*

Lapin kultaa ja itsenäisyyttä janoava lapinÄSSÄ POHJOISIA AJANKUVIA JA AATOKSIA VUODENAIKOJEN VIRRASSA

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin vaalit 2018

Presidentti on arvojohtaja, siksi niitä arvoja on kysyttävä

Vaikka presidentille kuuluu pääasiassa ulkopolitiikan johtaminen, niin presidenttiä kuunnellaan niin sosiaalitukien väärinkäytöstä, lihansyönnistä, marjojen poimimisesta, puukotuksista, maahan- ja maastamuutosta, lastenkasvatuksesta jne. Kaikki mitä presidentti sanoo ja ottaa kantaa ylittää median ja somen uutiskynnyksen.

Laura Huhtasaari, virallisesti presidenttiehdokas

Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi eilen lauantaina Laura Huhtasaaren puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Valinnan jälkeen pitämässään linjapuheessa Huhtasaari ilmoitti haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan. Lisäksi hän asemoi itsensä  EU-vastaiseksi.  Hän käsitteli puheessaan vain asioita, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Voi pitää varsin erikoisena sitä, että presidenttiehdokas käsittelee linjapuheessaan ainoastaan asioita, jotka ovat muiden kuin presidentin päätettävissä.

Hyvä Laura ! Nootti Ruotsille!

Laura Huhtasaari aloitti hienosto pressan kampanjan vaatimalla länsirajalle rajavalvonnan palauttamista. Hyvä näin pitää ollakkin.

Sipilä-Soini-Niinistö hallituksen ailku ainakana marssi maahamme 34 000 ihmistä ilman minkäänlaista rajakontrollia.  Jos olisimme olleet itsenäinen valtio näin ei olisi koskaan päässyt tapahtumaan.

Mikä sellainen valtio on jolla ei ole rajoja?

Ruotsi jopa masinoi siirtolais-mafiaan perustuvan tilanteen rajoillemme.

Suomen olisi ehdottomasti pitänyt esittää nootti Ruotsille.

Paavo Väyrynen presidentiksi!

Vuodesta toiseen ja kolmanteen, maamme on valinnut presidenttejä ja toistamiseen pettynyt. Niinistöä ajettiin presidentiksi Ellun Kanojen yhteisvisioilla. Onnistuivat, mutta, melko pienellä maksuvaralla.

Presidentit ovat, Kekkosen jälkeen, yrittäneet tavoitella samaa karismaa, mutta joutuneet pettymään.

Presidentin rooliin kuuluu kansalaisten oikeudenmukainen kohtelu  ja päättäväisyys.

Ulkopolitiikka, kyllä. Mutta ei muuta.

Suomalaisessa todellisuudessa, sitten Kekkosen, yksikään presidentti ei ole onnistunut kansansa yhdenvertaiseen kohteluun.

Seuraava presidenttimme

Presidenttimme antoi juuri yllättävän lausunnon.  Sanoi Halla-ahon valinnan myötä Perussuomalaisten arvojen muuttuneen.  Arvot eivät ole muuttuneet vaan palauttaneet  persut nostaneeseen aikaan, aikaan joka mahdollisti Soinin ministeriyden.   Soini on ministeriyden myötä hukannut lähtöarvot, Suomi ensin, ei äänestäjät.

Seuraavissa presidentinvaaleissa äänestänkin Nils Torvaldsia.   RKP osaa pitää omistaan huolta.  Presidettiyden myötä koko Suomesta.

Presidentin vaalien lopputulos jo nyt tiedossa

Seuraaviin presidentinvaaleihin on aikaa noin vuosi. Puolueet etsivät kuumeisesti vaaleihin ehdokkaita, ainakin Keskustalla ja Vihreillä ehdokas on jo tiedossa.

Nykyisen presidenttimme, Sauli Niinistön asema on kuitenkin niin vahva, että häntä ei tule syrjäyttämään kukaan  presidentin pallilta. Tietysti ehtona on, että hän asettuu ehdokkaaksi. Lupausta ei ole vielä tullut, mutta tuskin kukaan on valmis lyömään vetoa kielteisen päätöksen puolesta.

Jussi Halla-aho olisi ehkä sopivin Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi

Ensi vuoden presidentinvaalien ehdokasasettelu alkaa pikkuhiljaa selkiintyä.

Keskusta on nimennyt ehdokkaakseen kansanedustaja Matti Vanhasen ja Vihreät kansanedustaja Pekka Haaviston. Vasemmistoliiton todennäköisin ehdokas on europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

SDP:n ilmeisin ehdokas ensi vuoden vaaleihin on kansanedustaja Jutta Urpilainen. Kokoomuksella ehdokas on istuva presidentti Sauli Niinistö, joka viimeaikaisten luistelutempausten ja myös maakuntamatkaesiintymisten perusteella on asettumassa ehdolle.

Revanssivaalit?

Pekka Haavisto uusii pyrkimyksenä presidentiksi. Sauli Niinistön ollessa ehdokkaana kyse on revanssin yrittämisestä.

 

Suomen Trump

Ilja Janitskin on ilmoittanut lähtevänsä presidenttiehdokkaaksi ja on aloittanut kannattajakorttien keräämisen. Ensimmäisen kannattajakortin allekirjoitti James Hirvisaari. MV-lehden suosion tietäen pidän jopa realistisena saada vaadittavat 20000 kannattajakorttia kasaan. Mikäli Ilja Janitskin ei jätä tempaustaan huumorin tasolle, on tulossa värikkäät vaalit. Suomen Trumpin huomioarvo on ainakin taattu - ja protestiääniä tiedossa.

Kenestä kansallismielisten yhteinen presidenttiehdokas?

Talvella 2018 pidetään seuraava presidentinvaali, jossa on ehdokkaana sekalainen joukko politiikan kärkinimiä. Mutta ei kansallismielisten ehdokasta, jolla olisi karsimaa kerätä kansallismieliset yhteen ja saada sitä kautta äänemme kuuluviin. Tällä hetkellä maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva Jussi Halla-aho miettii tällä hetkellä, asettuuko hän perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä