Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastikkeellisuus

Perustulo ei voi olla vastikkeeton

Sote säilynee yhtenä tulevan hallituksen suurimmista urakoista, mutta sen rinnalle on tulossa sotu eli sosiaaliturvauudistus. Suhtautuminen sotuun myös jakaa puolueita: vasemmistossa ja vihreissä toivotaan vastikkeetonta perustuloa, muilla malliin sisältyy jonkinlainen tarvehankinta. Siis vastikkeellisuus.

Asumistuki on jo perustulo

Perustulokeskustelussa on kritisoitu käsitteen nimeä, jonka arvostelijoiden mielestä tulisi olla perustuki, jotta muistettaisiin varojen tulevan tukena lähimmäisiltä eikä ole ansaittua. Perustuloa moitittaessa ei yleensä kuitenkaan moitita asumistukea, joka on yhtälailla ansaitsematonta, vastikkeetonta tuloa.

Jos työttömyydestä maksettava korvaus olisikin oikeaa palkkaa

Eräässä kommentissa oli näkemys, että yhteiskunnan organisaatiot voisivat teettää työttömillä työtä maksettavan korvauksen verran normaalilla tuntipalkalla. ”Työttömistä löytyy osaavia ihmisiä kaikkiin julkisen sektorin töihin.

Vastikkeellisuus pakolliseksi valtion yritystuissa

Jos ajatellaan Suomen valtion harjoittamaa yrityspolitiikkaa, niin vastikkeellisuus ei ole ensimmäinen sana, joka siitä tulee mieleen.

Mitä vastikkeellisuuden minusta tulisi tarkoittaa?

Jos veronmaksaja maksaa valtiolle euron, niin hänen pitäisi pystyä luottamaan, että valtion yritykselle lainaama euro tuottaa veronmaksajille

1. firman voittoina

2. uusina palkattuina työntekijöinä

mahdollisimman paljon lisää verotuloja.

Tällä hetkellä on valitettavasti mahdollista, että Suomen valtio voi tukea yritystä, joka

Orjien paluu työmarkkinoille?

Pakko lyhyesti vielä palata tähän vastikkeelliseen työttömyysturvaan.

Kovasti on hehkutettu sitä, että nyt on maatiloillekin osassa maata saatu työttömiä töihin, mutta jätetty joko vallan mainitsematta, tai sivuhuomautuksessa mainittu, että kyseiseen "työhön" joutuu 9€:n päiväpalkalla.

Jos tuo 9€ on jonkun mielestä reilu korvaus työskentelystä maatiloilla, kuten muillakaan työpaikoilla, niin kyllä pahasti pieleen ja huolestuttavaan suuntaan on ajatusmaailma menossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä