Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Kaikki blogit puheenaiheesta Kypros

Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

TÄNÄÄN: Turkki - Kreikka - Kypros - Syyria - kurdit ja pakolaiset, niin hädästä kuin kurjuudesta parempaan ---

...

 

Miksi Saksa ottaa pakolaisia?

(EU- Eurooppaa kohtaa juuri nyt liki hallitsematon kansainvaelluksen vyöry – paljolti historiallisin syin [E0], aikaansaatujen sotien ja helpomman elämän haennan vuoksi)

Venäjä on saamassa sotilastukikohdan EU:n sisältä

Kyproksen ja Venäjän välillä on poikkeuksellisen tiivis suhde. Kypros on toiminut jo pitkään Venäjän eliitin veroparatiisina ja rahanpesuväylänä. Kyprokselle on siirretty viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana yli 30 miljardia dollaria venäläistä rahaa.

Kyproksen sotilaallinen tilanne on viime vuosina ollut vakaa, vaikka turkkilaisen osan ja EU:n jäsenmaan välillä onkin ollut jännitteitä. Saarella on kaksi Britannian sotilastukikohtaa, joista tärkeämpi RAF Akrotiri on yksi Britannian tärkeimmistä sotilastukikohdista ja muun muassa vastuussa Afganistanin operaation huollosta.

Puolustuspuhe Naton puolesta

Viime marraskuun puolella alkanut kansannousu Ukrainassa ja sitä seuranneet levottomuudet sekä Krimin kriisi ovat herättäneet Suomen Nato-keskustelun uuteen kukoistukseen. Nato tuppaa aina silloin tällöin ponnahtamaan keskustelun aiheeksi, sitten se lopahtaa ja jonkin ajan kuluttua ponnahtaa uudestaan esille. Ukrainan tapahtumat ovat kuitenkin pitäneet Nato-keskustelua yllä varsin pitkään mikä on hyvä asia. Systemaattinen Nato-vastaisuus on ilahduttavasti vähentynyt mikä on askel oikeaan suuntaan. Naton vastustus on kuitenkin edelleen yleisempää kuin kannatus, mutta suunta on oikea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä