiainen

Niiden jotka joutuvat olemaan sossun asiakkaina, tuo 6% korotus toimii, mutta taas vastaavasti 100 korotus menee sossun taskuun pilotukena kunnille ja tuen saaja jää nuolemaan näppejä tässä "historiallisessa" korotuksessa. Samoin otetaan huomioon asumistuen korotus, siinäkin jää sossun asiakas nuolemaan näppejä. Ainoa joita se auttaa on ne ihmiset jotka eivät ole sossun asiakkana joten he saavat asumistukeen korotuksen samoin työttömyyspäivärahaan (kelan).

Jälleen kerran ------- silmään kaikista heikoimmassa tilanteessa oleviin yksin asuviin henkiloihin, joille annetaan "oikealla kädellä" ja viedään "vasemmalla kädellä".
Ainoa järkevä korotus olisi ollut kohdistaa toimeentulotukeen 150 eurolla, silloin ei olisi toinen käsi päässyt riistämään köyhää..
Sanonkin että tämä on piilotukea kunnille työttömien ja sairaiden selkänahasta otettuna.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Ongelma on siinä, että peruspäivärahan ja työmarkkinatuen realiarvo on laskenut 17%:a ja toimeentulotuen laksennallisia menoja ei ole tarkistettu."

Kysytään nyt niin, että onko hallitusohjelmassa mainitut eri tuki korotukset kielteisiä vai myönteisiä?

Kuinka paljon persujen puoluekokouksen päätökset nostivat näitä tukia?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Vaikutukset ovat kielteisiä koska hallitusneuvottelijat kehittivät automaatin , jolla korotukset korkoineen kerätään takaisin.
Jos perutaan tuo satanen ja samalla pidäydytään prikulleen samassa tuoteverokannassa kuin tänä vuonna,jätetään kuntien kiristykset tekemättä, on mullistavana uudistuksena mainittu korotus yhtä tyhjän kanssa. Se ei nosta köyhän realituloja, ostovoimaa pätkääkään. Todennäköisesti jopa laskee niitä koska köyhä maksaa kaikesta saamastaan avusta Alvin koska joutuu kaikella ostamaan aivan perustavaroita.
Uusien "haittaverojen" aihettama inflaatio on jo liki 1,5% ja lisäksi normaali inflaatio päälle.
Se satanen vaikuttaisi vasta jos noita ihmisen perustarpeisiin kohdistettuja erityisiä "haittaveroja" ei nostettaisi ja kunnilta ei vietäisi 700 miljoonaa kun ne kuitenkin on kuntaveron korotuksilla takaisin kerättävä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kuntaverot tosiaan pitää ottaa huomioon, koska ne tulvat hallituskauden aikana nousemaan. Hallitusohjelmassa pitäisi olla huomioituna koko julkinen verotaso kunnat ja valtio. Ei ole mitään järkeä, kun valtio laskee veroja ja pakottaa kuntia samalla nostamaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Todennäköisesti jopa laskee niitä koska köyhä maksaa kaikesta saamastaan avusta Alvin koska joutuu kaikella ostamaan aivan perustavaroita."

Täytyy ihmetellä Tapani Niemen järjenjuoksua! Ei toimeentulotuesta tai peruspäivärahasta oteta mitään alvia. Ei niin ole tehty ennen ei nytkään. Omituista huitelua. Niemen mielipiteestä käy ilmi, että hän vastustaa tiettyjen sosiaalietuisuuksien korottamista. Onko asumistuen korottaminen myös väärin?
Kyllä kaikille on selvää ettei hallitusohjelma poista köyhyyttä maastamme, mutta mikä järki on siinä, että nyt tulevia korotuksia pitäisi vastustaa. Sata euroa on noin 600 mummon markkaa, joten ei se nyt aivan mitätön korotus ole.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Reijo, autettava joutuu saamansa toimeentulotuen käyttämään jokapäiväisiin ostoksiin ja maksamaan niistä 23% alvia. Kun hinnat nousevat hallitusohjelman vaikutuksesta (inflaatio), niin köyhä maksaa sossusta saamillaan rahoilla vielä enenmän alvia.

Voit toki elää ilman ruokaa, juomaa, asuntoakin mutta et tuskin kovin kauaa.
Osa korotuksesta menee hintojen noustessa nousseisiin alveihin. Ei suinkaan ostovoiman lisäykseen.

ilomielin suon kaikki mahdolliset korotukset vähempiosaisten toimeentuloon mutta hehkutus siitä, että tämä satanen tai 6% olisi jotain mullistavaa ja ainutlaatuista on paskapuhetta. Sillä ei köyhän ostovoima nouse kun se menee verojen ja hintojen nousuun. Korotuksien tulee olla paljon suuremmat.

mummonmarkka tai euro, se ja sama, tärkeintä on mitä sillä rahalla saa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset