Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Shokki-hallitus panikoi eduskunnassa

Suomen eduskunta kävi eilen hyvin odotetun keskustelun. Kuuden puolueen shokki-hallitus kävi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kimppuun hämätäkseen omat ristiriidat ja erisuuntiin kulkevan hallitusohjelman. 

Hallituspuolueille tilanne oli tietenkin herkullinen, sillä vastassa oli kokematon ja täysin uusi suuri eduskuntaryhmä, joka istui vanhojen puolueiden oppitunnilla.  Perssuomalaisilla on nyt jämäköitymisen paikka ja eduskuntaryhmästä täytyy jatkossa löytyä laajalla rintamalla oman politiikan puolustajia ja asiaperusteisia puheenvuoroja.

Timo Soini puheenjohtajana on tietenkin selvä keulakuva eduskunnassa ja puolueessa, mutta nyt on aika muidenkin rynnistää esille eduskunnassa ja keskittyä hallitusrintaman kritisointiin ja huonon politiikan esilletuontiin.

Juhannuksen alla Kataisen hallituksesta käytiin nimitystä six-back hallitus. Soini käytti nimitystä hyytelöhallitus.

Eduskuntakeskustelun perusteella käyttäisin shokki-hallitusnimeä, joka pyörti hallitus-oppositiorintaman ja panikoi vieläkin käytyjen vaalien tulosta. Ei kovinkaan vakuuttavaa asioiden eteenpäin viemisen kannalta. 

Hyökkäys on paras puolustus ajateltiin six-back, joka oli ihan selvästi Juhannuksena juotu..

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tuommonen nimittely on minusta lapsellista ja se käytös euskunnassa välilä muutenki on aivanko semmoset 5-vuotiaat kiukkuset ittekkäät pikkutyttäret kiljuis, että sää oot rumako sullon ruma paita.

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/t%C3%A4ss%C3%A4_ti...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kuvaavia esimerkkejä eduskunnasta.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Onko tämä kirjoitus tulkittavissa niin, että myös Hemmo huomasi Perussuomalaisten jääneen auttamatta puolustuskannalle hallitusohjelmakeskustelussa?

Ei se ole hallituksen taitamattomuutta, jos keskustelussa hallitus-oppositioasetelma kääntyy päälaelleen ja oppositiota viedään kuin litran mittaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ei ole tulkittavaissa. Perussuomalaiset vaan olisivat voineet yllättä hallituksen asia-arkumenteilla eikä provosoitua.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Hallitusohjelmasta olisi riittänyt selkokielistä moitittavaa, mutta opposio meni liiaksi mukaan hallituksen peliin, jolla se pyrki nostamaan epäolennaisuudet pääosaan. Sama tarkoitus oli Nato-Niinistön ilmoituksen ajoittamisella eduskunnan keskustelun edelle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo näin minäkin asian ymmärsin.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

"Isänmaan parturi" on muuten osuva ilmaus Niinistöstä.

Markus Lehtipuu

Tarkka kutsui tätä häviäjien hallitusta "ei-hallitukseksi". Se on hallitus, joka etukäteen kertoo, mihin asioihin se ei tule tarttumaan, vaikka mitä tapahtuisi.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Ei siitä porukasta muunlaista hallitusta olisi voinut tullakaan. Koko eduskuntavaalit olivat ei-vaalit puolueiden asettaessa kynnyskysymyksiään, jotka johtivat nähtyihin - lähes naurettaviin - hallitusneuvotteluihin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hallitusohjelmassa on lukuisia risiriitaisuuksia ja heikkoja kohtia, jotka asia-arkumentein hyvä eduskuntaryhmä olisi voinut poimia ja iskeä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Siinäpä se. Lumedemokratiaan kuuluu näennäinen äänioikeus, mikä ei kuitenkaan saa muuttaa asioita mitenkään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Persuilla on todella jämäköitymisen paikka, niin uskomattoman typeriä vuodatuksia kuultiin tiistaina eduskunnassa, ettei taida lähivuosikymmeniltä samanlaista kaljapubitasoista örvellystä löytyäkään.

Ydinkärkeä edusti Pentti Oinonen, joka esitti kulttuurin tarpeettomuutta ministeri Arhinmäelle, ja siinä sivussa koko Suomen kansalle. Mitenköhän tämä rimmaa Persujen ohjelman kanssa? Ymmärtääkseni kansalliset kulttuuriarvot ovat Perussuomalaisten erityissuojelun kohteena. Ymmärtääköhän Oinonen ja muut Persut lainkaan, että tuollaiset puheet vetävät pohjaa koko meidän kansalliselta olemassaololtamme ja identiteetiltämme? Ja myös nimenomaan perussuomalaisilta perusarvoilta?

Toinen vaihtoehto on täydellinen tietämättömyys, mitä uumoilen itsekin. Kulttuuriksi katsotaan vain se muutaman promillen osuus kulttuurista, jota Persut nimittävät esim. postmoderniksi kokeiluksi (jota Persujen pyhittämä vanha suomalainen taidekin aikanaan oli) tai apurahataiteiluksi, joka vastoin todellisuutta halutaan käsittää vastikkeettomaksi korvaukseksi kaljakuppiloissa notkumiselle.

Kun tuollaisia Oinos-sammakoita päästellään, on totuttu että esittäjä on joko sikahumalassa, loputtoman katkera elämälle tai täydellinen tunari. Ei koskaan kuitenkaan kansanedustaja. En halua mitenkään sijoittaa Oinosta näihin vaihtoehtoihin, ellei hän itse toiminnallaan pakota siihen.

Kansanedustaja on mielestäni henkilö, joka on äänestäjiään pätevämpi hoitamaan asioita, ja siksi hänet eduskuntaan valitaan. Nykypersujen kohdalla on kyllä ikäviä esimerkkejä siitä, että edustaja vaikuttaa siltä, kuin olisi reväisty jostain lähipubista jatkamaan samaa mihin kaljaa hörppiessään oli jäänyt.

Tämä ei ole mitään pääkaupunkilaista ylimielistä elitismiä vaan ihan silkkaa talonpoikaisjärkeä, jonka pitäisi puhutella nimenomaan Perussuomalaisia.

Alexius Manfelt

Oinosen näkemykset ovat niin syvältä. Jos muut persut ne allekirjoittavat niin en halua olla missään tekemisissä moisten kanssa. Ehkä Hemmo koki saman kun minä ja muutkin, mutta ei voi sanoa ihan yhtö jyrkästi asiaa. Mark on vaan niin oikeassa puhuessaan kultturin merkityksestä yhteisön rakenneosana.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Oinosen puheenvuoroa en kuullut mutta jokaisella puolueella on oma taidekäsitys joita ne vaan ei julista. Postmoderni taide on monipuolisuudessa kuvottavuudesta-mielen maisemia avaava. On hyvä, että taiteesta puhuvat kulttuuripiirien lisäksi nekin jotka eivät taidetta ymmärrä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko se hyvä, että eräästä taiteen lajista mitään ymmärtämättömät kansanedustajat ehdottavat koko suomalaisen kulttuurin lakkauttamista?

Käsittääkseni tuo taide jota he eivät ymmärrä, muodostaa vain pienen osan koko kulttuurikentästä, ja silläkin on oma yleisönsä.

Suomalaiseen kulttuuriin pohjautuu sen sijaan kaikki se, mitä Perussuomalaiset Suomessa pitävät arvokkaana, lukuun ottamatta rahaa. Ainakin Perussuomalaisten puolueohjelman mukaan.

Keskustella toki saa ihan mistä vain, mutta kansanedustajan esittäessä tällaista soopaa eduskunnassa, vieläpä aivan tosissaan, ei voi edes epäuskoisena pyöritellä päätään. Ei edes Perussuomalainen.

Harri Rautiainen

"Perssuomalaisilla on nyt jämäköitymisen paikka ja..."

Mielenkiintoista on, että perussuomalainen ehdokas itse käyttää puolueestaan halventavaa nimitystä. Jo otti tappio vaaleissa lujille.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mitähän halventavaa tässä blogissani on. Et tainnut ymmärtää mistä kirjoitin.

Olen avoimen ja keskustelevan perussuomalaisuuden kannattaja.

Tuomo Kankkunen

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat nyt parin päivän aikana puheillaan itse todistaneet, miksi Soini lähti käpälämäkeen.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Soinin+por...

Käykää ihmeessä lukemassa noita puheita: http://www.eduskunta.fi sivuilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset