Lapin tähdet sen kertovat ! Mitä pahaa me suomalaiset olemme ihmiskunnalle tehneet ?

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäläisten kiinteistökaupat

Venäläisten tonttikaupat on pantava kuriin

Turun saaristossa toimivan Airiston Helmi Oy:n toiminta on vihdoin otettu syyniin. Venäläisten omistama yhtiö on ostanut jo vuosia tontteja syväsatamiin johtavilta väyliltä. Tonttien hankkimiselle ei ole kaupallisia perusteita, mutta väylät ovat strategisesti elintärkeitä, ja niiden sotilaallinen merkitys on huomattava.

SUPO venäläisten lapsiperheiden kimpussa?!

SUPO-julkisti varsinaisen uutispommin kertomalla, että venäläisten kiinteistökaupat suomessa on turvallisuusriski. Suomeen on kuulemman soluttautunut Venäjältä tunnistamattomat joukot, jotka ovat valmiita tarpeen tullen operaatioihin mm. teiden ja kulkyhteiksien katkaisemiseen tai "vihreitten" miesten majoittamiseen ostamiinsa taloihin ja mökkeihin.

Venäläiset "valtaavat" myös Ranskan ja Sveitsin

Venäläisten tekemistä maakaupoista Suomessa on taas kohistu viime päivinä, ei vähiten sen vuoksi, että puolustusministeri haluaisi voimaan lainsäädännön, jolla kaupat strategisesti tärkeissä kohteissa voitaisiin estää.

Onko meidän siis oltava huolissamme, ovatko venäläiset valtaamassa Suomen?

Eivät tietenkään. Tarkkoja lukuja tehdyistä tontti- ja kiinteistökaupoista ei ole saatavissa, mutta näin "käsituntumalta" voi sanoa, että valtaosa niistä on normaaleja mökkikauppoja.

Venäläisten kiinteistökauppoja on rajoitettava

Kun nelisen vuotta sitten tulin eduskuntaan, niin ensitöikseni tein lakialoitteen, joka toteutuessaan olisi rajoittanut ETA-alueen ulkopuolisten tahojen oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Sen allekirjoitti kaikki perussuomalaisten kansanedustajat. Pyysin silloin Suna Kymäläistä mukaan, mutta hän ilmoitti, että "asia ei ole ajankohtainen", vaikka hän ennen vaaleja oli niin sanotusti ratsastanut asialla.

Kaiken huippu: venäläiset ostavat jo raja-asemiamme

Iltalehden saamien tietojen mukaan useita suomalaisia rajavartioasemia on päätynyt venäläisten omistukseen Lappeenrannan, Imatran, Parikkalan ja Kiteen alueella. Jos näin näkyvää venäläisten toimintaa jatkuvasti sallitaan, lainsäädännössämme on jotakin pahasti vialla.

Hesarin leimakirves heilahti: puolet suomalaisista sairastaa russofobiaa

Kyllä minä jälleen mieleni pahoitin, kun luin tänään Helsingin Sanomien pääkirjoituksen! Otsikkoon oli präntätty, että "russofobinen tonttialoite". Hesarin pääkirjoitustoimituksen norsunluutornissa lienee hykerrelty, kun näin onnistuneesti leimattiin noin puolet suomalaisista ja noin puolet kansanedustajista. 

Toisin sanoin ilmaistuna vain toinen puoli suomalaisista ja kansanedustajista on yhtä terveitä, suvaitsevaisia ja sivistyneitä kuin Hesarin pääkirjoituksen kyhääjä.

Demarit jyräsivät Kymäläisen

Viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet, että venäläisten kiinteistökauppojen jonkinlainen rajoittaminen olisi perusteltua. Samaa mieltä ei ollut kuitenkaan eduskunnan lakivaliokunta, sillä äänin 12-5 se tyrmäsi asiaa koskeneen aloitteen käsittelyn.

 

Lakialoitteen käsittelyä kannattivat perussuomalaisten kaikki kolme valiokunnan jäsentä: Kaj Turunen, Arja Juvonen ja Mika Niikko. Lisäksi Ari Torniainen (kesk.) ja Suna Kymäläinen (sdp) kannattivat aloitteen käsittelyä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä